Saturday, June 27, 2009

The King of Music is Gone…

t1widemichaeljackson06

 

Al-Fatihah. May Allah be with him, always.

 

I was like… OMG… I just can’t stop crying-ly listening to his song right now. Man In the Mirror, You Are Not Alone, Gone Too Soon, bla bla bla…

 

He’s a LEGEND. THE LEGENDARY MICHAEL JACKSON. One and only. He will be forever remembered for his music, if not in a million years, in a billion years. That's for sure.

 

Thanks for the music that transformed the culture of the world. You are musical genius Mike. Music won't be the same without you. Thanks for everything. WE LOVE YOU.

 

Semoga roh beliau ditempatkan dikalangan orang beriman. A-Fatihah.

Thursday, June 25, 2009

BUNK Anthem in DA HAUSE !!!

samlala

 

ALERT~! ALERT~! ALERT~!

 

MY Bunkface (yes MY Bunkface, kau kenapa?) will be premiering their latest single which is BUNK ANTHEM on this coming June 27th on Channel V (channel 714 Ass-tro), pukul 10.50pm (+8 GMT)…

 

So don’t forget to tune on Channel V this coming JUNE 27th pukul 10.50pm ye sundels! (dah 2 kali ulang, kalo x tengok gak memang lahabiew uols).

 

This is the teaser of their clip.

 

Kewwwwwwwllll gilerr… OMG i can’t fuckingly wait for this vids bitch!!! Diorang memang gila, mabuk, happening nak mampos etc…

 

So jangan lupa tengok okay~ jangan menyundal berkuntum tunggu orang upload kat YouTube baru terhegeh-hegeh gigih nak tengok kan…

 

Bercakap pasal MY Bunkface neh, sila tatap gamba bawah ini. Lawa kan baju dia?

 

BUNKFACE-1

 

sshytrds

 

Haha~ mesti uols heran kan nape tetiba mak gigih duk memuji baju dia bagai kans?? Harussla mak puji uols… Cuba tengok bawah ini. Tarik napas dalam-dalam kay~

 

DSCN4100 sila makan ati

 

Aku pon ado baju ittiew hokeyh~ And the best thing is… AKU DAPAT FREE!!! So takyah la uols nak charut mek gigih ke mek jakun ke mek batak ke mek felda ke mek boyan ke mek hapa ker okay~

 

Thanks to you ols BUNKY yang susah2 kasik iols baju nie~ Appreciate it so damn much guys~ Everyday i love u more and more BUNKY!!!

 

So akhir kata, SUPPORT OUR LOCAL ACT okay! jangan gigih berkuntum duk terkinja denga lagu GAGA jer… LARIKKKKKKKKK……

 

p/s = baju ditaja oleh ABSRTAX JINGGA prvt lmtd bersama MY Bunkface. TQ.

Monday, June 22, 2009

Selamat Hari… Err… Happy Father’s Day!!!

I know this entry was so yesterday… but… like i care… kan?

 

So semalam adalah HARI BAPA!!! Err… FATHER’S DAY uols!!!

 

So di sini aku nak me-recall balik kejadian semalam… vleyy?

 

Waktu: 11:18 am (+8GMT)

telefon… telefon berbuuunyi~ (sila nyanyi dalam melody Wonderpepet hokay!)

 

“Sapow pulak call pepagi buta nehhhh!!!! Hazab!!!”, kata aku sambil tangan menggapai slim phone Samsung haku.

 

and i was like… “OMG, MY DAD’S CALLING ME! okay, ehem2… buat suara dah lama bangun tido…”

Papa: Hello…

Iss: Hello… (bajet suara paling manis sekali macam dah lama bangun)

Papa: Whatchu doing? Baru bangun ehh?

Iss: Err… ha’ah… hehe… penat la… (OMG!! KANTOI UOLSSSSSS!!!)

Papa: Hmmm… Dah agak dah… Dah makan?

Iss: Blom la… kan baru bangun… hehehe…

Tetiba dalam kepala aku berdesssssuuupppp teringat arini hari bapak…

Iss: PA! Selamat hari bapa…

Papa: Ha?!

Iss: Selamat hari bapa…

Papa: APA?!

Iss: Happy Father’s Day! Denga x?

