Friday, November 7, 2008

If I Were A Boy by Beyonce


My current addiction!!!

This song is FIRE!!! HAWT bebeh~

Taken from her next upcoming album,
I Am... Sasha Fierce.

This song really2 memaparkan kehebatan sebenar vokal Bee. Memang best nak mampos. Enough said.

Written by
Toby Gad, the guy which co-write Fergie's Big Girls Don't Cry, this song really fucking fits to Beyonce and this is her best effort so far kaedahnyer.

"If I were a boy, I think I could understand how it feels to love a girl, I swear I'd be a better man."

Dengan lirik yang ala2 sinis githiew, dengan video black and white yang quite attractive, this song currently on #5 spots on US Billboard Hot 100.

I'm so fuckin' love with this shit!!!

Saturday, September 27, 2008

Happy Eid ul-Fitr



Selamat Hari Raya Aidilfitri.

Ampun Maaf Dipinta, Mencuci Hening Dosa.




Tulus Ikhlas Dari,
Iss

Sunday, August 31, 2008

Selamat Ulangtahun Kemerdekaan Ke-51




kann??

Happy Independance Day uols!!!

Dah 51 tahun kiter merdeka... Tetapi Merdeka kah kiter? *matila pose2 pendebat*




dengan tema Perpaduan Teras Kejayaan, sambutan tahun ni tak la semeriah mane pon.

tumpuan banyak sangat beralih ke sana kemari... vley??

antarenyer....

kannn???kemenangan DSAI beberape hari sebelum sambutan kemerdekaan negare katenyerr....

next...

bajet 2009 yang err...no comment uols....

next...

herge rokok naik uols... perlu ker?? choiiiiiiiiiii...

next...

konsert Avril Lavigne the rock diva yg ala2 dah nak terbatal.. choyyyy...sib bek berlangsung gak dgn bosannyer *katenyer...* pic credit to klubbkidd n sony bmg...

last but not least....


ramadhan 1429H yang selang sehari pas merdeka, iaitu harini!!!!

Happy Ramadan semua!!!

Monday, August 25, 2008

Bye Bye Beijing


Bye Bye Beijing...

Tadi dengan gilang gemilangnye upacare penutupan sukan terbesar di dunia, Olimpik berlangsung dengan jayanye...

So... Ape2 pon congrats kat China sebab berjaye menganjurkan ia dengan jayanya (dan biased nak mampos dengan jayanya)...

Tak lupe gak kat satu satunye penyumbang pingat untuk negare kiter uols...

Ya !!! Datuk Lee Chong Wei !!!
*clap clap clap* sujuds uols*

Ops, matila mak taruk gamba zaman purbakala beliau kan??
Nah...


Choyyy...fenats aku kehulu kehilir carik pic dia time dapat medal...

dinch ado uols...merase la imagine sendiri...voleyh??

Erm...ni antare 'Olympics Momemt' yang aku nak kongsi..*motif??? Eye-Candy uols!!!*

Congrats Bolt!!!


Lin Dan jahat!!! Sian Chong Wei!!! Tapi comel giler la ko!!! Kawaiiiii!!!! *dead*


Chinese ala2 sapu bersih kat pentas gimrama... Boleyh?!! Choii... Congrats la ye.. *kowser*

Russian memang superb gilos wat rhythmic gymnastics nih... *tabik hormat!!!*

*clap clap*

and...yeah!!! They really deserved that Gold!!!

Congrats Phelps!!!

The greates Olympiad ever... *sujuds* 8 emas uols!!! Kalau dier Malaysian haruss la dah lingkup Govern nak baya 8 juta kan???

Congrats Matt of Australia... Gold utk acare yang Bryan Nickson Lomas of Malaysia tuh 'lemas' gittiew...

Yela Bolt.... Macam2 gaye lak ko... Orang tau ko yg paling laju kat dunia nih... *choi*


Last but not least...

Congrats gak kat sumer Malaysian athletes yang lain2...

It's okay uols... Kat London 2012 nanti cuba lagi ya!!!


So overall Malaysia kat tempat ke 71...boleyh???

okay la tuh daripada kat Athens 2004... Nan ado!!!


And seperti yang 1 alam cakerawala dah tau, China 1st dengan 'amazing' 51 emas...

US of A 2nd place wif 36 emas... *merase ko jatuh 2nd place...*

Russia plak 3rd ngan 23 emas...

Wah2..bejaye gak Russia pintas Great Britain saat2 akhir yer... *matila mak xtengok hari2 terakhir kejohanan uols...*

So...atlet pilihan aku untuk Beijing Summer Olympics 2008 ni jatuh kepada.....

*jeng jeng jeng*

Messi of Argentina !!! Muah2!!! Congrats uols!! Gold for Men's Football!!!
*matila aku x patriotic langsung...lariiiiiiiiiiiiiiikkkkkkkkk*





..and the beat goes on

Sunday, August 24, 2008

Bersawang !!!

Gosh,

Lame giler dah aku x post ape2 entry kat sini.

U know why?

I lost my damn password utk Google account...

hahaha...

