Thursday, December 31, 2009

It's THE END of 2009

OMG sangat bersawang! Mari gotong royong membersihkan segala kotor hina yang melanda blog iols neh. It's been forever since last time iols buat any entry khen? Oh, whatever.

Bukannyer iols malas, tapi SANGAT MALAS. VLEY? *MATILA*

Eh ni blog iols, sukati la nak update ker x. Sebok jer.

So, arini adalah hari terakhir kita berada di dalam tahun 2009 dan era 00-an. Pasni dah masuk era 10-an. Wah, macam back to the year of 1910 gittiew. Motip royan? Ok, teruss!

I've been through a lot of things this year. From the good to the bad, happy and the sad... So will u bring a better future than I had in the past... Oh because, I don't wanna make the same mistakes I did... I don't wanna fall back on my face again... Whoa... whoa... Sometimes love comes around... And it knocks you down, just get back up when it knocks you down...


Motif?!! Hey, sukati la!


Hurm, banyak sangat yang berlaku tahun 2009 ni. Daripada pointer jatuh gegila sem 3, naik sesikit time sem 4 and naik mendadak as the fifth semester melabuhkan tirai sehingga CGPA mencecah tahap 4.98... Bukan anugerah dekan lagi hokay! Ni anugerah alam. Wah gituh.. WALAUPON!!!

Bersyukur walaupun makin kuat berpeleseran dengan Adiq, Dena, Dania, and the list goes on.

Adiq *dilarang mengurat*

Dena *makwe iols*

Dania *terametz sundels. LARIKKK*


Tapi result tetappp membuatkan my mom yang mengandungkan iols selama 7 bulan itu menarik nafas lega didalam kemarahan.


"mama nak iss 4 flat! 4 flat! 4 flat!", terngiang2...

Kan iols da dapat 4.98, motip nak 4 flat?!!! Hiks~

Tahun 2009 juga menyaksikan iols keluar dari kepompong wtf. Mengenali Bahow, Faiz, Capik dan Pijuk. Hahahaha. Ape-ape aje la korang neh kan... Duk serumah ngan korang selama 1 semester. Sangat berharga pengalaman tuh. Muahahahahahaha JANGAN TEGUR.

Bahow


Faiz


Capik


Last but not least, Pijuk.


Tahun ni gak menyaksikan iols takut, menggigil, seram, sejuk, nak muntah tekak loya pelbagai sebab nak start practical. WTF practical je pon!!! Terpikir sangat, motip dulu kemain takut namampos?! Padahal best jer kot. WALAUPON KATANYA KHEN. Siap boleh wat entry ujung tahun bagai lagi neh!! *LARIKKKKKKKK*

So environment kat Meksis ni xde la teruk macam yang ku terbayang dolu2. so OMG. hahaha. nice. iols dapat belajar bagai2. dan yang paling penting.

XPERNAH PONTENG KEJE WALAU SEHARI PON SEJAK START KEJE SEBULAN YANG LALU. Pencapaian yang amat membanggakan hokay sundal!

Dulu time class, jangankan seminggu. Sehari pon belum tentu attend class full. Kot kalau attend pon, very the seploh menet jah dalam curlast, pastu terus menuju satu arah satru tujuan satu detinasi lain.

AF sangat tagline ittiew. MUNTAH.


Apa lagi?! OH YA. yang paling penting. 2009 juga adalah tahun di mana iols start bergiat aktif dalam arena mini-blogging or social networking yakni dengan mengaktifkan dirimu dengan Facebook walaupon dah bertahun create account sampai lupa password pastu create lagi pastu lupa password lagik. Muahahaha...

Daripada Facebook interface hazab sampai la yang chanteq la kekdahnye skang neh. Kosser. Punye la aktip sampai berlaku tragedy. Moderator bodoh kat FB tu deactivate account iols sebab comment2 tu excess limit kekdahnye.

MOTIP?!!! Apa tujuan buat social-network kalo tak vleyh berhubung?! Bodoh!


Lagi benda lain yang menarik tahun ni...


Lady Gaga is the new QUEEN OF POP.


