Friday, July 31, 2009

UTeM. H1N1. Cuti.

5336_129374093065_115046628065_3170213_2712899_n

 

Selamat bercuti uols~

 

Sentap jah tetiba baru nak feeling rajin bagai nak g class petang neh, dah kena tutup gituh UTeM.

 

Maknanya:

1. Lab report Data Comm & Networking leh anta lambat lagi! Yeay!

2. Leh bersenang lenang kat umah selama damn fucking boring seminggu. wtf.

3. Bersedia untuk segala class ganti yang akan menjelang x kira pagi petang siang malam subuh senja after this holiday. DAMN!

Monday, July 27, 2009

OMG Rumah Dilanda Banjir

Aku bangun-bangun tido jah kedengaran suara kepit Adiq, “Banjir nok!!!”. Aku ngan muka blur ingatkan dia banjir merembes ke hapa, rupanya betul betul banjir uols!!! Blur dengan taik mata penuh di mata, weols pon menjengah kepala keluar pintu~

 

*kelihatan air berlari2 laju di atas jalan raya*

 

“CURRLASTTTTTTT” kata iols… sempat snappy gamba katanya~ Setelah 3 jam ujan tanpa henti (Adiq yg bagitau, aku xtau apa2. agaknya kalo ujan ribut taufan segala aku pon xtau apa2, sedap tido uols~) akhirnya kawasan perumahan weols dinaiki air~

 

*kelihatan sebiji Honda melintas berlatarbelakangkan hadek2 yang tengah ready nak main banjir air taik segala (choy sangat)*

 

Dengan perut lapa berkeroncong lagu La Loba by Shakira, ujan makin lebat and iols termenung gituh pikir… “kalo lah ujan x benti neh, PERLU KER AKU DIPINDAHKAN KE PUSAT PEMINDAHAN MANGSA BANJIR TIDO RERAMAI DENGAN X SELESA BAGAI pastuh reporter sibuk nak interview haku segala as mangsa banjir katanya neh?? hazabbbbbbbb!!! *wah verangan*

 

mek pon sambung snappy dalam kerisauan *kelihatan air menyerbu dengan laju ke kawasan umah weols*

 

A few minutes later, kelihatan abang polis round2. Motip??

 

Rupenye dari jauh sayup2 nampak kelibat Ali Rustam datang. Wah! mesra rakyat katanya walaupon. Cepat jah dia sampai.

 

  rombongan cik kiah Ali Rustam dan penduduk sekitar

 

air kat umah weols makin surut, tapi OMG terlupa lak iols umah iols neh still kawasan tinggi. kesiannya deyols umah kat bawah2 sana tuh *nangis sangat* air dah paras pinggang nok!

 

  kelihatan Datuk Wira Ali Rustam dah konco ala2 bertindak mesra rakyat

 

sedih sangat. balik2 keje jer deyols ala sentap tgk rumah memasing dah berada dalam tasik *kantoi iols bangun tdo dah ala2 waktu pulang keje LARIKKKKKK*

 

memandangkan umah iols tinggi sket and berada di kawasan yg dah surut banjir, JUST IMAGINE LAMAN UMAH WEOLS JADI TEMPAT SUMER ORANG BERKUMPUL BERKUNTUM BAGAI NEHHH~ hazab!

 

abang bomba dan penyelamat tgh ready nk tunggu mangsa banjir dari kawasan yg teruk dilanda banjer oh banjer oh~

 

Ingatkan light2 jer banjir ni. Rupenye sampai 3 buah bot gituh datang uols! Untuk memindahkan para mangsa katanya. Mesti teruk gila keadaan umah kat belakang sana yg rendah2 tuh~ *insap*

 

Alhamdulillah umah weols tinggi sket so xde la ditenggelami air taik bagai. Siannyer deyols, dengan barang2 lagi, nak basuh umah lagi, eww… Bayangkan air loji ittiew melimpah bagai… *shut up!!!*

 

So marilah berdoa agar ujan berhenti dan matahari kembali menyinar hidupku nan suram. Amin.

 

p/s= sorry lah shot tu sumer dari laman umah iols jah. kosser la nak kuar berkuntum join cik kiah cik bedah cik senah bagai kan. LARIKKKKK…

Thursday, July 23, 2009

I’m Having Bipolar Disorder

 

OMG. What a title.

 

Yes i am. I’m having all those signs and symptoms of the depressive phase of bipolar disorder. I’m having bipolar disorder. What the fuck is Bipolar Disorder?

 

One minute i’m happy. One minute i’m angry.

 

One minute i’m laughing. One minute i’m crying.

 

One minute i’m full of confidence. One minute i’m feeling hopeless.

 

 

I can’t sleep at night. Walaupon katanya. Kan?

 

I’m lost of interest in usually enjoyable activities.

 

Now uols tell me dah brape lame iols xde mood and kosser nak porumming? It’s been forever right?

 

Same lah jugak ngan updating this blog sampai rating iols turun hampir 90%.

 

I’m psychotic. GOSH how could this happen to me… Help me. Tabahkan hati ku untuk terus bertahan.

 

Ya ampun bencinya aku nak tulis panjang-panjang lagi. Rase nak muntah.

 

Ye memang aku dah giler. Cak cak cak uols. Hade haku kesah? Eiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii… Kenapa ni? Please. Aku xdapat tahan dah.

 

SUMPAH

AKU

BENCI

DAN

TAKUT

GILER 

 

NAK

PERGI

PRACTICAL

THIS

COMING

NOVEMBER

First time kot nak keje serious cam ginih. I’m still young to being an engineer. Or assistance engineer. Or whatever.