Merase la ulang alik kat inbox e-mail menunggu reply dari Blogger kan??

Kowser!!!

Erm...banyak bende nak post sebenanye..

Tapi nanti-nanti lah...

Ni dulu wat mase nih..

[Ala2 xperlu jer entry ni kan??]

Yang penting aku dah bejaye sign in blog aku!!!

YAY!!!


Wednesday, April 30, 2008

Mariah Carey's E=MC² Review


This is Mariah's 11th studio album.

Again, lepas mencanak2 nenek ni naik balik kat arena music with her
THE EMANCIPATION OF MIMI, now she's bring the fire back!

Title very the propah la kan???

E=MC² which means EMANCIPATION OF MARIAH CAREY TO THE POWER OF TWO~

Motif??? ala2 kesinambungan daripada last album dier,
TEOM tuh la kaedahnye nok...

Lelagu dalam ni pon very the ala2
TEOM jugak...

Elemen
R&B yang amat kukuh; diaduk dengan bermacam2 elemen lain such as POP, HIP HOP, REGGAE and not to forget, GOSPEL. Tu la formula kejayaan TEOM dulu katanye...

Will this album boom????

Gosh, it's already BOOM BANG BANG BOOM~!!!

1st week released trus melompat ker #1 spot kat
BILLBOARD 200!!!

KAU ADE???

Dah la nok.. Penat mak nak membebel... Kalo nak citer pasal achievement diva ni, sampai mak habis exam pon blom tentu habis mak citer...

OPPSS.... Mak lom study pape lagi untuk final paper
Instrumentation ngan Logic...

Tak ape la... Abaikan dulu... Vley?



Okay... Now mak nak citer 1-1 pasal lagu yg ade kat dalam
E=MC² nih....

Merasa ko baca 1-1 review mak...

Sebelom tuh cuci mata tengok playlist mak untuk
E=MC² ni


Photobucket

kannnn???

So...let the review begins..... hahaksss... Mak start dengan lagu paling mendapat sambutan oleh halwa telinga mak dulu sehinggalah tang ala2 lagu yg nak cukup quorum jer..



1. BYE BYE

"
This is for my people who just lost somebody" katanye...

Antara lagu ballad kat album ni...

1st time mak denga xde la mak minat sangat... Tapi pas dier kate ni 2nd single pas
TOUCH MY BODY, gigihla mak play lagu ni...

Akhirnye, mak suke nak mampos kat lagu nie...

Very2 the catchy i tell u...

Kekdahnye lagu nie ala2 Mimi kehilangan bapak dier yg dier xla sayang sangat...

Tapi untuk menyedapkan lagi n supaya bleh diterima, dier dengan banggenye menokok tambah lagu ni ala2 untuk everybody katanye...

As a result, lagu ni released je, trus melompat dengan angkuhnye ke
#23 spot on BILLBOARD HOT 100...

KAU ADE???



2. TOUCH MY BODY

Lagu gedik ni memang dah melekat kat halwa telinga mak sejak 1st time denga.

Video nye yg ala2 very the klaka pon amat menarik minat mak...

Part "
you thube" jangan tanye... mak addict giler ngan part tu... KAN ADIQ KAN???
hahaha....

Tapi ya ampon...nak menghafal dier jangan tanye...

Laju nak mampos Mimi nyanyi...

Lagu ni pon telah memisahkan jurang Mimi ngan
ELVIS yg sama2 ade 17 #1s hits...

So?? what can i say??

Walaupon lagu ni sebenanye bukan 1st choice Mimi time nak wat single, lagu ni bejaye gak mengenepikan
LEONA LEWIS' BLEEDING LOVE kat BILLBOARD....

Siap gilir2 lagi no.1 ngan Leona i tell u!!

Merasa la Diva muda ala2 berebut tempat ngan
THE REAL DIVA...

vley???



3. FOR THE RECORD

Oh my Gawd...

Yang menarik lagu ni, lame giler dier whistling...

Sentap noks....

Ke-R&B-an lagu nie memang tiade tandingannyer u ols...

Single Hits Potential la...



4. LOVE STORY

Vokal Mimi mantap sangat kat lagu nie...

high not and low note yg seimbang..

sure dier xpancit kalo bawak lagu ni live...

tapi aku xharap lagu ni dier kuar jadi single...

bukan sumer owang leh taste kat lagu ni...

aku ske giler part dier cakap "
HEY BABY" KAT 2:04 kot kalo xsilap...
:P



5. I STAY IN LOVE

Overall lagu ni memang membuai2 melodi dier..

Lagu ni kat sana sini orang kate persis
WE BELONG TOGETHER...

aku pon merasakan benda yang sama....

yang pasti lagu ni senang nak hafal... hahahaha~~

yang aku ala2 nak wat standing ovation adalah kat ending lagu nie~

power sangat mimi tarik~

mak sujuds uols!!!

haruss ala2 pecah anak tekak mak kalo nak bawak lagu ni nyah!!!

HAHAKSSS...