SINGLE LADIES is the ICON. EVERYWHERE.

Justin and the other two "single ladies"

Joe Jonas with his annoying yet disturbing Single Ladies dance

And a thousand million anonymous peeps out there uploading their own Single Ladies dance at YouTube.

Bow to the QUEEN BEYONCE.



Death of King of Music, Michael Jackson.


Zee Avi ke pentas DUNIA.


Bunkface mencuri jiwa raga ku.


Rumah sewa dilanda banjir kilat! wtf


UTeM cuti akibat H1N1.


Tampuk pemerintahan negara BERTUKAR! *KOSSER*


MAXIS LISTING IN THE BURSA. THE BIGGEST LISTING IN HISTORY! *tetiba*


and banyak lagi la kalo nak recall. So semuanya kini hanya menjadi bahan sejarah dan rujukan untuk masa hadapan *motif?*

Maka, IT'S THE END OF ANOTHER YEAR.

and...

Happy New Year 2010!!!




p/s= segala 2010 Resolutions tu nanti dulu. Next entry. LARIKKKKKKKKKKKKKKKKKKK





Monday, August 31, 2009

Happy 25th Birthday Oja !!!

Happy 25th Birthday to my beloved friend, Oja~

 

Dari jauh ku kirimkan entry katanya. Kalo dekat vleyy la kite gi meroyan sampai lebam bijik mata kat Alamanda wolopon iols pusing 1 round kat situ dah bosan nak muntah ijo bagai katanya.

 

Hopefully uols berbahagia di hari yang bahagia ni disamping orang bahagia yang membahagiakan idup uols yang bahagia. *perenggan bahagia*

 

Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, and becareful what u wish for because u just might get it katanya~ Vleyy?

 

Muahhhhhh~ Take care dear Oja~

Selamat Ulangtahun Kemerdekaan Ke-52

Rakyat didahulukan. Pencapaian diutamakan.

 

Sekarang. Tepat jam 12. Dah 52 tahun kita merdeka. Merdeka dari jajahan penjajah. Tetapi, adakah kita sudah cukup merdeka? Merdekakah minda kita?

*cliche. larikkkkkkkkk

 

Dengan mengangkat konsep gagasan 1Malaysia, hopefully it will unites all Malaysian so that the freedom we achieved will long last. Forever. And ever katanya. Amen.

 

 

Kheennn… So atas ni lagu tema rasmi 1Malaysia yang menjadi tema sambutan kali ini. Erm, actually lagu ni not bad at all. Boleh tahan la. *matila baru balik kem BTN tetiba patriotik katanya. hiks.

 

Alhamdulillah, dah 52 tahun kita merdeka. Even sambutan tahun ni banyak yang telah dibatalkan akibat penularan wabak Influenza A, tapi apa yang penting adalah maksud MERDEKA itu sendiri dan kita haruslah menghayatinyer uols.

 

Macam tahun lepas, sambutan tahun ni memang dah dijangka tak semeriah mana. Dalam bulan Ramadhan Al-Mubarak pulak tew. Tapi tak mengapa katanya. Yang penting? Maksud MERDEKA itu sendiri dan kita haruslah menghayatinyer uols. Curlast copy paste ayat atas tu. hiks~

 

So, to all Malaysian, happy 52nd Malaysia Independence Day. I wish all Malaysian a happy, prosperous and living harmoniously together regardless of culture, ethnic, race and religion. Walaupun senario Malaysia nowadays amat menyedihkan. May our country being blessed always. Amen.

Sunday, August 30, 2009

Tag Men-tag. Azah Choy! haha.

1) Anda rasa anda HAWT?
Saya xpernah rasa diri saya. Tapi saya tau saya HAWT. and Cold. vleyy?


2) Upload gambar kesayangan anda.
Hawt x? hahaha perasaan sangat…


3) Kenapa anda suka gambar ini ?
sebab gamba ni macam feeling sangat. hala2 beauty shot katanya walauponnnn. hahahaha macam katak je muka wtf


4) Bila kali terakhir makan pizza
before ramadhan dolu. ngan dena. heheh ingat lagi betapa banyaknye arab sebelah we all tu melantak… choy sangat hokay sorang dua pan yang besar tu.


