Monday, July 27, 2009

OMG Rumah Dilanda Banjir

Aku bangun-bangun tido jah kedengaran suara kepit Adiq, “Banjir nok!!!”. Aku ngan muka blur ingatkan dia banjir merembes ke hapa, rupanya betul betul banjir uols!!! Blur dengan taik mata penuh di mata, weols pon menjengah kepala keluar pintu~

 

*kelihatan air berlari2 laju di atas jalan raya*

 

“CURRLASTTTTTTT” kata iols… sempat snappy gamba katanya~ Setelah 3 jam ujan tanpa henti (Adiq yg bagitau, aku xtau apa2. agaknya kalo ujan ribut taufan segala aku pon xtau apa2, sedap tido uols~) akhirnya kawasan perumahan weols dinaiki air~

 

*kelihatan sebiji Honda melintas berlatarbelakangkan hadek2 yang tengah ready nak main banjir air taik segala (choy sangat)*

 

Dengan perut lapa berkeroncong lagu La Loba by Shakira, ujan makin lebat and iols termenung gituh pikir… “kalo lah ujan x benti neh, PERLU KER AKU DIPINDAHKAN KE PUSAT PEMINDAHAN MANGSA BANJIR TIDO RERAMAI DENGAN X SELESA BAGAI pastuh reporter sibuk nak interview haku segala as mangsa banjir katanya neh?? hazabbbbbbbb!!! *wah verangan*

 

mek pon sambung snappy dalam kerisauan *kelihatan air menyerbu dengan laju ke kawasan umah weols*

 

A few minutes later, kelihatan abang polis round2. Motip??

 

Rupenye dari jauh sayup2 nampak kelibat Ali Rustam datang. Wah! mesra rakyat katanya walaupon. Cepat jah dia sampai.

 

  rombongan cik kiah Ali Rustam dan penduduk sekitar

 

air kat umah weols makin surut, tapi OMG terlupa lak iols umah iols neh still kawasan tinggi. kesiannya deyols umah kat bawah2 sana tuh *nangis sangat* air dah paras pinggang nok!

 

  kelihatan Datuk Wira Ali Rustam dah konco ala2 bertindak mesra rakyat

 

sedih sangat. balik2 keje jer deyols ala sentap tgk rumah memasing dah berada dalam tasik *kantoi iols bangun tdo dah ala2 waktu pulang keje LARIKKKKKK*

 

memandangkan umah iols tinggi sket and berada di kawasan yg dah surut banjir, JUST IMAGINE LAMAN UMAH WEOLS JADI TEMPAT SUMER ORANG BERKUMPUL BERKUNTUM BAGAI NEHHH~ hazab!

 

abang bomba dan penyelamat tgh ready nk tunggu mangsa banjir dari kawasan yg teruk dilanda banjer oh banjer oh~

 

Ingatkan light2 jer banjir ni. Rupenye sampai 3 buah bot gituh datang uols! Untuk memindahkan para mangsa katanya. Mesti teruk gila keadaan umah kat belakang sana yg rendah2 tuh~ *insap*

 

Alhamdulillah umah weols tinggi sket so xde la ditenggelami air taik bagai. Siannyer deyols, dengan barang2 lagi, nak basuh umah lagi, eww… Bayangkan air loji ittiew melimpah bagai… *shut up!!!*

 

So marilah berdoa agar ujan berhenti dan matahari kembali menyinar hidupku nan suram. Amin.

 

p/s= sorry lah shot tu sumer dari laman umah iols jah. kosser la nak kuar berkuntum join cik kiah cik bedah cik senah bagai kan. LARIKKKKK…

7 charutan:

JloNash said...

Best uols!!!!

.:iss:. said...

best katanya? choi sangat air2 taik ittiew...

JloNash said...

of cos u ols!!!!
Gitttew Rombonga Cik TImah!!!!
Bagaibye...
XP

kaka toksik said...

noks, ni kisah benar kew?

patutla uols dh lama x berkuntum di porum. dilanda banjir kekdahnye.

.:iss:. said...

nash: choi sangat hahahha~ cik timah senah bagai~

toksik: ingat iols buat2 cerita ker? choi sangat okay~

[a.m.o.i] ™ said...

waktu tu kali pertama aku nengok melaka ujan lebat. masih ingat aku jatuh tergolek masa nak g kelas.cehhh T_T

- syikin d'syinteru - said...

bagus gak eh ali rustam. cpt btul turun padang~

i'm a stranger. jez tumpang lalu ye cik adek