Papa: Owh… Haha. denga macam iss cakap ape tah tadi…

Iss: Heheh…

Papa: Thanks… Eh, iss ade kredit x?

Iss: Ade sikit je… nape?

Papa: Nah salin nombo nie… Topup now…

Iss: Waaa bestnye…

…and perbualan bersambung disitu… kosser aku nak recall lagi ape terjadi lepas tuh… hehe…

 

Kann? Now u get it kenape tajuk entry kali ni macam tuh… hahaha…

 

Cakap Bahasa Melayu xpaham… Cakap English dengan accent British dia tuh baru dia paham… adoiyai…

 

So disini iols ingin mengucapkan SELAMAT HARI BAPA or HAPPY FATHER’S DAY buat semua bapa2 di atas muka bumi ini…

 

Iols menyanjungi segala apa pengorbanan yang telah para bapa semua korbankan…

 

Last but not least, I LOVE MY PAPA~ CHU~

Saturday, June 20, 2009

Happy 22th Birthday Kak ZabedAmin !!!

Happy birthday Kak Bed…

Semoga panjang umur, murah rezeki…

Uols tu dah tua… jangan asik memurkey jah…

Ingat2 la mampus yer… jangan xsempat taubat jah…

Larikkkkkkkkkkkkk…

Muahh kak bed…

Amboi2… dan dan pakai baju raya yer nok? Selamat ari raya…


APA LAGI UOLS…

 

LARIIIIIIIIIKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK…

Wednesday, June 17, 2009

OMG!!! Mariah Carey’s Obsessed!!!

OMG!!!

Uols have no idea betapa gigihnya aku berjaga tengah-tengah malam nak tunggu lagu ni debut!

 

At last debut gak pukul 3am (8 GMT) and aku antara orang terawal kat atas muka bumi ni yang gigih mendengar lagu neh… *bangga*

 

THIS SONG IS FIYAH!!! LOVE IT!!! OBSESSED WITH IT!!! SOOOOOOO GEEEEEWWWWWWWDDDDDDDDDD…

 

 

OMG aku dah delusional. Yes I am. Ya ampun best giler.

 

Intro dier… “I was like… Why u so obsessed with me?” katanya… Currlast noks!!! Quote tu khas untuk Eminem yang attack Mimi ngan her hubby, Nick Cannon dalam album baru dier Relapse yang adooo ittiew.

 

Buh-bye Eminem. Mariah 1, Eminem 0.

 

OMG chorus lagu nie memang addicting nok!!! I LOIKE! Best giler babi tenuk bila dia cakap “u’re delusional, u’re delusional…” LOL at Eminem.

 

Definitely will be her next #1 song!!! I mean her 19th #1 song on Billboard Hot 100!!! She’s a LEGEND! EPIC!

 

OMG! overnyer aku. okay, memang aku delusional. so shut up.

 

So uols vley la denga kat sebelah neh iols dah gigih upload kat net siap buang tag Radio Station B96 yang debut lagu nie malam tadi. Ahaks. Ampun B96. Love uols!

 

Sambil denga, nah lirik…

 

So Oh Oh So Ohhh
Will the real MC please step to the mic?
MC- You need an MC, place to be
MC the MC


All up in the blogs
Say we met at the bar
When I don't even know who you are
Say we up in your house
Sayin' I'm up in your car
But you in LA but I'm out at Jermaine's


I'm up in the A- you're so so lame
and no on here even mentions your name
It must be the weed, it must be the E
cuz you be poppin, hood, you get it poppin'


Ooh boy why you so obsessed with me?
Boy I want to know- lyin' that you're sexin me
when everybody knows it's clear that you're upset with me
Ohh finally found a girl that you couldn't impress
Last man on the earth- still couldn't get this


You're delusional, you're delusional
Boy you're losing your mind
It's confusin yo, you're confused you know
Why you wasting your time?
Got you all fired up with your ?
See right through you like you're bathin' in windex


Ooh Ohh Ohh boy why you so obsessed with me?
And all the ladies sing, all the girls sing
Soo Oohhhh Soo Oohh Obsessed


You on your job, you hittin' hard
Ain't gon feed you, gon' let you starve
Graspin' for air I'm ?
You out of breath, hope you ain't waitin
Tellin' the world how much you miss me
But we never were so why you trippin'
You a mom and pop, I'm a corporation
I'm the press conference, you a conversation


