Monday, June 15, 2009

Al-Fatihah

 

 

Today i received a sad news from my mother. She told me that my cousin, Sha had an abortion to her 5-months fetus. OMG. Dah nak lahir dah. Sikit lagi.

 

Miscarriage actually. Spontaneous abortion. Abortion kang nampak macam dia yang gugurkan plak kan.

 

Btw, till now I still didn't know what is the cause of the miscarriage. Maybe due to some complication during her pregnancy. Sampai kepala baby tu dah keluar 5cm uols.

 

Nangis2 Sha. Sian tau. Mama Sha which is my Mak Lang pon nangis2 kekdahnye cucu pertama. Xpe Sha, Mak Lang. Bersabarlah yer.

 

FUI (For Uols Information), this is the second time dia keguguran. Sedih sangat uols. Dah la arwah tu our Granny 1st cicit. And also my 1st “anak buah” (kalau x consider yang gugur last time la) uols… Belum kesampaian iols nak jadi Uncle Iss… Vleyy? Ok. Serius.

 

Nak kata Sha makin lasak x gak sebab lepas gugur for the 1st time dulu dia terus behenti keje. Xbuat keje2 berat time preggy and so on. Duk rumah jer. Alah, xkeje pon gaji laki Sha pilot tuh x abis makan uols.

 

Rahim x kuat kot. Keturunan. Mak Lang iols dulu pon banyaaaaaaaak kali sangat miscarriage. Kalau x adik beradik Asha dah ramai dah.

 

Xpela. Apa yang berlaku mesti ada hikmah di sebaliknya. Yang penting kita redha. Tabah. Hazami. Motif? Serius. Satu hari nanti kita akan “pergi” jua. Bersedialah.

 

Asha, Mak Lang sumer bertabahlah. Be strong. Weols always be with uols. Remember. She was back to Allah. Allah loves her. Allah will take care of her from now. She will wait for us in front of Syurga.

 

Rest In Peace Baby. Al-Fatihah.

1 charutan:

Hidayah said...

so sorry for her loss :'(