5) Apa yg anda buat sambil menyelesaikan tag ini?
meniarap sambil typing jawapan yang terlintas kat kepala hotak saya. sambil denga lagu 21 Guns by Green Day.


6) Selain dari nama anda sendiri, anda suke dipanggil dgn name ape ?
ling, yang, bee, noks, uols, jah. haha. sukerrrrrr. kalo ade orang panggil bang/kak/dik/cik/tok/nek memang kejissss sangat hokayyy…


7) Tag lagi 6 orang tanpe rasa kekesalan
Adiq, Syafiq, JLoNash, CikAmoi, Oja, Izlan/Wan

8) Siapa no 1 kepada anda ?
BFF&E katanya. vleyy?

9) Bagaimana pula dengan no 3 ?
a friend of mine yang fanatik tahap dewa dewi langit ke tujuh cakerawala terhadap Madonna. leyyy?


10) Pendapat anda pada no 4?
Amoi? ermm… apa ekk? tanya dia dulu apa pendapat dia terhadap aku. vleyy? hiks~


11) Katakan sesuatu terhadap orang ke – 2.
oh saya amat rindu kamoo. lama giler x jumpa. haha.


12) Anda juga mungkin meminati?
kenapa mungkin mungkin? kalo dah minat tu memang minat. xde mungkin mungkin derrr… hahaha.

Azah, sekian tag anda telah i laksanakan. jangan nak bising2. jangan cubit2 i lagi hokayy!!! ini satu amaran. hahaha.

Saturday, August 22, 2009

Ramadhan Datang Lagi

 

 

Esok, yakni 1 Ramadhan 1430H, bermulalah hari di mana seluruh umat Islam seantero donia menunaikan the fourth of the Five Pillars of Islam iaitu fasting during the Ramadhan.

 

Seiring dengan kedatangan bulan mulia kekdahnya, marilah kita bersama-sama bermuhasabah diri uols. Merenung ke dalam diri hendaknya. Mengambil peluang ini. Untuk bersama-sama memajukan diri. Lebih amal dari biasa katanya.

 

Yang penting. *bukan KERJASAMA! MUAK HOKAY!* Jagalah pertuturan uols. Kurangkan lahar melahar sesama umat. Jaga tingkah laku. Mata kurangkan berkeranjang uols. Sesungguhnya segala nenek tok setan diikat sudah. Hanya hawa nefsu serakah sajok mengawal akal.

 

 

Jadi dengan ini, *curlast feeling penyimpan mohor besar raja raja hiks~* iols ingin la mengambil kesempatan untuk mengucapkhen selamat menyambut Ramadhan Mubarak and selamat menjalankan ibadat powser kepada uols sumer yang ade tercongok kat sini.

 

Iols pun nak menyusun 10 jari tangan & 10 jari kaki ingin memohon ampun dan maaf kalo iols ade tersilap kata, perbuatan iols mengguris emosi uols, or tulisan iols membuatkan uols hilang sabar. Iols hanya manusia biasa katanya. X larikkkkkkkk dari melakukan kehazaban.

 

Hiks. Currlast belum raya dah ampun2 bagai neh~

 

Okay uols. Niat sekarang. Tadah tangan.

 

Sahaja aku berpuasa keseluruhan bulan Ramadhan kerana Allah Ta’ala

 

Sahaja aku berpuasa esok hari menunaikan Fardhu Ramadhan tahun ini kerana Alalh Ta’ala

 

Amin ya rabbal al Amin.

 

Ustazah sgt uols

Friday, August 14, 2009

H1N1 On The Rise Y’alls !!!

Beware uols! Pakaila mask kemana pun uols pergi hocay~!

Mamam banyak banyak Vitamin C. Bukan suntik Vitamin C hoccay sundels!

Minum banyak banyak air jua. Jangan nak berair jahhh hoccay!

Semoga kite dihindar dari sebarang penyakit yang tidak diingini. Amen.

Friday, July 31, 2009

UTeM. H1N1. Cuti.