Ooh boy why you so obsessed with me?
Boy I want to know- lyin' that you're sexin me
when everybody knows it's clear that you're upset with me
Ohh finally found a girl that you couldn't impress
Last man on the earth- still couldn't get this


You're delusional, you're delusional
Boy you're losing your mind
It's confusin yo, you're confused you know
Why you wasting your time?
Got you all fired up with your ?
See right through you like you're bathin' in windex


Ooh Ohh Ohh boy why you so obsessed with me?
And all the ladies sing, all the girls sing
Soo Oohhhh Soo Oohh Obsessed

Monday, June 15, 2009

Al-Fatihah

 

 

Today i received a sad news from my mother. She told me that my cousin, Sha had an abortion to her 5-months fetus. OMG. Dah nak lahir dah. Sikit lagi.

 

Miscarriage actually. Spontaneous abortion. Abortion kang nampak macam dia yang gugurkan plak kan.

 

Btw, till now I still didn't know what is the cause of the miscarriage. Maybe due to some complication during her pregnancy. Sampai kepala baby tu dah keluar 5cm uols.

 

Nangis2 Sha. Sian tau. Mama Sha which is my Mak Lang pon nangis2 kekdahnye cucu pertama. Xpe Sha, Mak Lang. Bersabarlah yer.

 

FUI (For Uols Information), this is the second time dia keguguran. Sedih sangat uols. Dah la arwah tu our Granny 1st cicit. And also my 1st “anak buah” (kalau x consider yang gugur last time la) uols… Belum kesampaian iols nak jadi Uncle Iss… Vleyy? Ok. Serius.

 

Nak kata Sha makin lasak x gak sebab lepas gugur for the 1st time dulu dia terus behenti keje. Xbuat keje2 berat time preggy and so on. Duk rumah jer. Alah, xkeje pon gaji laki Sha pilot tuh x abis makan uols.

 

Rahim x kuat kot. Keturunan. Mak Lang iols dulu pon banyaaaaaaaak kali sangat miscarriage. Kalau x adik beradik Asha dah ramai dah.

 

Xpela. Apa yang berlaku mesti ada hikmah di sebaliknya. Yang penting kita redha. Tabah. Hazami. Motif? Serius. Satu hari nanti kita akan “pergi” jua. Bersedialah.

 

Asha, Mak Lang sumer bertabahlah. Be strong. Weols always be with uols. Remember. She was back to Allah. Allah loves her. Allah will take care of her from now. She will wait for us in front of Syurga.

 

Rest In Peace Baby. Al-Fatihah.

Saturday, June 13, 2009

Happy Birthday Mama !!!

Dah doblas hari berlalu barulah terhegeh-hegeh nak buat entry kan?? Bak kata orang better late than never uols… Leyy?? *wtf alasan

So tanggal 30 haribulan Jun lalu, genap la umur orang yang paling haku sayang skalik kat dunia ni 46 tahun…

HAPPY 46TH BIRTHDAY YAB DATIN SERI HALIJAH

So neh haku paste-kan pic kad ucapan weols untuk mama yang haku snappy pakai camera cap ayam.

pandangan / pemandangan dari luar kad katanyeh… pink sangattttt… khennn…

setelah kad dibuka vleyh… x nampak isi kandungannya? butanya kau nok… jap haku zoom… saba hokay~

HAppY 46th birthdAy

khennnn…

akhir kata katanya…

So sambutan weols ala kadar jah memandangkan mama busy sangat time tuh…

Sorry mama iss balik kejap je time tuh…

Ye aku tau ko mesti kate haku kedekut kan sebab bagi kad sajok kat mama aku… Nok, ketahuilah dikau bahawa kasih sayang dan cinta terhadap mama uols xkan dapat dibeli di mana-mana hoccay~

Bukan aku xnak bagitau kitorang belikan mama Nokia E71 tapi nanti korang kata aku menunjuk-nunjuk lak kanss? larikkkkkkkkkkkkk…

Korang kalo birthday mama korang, korang kasik hapa?

So akhir kata [gittiew ayat] iss cayang mama sangat2 hoccay! Sumpah, iss xtipu…

cayangmama