6. MIGRATE

Memuler sekali aku pikir... "
MOTIFF KO NYEBOK KAT SINI HA T-PAIN??? CHOYY LA KO!!!!"

tapi pas denga lagu ni, oh my Lord...

t-pain buat lagu ni menjadi lebih stunning~

dengan Mimi whistling kat awal lagu ni... BEST GILER...

siap wat whistle tuh campo ngan auto-tune lagi nyah!!!!

kalo lagu ni jadi single, aku dapat bayangkan Mimi's
kickin' ass baby!!!

all the club get ready to spin this fucking awesome record!!!




7. SIDE EFFECT

Part yg aku suker kat lagu ni kat part dier tarik2 suara dier...

lain sangat ngan lagu2 dier yg lain dalam album ni yang ader tarik2...

actually kaedahnye lagu ni pasal dier ngan ex-hubby dier, si
Tommy Motolla jantan chakenz tuh!!

" Forgive but I can't forget,
Every day I deal with this
I live with the side effects
But I ain't gonna let them get the best of me
"

Clust kan nyah???

Part last lagu ni pon dier tarik denga anggun dan gangster nye..

mampos kau Tommy!!!




8. O.O.C.

"
FOREVER...AND EVER....FOREVER...AND EVER..."

Juta2 kali dier ulang nosk..ahaks...

best gak la...

Out Of Control katenye...

tapi music dier agak choy la...

kalo dier ala2 masukkan elemen cam arab sket mesti best...

tapi Mimi tetap Mimi...

kau ingat dier nak denga pendapat orang??

"
MAK DIVA KE KAU DIVA????" Katenye noks...

sentap kau??




9. I'M THAT CHICK

lagu ni kononnye akan jadi tajuk album ni...

tapi khabar angin memang xkan selalu bertiup dengan kebenaran...

kan??

lagu ni aku xde lah sampai tahap suker giler nak mati mampos sampai masuk kubur bagai...

so-so jer...easy listening...

kalo jadi single pon aku cam xkesah..

sebab dier "
MARIAH CAREY", taruk lagu happy birthday to you pon akan dapat #1 gak...

haha..matila mak sesuker charut diva...

diva tak siap carut the real diva.. vley??




10. CRUISE CONTROL

aikk?? cemane lagu ni kat tangga terbawah??

tak kisahla..ape2 pon mak ske sngat lagu ni uols...
[sumer lagu ko suke kan nyah?? haha...matila mak charut diri sendiri kannn??]

best la denga Mimi cakap slang
REGGAE dalam lagu nie..

cam cute sangat dier eja 1-1
C.R.U.I.S.E. CONTROL ... ;)) <<gelak gedix noks.. hahakss...

lagu ni pon catchy... rase2 nye album2 dier sebelum ni xde lelagu cam ni kan????



11. I WISH YOU WELL

aku ske lagu ni sebab mimi main2 ngan vokal dier dalam lagu ni..

kejap high, kejap low... cambest sangat..

dahla..dinch kowser mak nak cakap lelebih pasal lagu
GEREJA ni...



12. LAST KISS

ala2 nak cukupkan quorum jer lagu ni..

puas mak play, akhirnye masuk gak kat telinga mak...

memang sumer ballad dalam album ni power2 la noks...
[ala2 dah tak tau nak cakap ape kan??]



13. I'LL BE LOVIN' U LONG TIME

very the
60's lagu ni uols....

tapi kejap sangat la lagu ni....

tapi xpe la kejap pon..

bukannye aku selalu play pon...

hahakss....




14. THANKS FOR NOTHING

last and least... lagu ni mengingatkan aku kat album2 lama dier macam
BUTTERFLY...

i mean vocally la...

ske sangat dier sebot
O.O.O.O.O.O.O.O.Ooooo.....

kat verse laju sangat dier nyanyi....choyy...

start 2nd chorus, jangan tanye...

best giler dier tarik2...

part last yg dier tarik "
U JUST PLAYING GAAAAAAAAAAAAAAME~~~~!!!!!!" tu amazing!!!

u still got the golden voice, Mimi!!!





nyah...penatnye mak tulis review ni...

ala2 kalo mak spending time meroyan ni ngan study, haruss dah 4flat dah mak sem ni...

OPPPSSSS......









..........and the beat goes on

Tuesday, April 29, 2008

Bye Bye by Mariah Carey


"This is for my peoples who just lost somebody."

This song is FIRE…

It’s going to be Mimi’s 19th #1...

I think that everyone will relate to it cause it ain’t just something for those that lost somebody…

It’s for EVERYBODY.

So excited for this to get out on all of the stations.

Wishing Mariah the best year EVER!!









..........and the beat goes on

Why "and the beat goes on..." ?

erm...

actually why aku taruk "and the beat goes on..." ??

well...

aku pon tak tau nak cakap cemane...

benda nie mcm umum sgt.. universal kaedahnye...

ape2 je yg berlaku kat sekeliling kita akan berterusan berlaku..

even ade benda yg akan stop as time goes on, kiter still kena teruskan kehidupan kiter...

that's why la "and the beat goes on..." ...





..........and the beat goes on