Monday, February 16, 2009

Aku Makan Duit Mak Apak Ko Ker?!


Renung gamba ni puas2... Tenung, tilik, adakah anda mengenali si dia?

Dah tentu tak... Ko ingat dier DIVA ker yang ko boleh kenal ngan dier??

Gamba tu adalah contoh UMAT ISLAM CONTOH SEPANJANG ZAMAN!

Why??

Tanggal 14 Februari 2009 masihi, pas makan2 kat Subaidah ngan kengkawan, iols g la Pasar Malam kat Bukit Baru...

Yes, pasar malam..kenape? gtew..

Turun2 je keta, langkah longkang busuk and baru 2-3 langkah, terdenga suare hanjeng sumbang menyalak bukit...

Islam? Islam ke nie???? Islam ke macam nie???? Islam ke rambut macam nie? Islam ker nie? Haa... Macam ni lah Islam???

Katanyer dengan penuh ke-sarcastic-an... Sumer makhluk kat sekeliling ittiew ala2 gelakkan iols hoccay!!!! Boleyh?

Aku pon toleh kiri kanan, xperasan sangat sape yang bersuare tadi... xde pulak aku nampak hanjing meyalak bukit kat area aku jalan tuh...

So aku tanye kawan haku, dier kate dier agak perasan sape yg cakap.. Then aku kate ''OK, jap lagi kiter gi snap gamba hanjeng tuh kay?''...

Setelah puas memusing merayau beli segala mala ikan sayur bagai...

Aku pon g balik tempat tuh and kawan aku tunjuk la gerangan anjing ittiew... Aku terkezut! Manusia uols!!! Ku sangkakan bulldog!!! vleyh?

Aku ape lagi... Naik antu la ols!!! Setting2 camera, aku lalu depan dier...

Alamak, xramai orang la plak... Kang dier pasan lak aku snappy kan??

Mulut busuk dier pon da berbunyik2 sayu dok ''peewitt..peewitt AWWW'' bagai kan...

HANJENG!!!!

Kawan aku pon menawarkan diri nak snap.. Ape lagi hadek2~~~ Cepat snappy2 uolsss!!!

so kat atas tu la hasilnyer setelah aku crop...ade 1 lagi ni ha...



Hensem kan??!!

So motippnye aku nak hangin nie...

HELLO JANTAN!!!

Mulut ko tuh ngalahkan vagina rusa, ko nak kate aku ni umat Islam terpilih la bagai?!

Cermin la diri ko tuh dulu...

Kalo ko tuh baik sangat, alim dan tawadhok segala, mehla ajak aku gi ceramah agama ko...aku nak gak denga cemane ko nak nasihat segala umat kat atas muker bumi ni..kannn??

Oh yer... Aku ade nyusahkan ko ker?

Xlaku ke segala mala oren epal pisang yang ko jual tu sebab aku lalu situh?

Berulat sume pisang ko sampai ko xleyh nak jual? Ke pisang ko tuh memang ade jangkitan kuman?

Ha?? Mak bapak ko tanggung aku makan minom ker sampai ko boleh cakap, malukan aku camtuh??

Berkurang pulak duit dalam pouch bag usang ko tuh kalo aku lalu situh??

Ko sape??? Ko sape nak charut menghanjeng aku sumer???

Pas ni tolong lah pergi daftar masuk sekolah rendah balik and belajar sivik sikit kay?

Belajar erti2 kehidupan sebab aku tau hidop ko kosong and ko mengalami delusional yang amat kritikal..

That's why sumer yang depan mata ko nampak salah jer... Padahal mata ko tuh yang da buta kot?!

Nasib baik ko xbersuare time last time aku lalu situh... Saje je aku lalu situh nak denga ko menyalak ape lagi kan??

Klo ko nyalak gak tadi, aku sombat sajorks oren tuh dalam lubang jobor ko sumenyer..

NAK?

4 charutan:

SyaFia said...

laaaaaaaaa aku pikir ko bersuara :D

dalam hati upenye..

.:iss:. said...

ahahaha~

kalo dier duk bersuare lagi, memang kene sumbat ngan buah2an tuh satu satu..haha

Lemoning Apple said...

wahhh~gitu ko ek...aku harap2 ko pat pg situ ag...tehn kalo die hanjengkan ko g...aku mmg nak ko suh mmbr ko tu amik video ko men tarik2 rmbt ngn hokayyy!!!

.:iss:. said...

aku nak pegi situ lagi??

hello!! hahaha~

kalo aku g sane lagik, haruss aku drag abis~