20 years old pon belum. Masih kanak kanak ribena koko cruch milo vico scott’s emulsion biskut tiger bagai.

I’m  dead meat.

Friday, July 17, 2009

Perempuan Jalang Yang Tak Reti Nak Cermin Diri

 

It’s about time for me to make this-bitch-kind-of-entry again. it’s been a loooooooooooooooooooooooooong time kan?

 

*entry ini mengandungi kata2 kesat. jika anda tidak selesa, u may leave now.*

 

*NOW!!!*

 

*oh ya, entry ni ditujukan kepada seorang perempuan birah yang aku rase amat nak maki at this moment in time (memang la moment tuh in time… bodoh kan sape wat ayat nie?)*

 

Dah lama x lepas geram di Era nie *wtf Era khen? ish. terlampau geram terlampau geram terlampau geram. mari mula memaki.

 

 

HEY PEREMPUAN JALANG! or should i call u BETINA JALANG disebabkan perangai kebetinaan ko yang hala2 musang betina birah nak memurkey ittiew!

 

KO DENGAR SINI!!!

 

ko sebok nak suruh orang tgk cermin mencermin diri bagai kenapa? KAU KENAPA?! ko ingat ko chantek sangat? oh ya ko memang chantek. macam muka ratu chantek. ratu chantek untuk tikus sedunia. tikus hutan sedunia.

 

Minnie_Mouse_001.220175809_stdratu tikus.

 

kesian sangat kan kau. aku amat sedih. duk canang serata alam la pasal keburukan orang itu ini. konon bagi hint jah, x nak sebut nama katanya. tapi sah2 orang dapat agak sendiri la nok sape yang ko perkatakan! ko memang mentaliti tahap unta kan?

 

hey perempuan! sape yg kene cermin diri dulu ni?

 

bertambah menyedihkan, dapat pakwe very the jujur gitoh, ikhlas, tawaduk segala. kesian pakwe ko nok. aku amat kenal pakwe ko tu.

 

ye la, kalo x masakan sampai ko bukan main menjegil mata kat aku dari ujung rambut afro aku sampai ujung kasut chantek aku kan??? jeles kononnya aku yang terhegeh2 mengendeng kat dia. perlu?

 

kalo aku nak, aku petik jari tutup mata pon dah lama aku dapat tau x, sundal!!!

 

heh perempuan! perlu ker ko nak ragu2 kat laki ko tuh? sah2 dia yang aku kenal, very the jujur tahap dewa2 tau! pompuan birah macam ko mmg xtau nak appreciate something kan? yer la, kalo dah rase diri tuh bagus.

 

ko memang bagus nok! bagus untuk dicakar-cakar muka nya.

 

mari bercakaran.

 

oh yer, bak kate pepatah, kiter xkan terdetik nak syak wasangka kat pasangan kita unless kita sendiri pernah berbuat seperti yang kita syak. *cipta sendiri gittiew*

 

so DUNIA!!! ketahuilah anda bahawa si birah *yang tengah makan cili nie* amatlah birahhhhhh oiiiiiiiiiiii… canang 1 donia bahawa dia lah the greatest makwe in the world untuk si pakwenyer.

 

tapi? tapi? tapi?

 

asal ade jantan mengendeng, LAYAN. jantan ajak kuar, LAYAN. jantan mintak tolong2 manja, LAYAN. jantan mintak tolong pukol 3-4 pagi, LAYAN.

 

xyah la aku mention kan mintak tolong apa. kalo dah pukol 3-4 pagi tu nok, perlu ker ko kuar berembun bagai neh? pompuan baik-baik kah kau tuh? oh, dengan perangai tuh la ko nak suh orang lain cermin diri?

 

otak letak kat mana nok? bontot? fantats?

 

kosong gitu dalam tengkorak ko. mana otak? kat bontot.

 

pakwe ko tu terkebil2 la kat umah, duk pecaya yang kononnyer ko xkan berbuat sesuatu yang tidak baik kononnya. kesian sangat kat dia. padahal soheh ko tengah berfoya-foya kat lua dengan jantan or jantan-jantan lain.

 

pastu sume jantan ko sapu lak tuh kan? xkira itam, legam, paria, pendek, gemuk, gedempol, sepak, masuk gol, busuk, hering sumer kan? semua ko LAYAN. KAU KENAPA? ko ingat ko chantek, tu leh jadi tiket la untuk ko main kayu lastik ngan pakwe ko?

 

kalo jantan gini pon ngendeng, sah2 ko layan jua kan?

 

eh hello!!! rasenye orang mental (contoh: Mas AF) pon leh pikir sendiri kot who the one yang kene cermin herself di sini.

 

konon kalau bercerita, mesti la macam kau paling hebat. sana sini. serba serbi. tak nak kalah. siap canang 1 Tanah Melayu. waima benda sekecik baby protozoa pon kalau boleh ko nak 1 galaksi bima sakti tau kan? kesian.

 

dah la nok. kalo aku nak maki kau, 1 tahun cahaya pon x cukup kot. hopefully ko sedarlah diri ko tuh. memang la ko rase ko tuh dah bagus sangat kan, of course kau bagus. *muntah*

 

tapi ingat, orang sekeliling pon ade hak nak judge ko. macam ko judge aku gak. kan? *muntah*

 

p/s= pakwe kau punye kasut baru exactly like mine. jeles x?

 

p/p/s= aku penah tido sekatil seselimut sebantal ngan pakwe ko. tapi x buat apa2 pon. siyers xbuat apa2. lalala. now, sila jeles.