5336_129374093065_115046628065_3170213_2712899_n

 

Selamat bercuti uols~

 

Sentap jah tetiba baru nak feeling rajin bagai nak g class petang neh, dah kena tutup gituh UTeM.

 

Maknanya:

1. Lab report Data Comm & Networking leh anta lambat lagi! Yeay!

2. Leh bersenang lenang kat umah selama damn fucking boring seminggu. wtf.

3. Bersedia untuk segala class ganti yang akan menjelang x kira pagi petang siang malam subuh senja after this holiday. DAMN!

Monday, July 27, 2009

OMG Rumah Dilanda Banjir

Aku bangun-bangun tido jah kedengaran suara kepit Adiq, “Banjir nok!!!”. Aku ngan muka blur ingatkan dia banjir merembes ke hapa, rupanya betul betul banjir uols!!! Blur dengan taik mata penuh di mata, weols pon menjengah kepala keluar pintu~

 

*kelihatan air berlari2 laju di atas jalan raya*

 

“CURRLASTTTTTTT” kata iols… sempat snappy gamba katanya~ Setelah 3 jam ujan tanpa henti (Adiq yg bagitau, aku xtau apa2. agaknya kalo ujan ribut taufan segala aku pon xtau apa2, sedap tido uols~) akhirnya kawasan perumahan weols dinaiki air~

 

*kelihatan sebiji Honda melintas berlatarbelakangkan hadek2 yang tengah ready nak main banjir air taik segala (choy sangat)*

 

Dengan perut lapa berkeroncong lagu La Loba by Shakira, ujan makin lebat and iols termenung gituh pikir… “kalo lah ujan x benti neh, PERLU KER AKU DIPINDAHKAN KE PUSAT PEMINDAHAN MANGSA BANJIR TIDO RERAMAI DENGAN X SELESA BAGAI pastuh reporter sibuk nak interview haku segala as mangsa banjir katanya neh?? hazabbbbbbbb!!! *wah verangan*

 

mek pon sambung snappy dalam kerisauan *kelihatan air menyerbu dengan laju ke kawasan umah weols*

 

A few minutes later, kelihatan abang polis round2. Motip??

 

Rupenye dari jauh sayup2 nampak kelibat Ali Rustam datang. Wah! mesra rakyat katanya walaupon. Cepat jah dia sampai.

 

  rombongan cik kiah Ali Rustam dan penduduk sekitar

 

air kat umah weols makin surut, tapi OMG terlupa lak iols umah iols neh still kawasan tinggi. kesiannya deyols umah kat bawah2 sana tuh *nangis sangat* air dah paras pinggang nok!

 

  kelihatan Datuk Wira Ali Rustam dah konco ala2 bertindak mesra rakyat

 

sedih sangat. balik2 keje jer deyols ala sentap tgk rumah memasing dah berada dalam tasik *kantoi iols bangun tdo dah ala2 waktu pulang keje LARIKKKKKK*

 

memandangkan umah iols tinggi sket and berada di kawasan yg dah surut banjir, JUST IMAGINE LAMAN UMAH WEOLS JADI TEMPAT SUMER ORANG BERKUMPUL BERKUNTUM BAGAI NEHHH~ hazab!

 

abang bomba dan penyelamat tgh ready nk tunggu mangsa banjir dari kawasan yg teruk dilanda banjer oh banjer oh~

 

Ingatkan light2 jer banjir ni. Rupenye sampai 3 buah bot gituh datang uols! Untuk memindahkan para mangsa katanya. Mesti teruk gila keadaan umah kat belakang sana yg rendah2 tuh~ *insap*

 

Alhamdulillah umah weols tinggi sket so xde la ditenggelami air taik bagai. Siannyer deyols, dengan barang2 lagi, nak basuh umah lagi, eww… Bayangkan air loji ittiew melimpah bagai… *shut up!!!*

 

So marilah berdoa agar ujan berhenti dan matahari kembali menyinar hidupku nan suram. Amin.

 

p/s= sorry lah shot tu sumer dari laman umah iols jah. kosser la nak kuar berkuntum join cik kiah cik bedah cik senah bagai kan. LARIKKKKK…