Monday, August 31, 2009

Happy 25th Birthday Oja !!!

Happy 25th Birthday to my beloved friend, Oja~

 

Dari jauh ku kirimkan entry katanya. Kalo dekat vleyy la kite gi meroyan sampai lebam bijik mata kat Alamanda wolopon iols pusing 1 round kat situ dah bosan nak muntah ijo bagai katanya.

 

Hopefully uols berbahagia di hari yang bahagia ni disamping orang bahagia yang membahagiakan idup uols yang bahagia. *perenggan bahagia*

 

Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, and becareful what u wish for because u just might get it katanya~ Vleyy?

 

Muahhhhhh~ Take care dear Oja~

Selamat Ulangtahun Kemerdekaan Ke-52

Rakyat didahulukan. Pencapaian diutamakan.

 

Sekarang. Tepat jam 12. Dah 52 tahun kita merdeka. Merdeka dari jajahan penjajah. Tetapi, adakah kita sudah cukup merdeka? Merdekakah minda kita?

*cliche. larikkkkkkkkk

 

Dengan mengangkat konsep gagasan 1Malaysia, hopefully it will unites all Malaysian so that the freedom we achieved will long last. Forever. And ever katanya. Amen.

 

 

Kheennn… So atas ni lagu tema rasmi 1Malaysia yang menjadi tema sambutan kali ini. Erm, actually lagu ni not bad at all. Boleh tahan la. *matila baru balik kem BTN tetiba patriotik katanya. hiks.

 

Alhamdulillah, dah 52 tahun kita merdeka. Even sambutan tahun ni banyak yang telah dibatalkan akibat penularan wabak Influenza A, tapi apa yang penting adalah maksud MERDEKA itu sendiri dan kita haruslah menghayatinyer uols.

 

Macam tahun lepas, sambutan tahun ni memang dah dijangka tak semeriah mana. Dalam bulan Ramadhan Al-Mubarak pulak tew. Tapi tak mengapa katanya. Yang penting? Maksud MERDEKA itu sendiri dan kita haruslah menghayatinyer uols. Curlast copy paste ayat atas tu. hiks~

 

So, to all Malaysian, happy 52nd Malaysia Independence Day. I wish all Malaysian a happy, prosperous and living harmoniously together regardless of culture, ethnic, race and religion. Walaupun senario Malaysia nowadays amat menyedihkan. May our country being blessed always. Amen.

Sunday, August 30, 2009

Tag Men-tag. Azah Choy! haha.

1) Anda rasa anda HAWT?
Saya xpernah rasa diri saya. Tapi saya tau saya HAWT. and Cold. vleyy?


2) Upload gambar kesayangan anda.
Hawt x? hahaha perasaan sangat…


3) Kenapa anda suka gambar ini ?
sebab gamba ni macam feeling sangat. hala2 beauty shot katanya walauponnnn. hahahaha macam katak je muka wtf


4) Bila kali terakhir makan pizza
before ramadhan dolu. ngan dena. heheh ingat lagi betapa banyaknye arab sebelah we all tu melantak… choy sangat hokay sorang dua pan yang besar tu.


5) Apa yg anda buat sambil menyelesaikan tag ini?
meniarap sambil typing jawapan yang terlintas kat kepala hotak saya. sambil denga lagu 21 Guns by Green Day.


6) Selain dari nama anda sendiri, anda suke dipanggil dgn name ape ?
ling, yang, bee, noks, uols, jah. haha. sukerrrrrr. kalo ade orang panggil bang/kak/dik/cik/tok/nek memang kejissss sangat hokayyy…


7) Tag lagi 6 orang tanpe rasa kekesalan
Adiq, Syafiq, JLoNash, CikAmoi, Oja, Izlan/Wan

8) Siapa no 1 kepada anda ?
BFF&E katanya. vleyy?

9) Bagaimana pula dengan no 3 ?
a friend of mine yang fanatik tahap dewa dewi langit ke tujuh cakerawala terhadap Madonna. leyyy?


10) Pendapat anda pada no 4?
Amoi? ermm… apa ekk? tanya dia dulu apa pendapat dia terhadap aku. vleyy? hiks~


11) Katakan sesuatu terhadap orang ke – 2.
oh saya amat rindu kamoo. lama giler x jumpa. haha.


12) Anda juga mungkin meminati?
kenapa mungkin mungkin? kalo dah minat tu memang minat. xde mungkin mungkin derrr… hahaha.

Azah, sekian tag anda telah i laksanakan. jangan nak bising2. jangan cubit2 i lagi hokayy!!! ini satu amaran. hahaha.

Saturday, August 22, 2009

Ramadhan Datang Lagi

 

 

Esok, yakni 1 Ramadhan 1430H, bermulalah hari di mana seluruh umat Islam seantero donia menunaikan the fourth of the Five Pillars of Islam iaitu fasting during the Ramadhan.

 

Seiring dengan kedatangan bulan mulia kekdahnya, marilah kita bersama-sama bermuhasabah diri uols. Merenung ke dalam diri hendaknya. Mengambil peluang ini. Untuk bersama-sama memajukan diri. Lebih amal dari biasa katanya.

 

Yang penting. *bukan KERJASAMA! MUAK HOKAY!* Jagalah pertuturan uols. Kurangkan lahar melahar sesama umat. Jaga tingkah laku. Mata kurangkan berkeranjang uols. Sesungguhnya segala nenek tok setan diikat sudah. Hanya hawa nefsu serakah sajok mengawal akal.

 

 

Jadi dengan ini, *curlast feeling penyimpan mohor besar raja raja hiks~* iols ingin la mengambil kesempatan untuk mengucapkhen selamat menyambut Ramadhan Mubarak and selamat menjalankan ibadat powser kepada uols sumer yang ade tercongok kat sini.

 

Iols pun nak menyusun 10 jari tangan & 10 jari kaki ingin memohon ampun dan maaf kalo iols ade tersilap kata, perbuatan iols mengguris emosi uols, or tulisan iols membuatkan uols hilang sabar. Iols hanya manusia biasa katanya. X larikkkkkkkk dari melakukan kehazaban.

 

Hiks. Currlast belum raya dah ampun2 bagai neh~

 

Okay uols. Niat sekarang. Tadah tangan.

 

Sahaja aku berpuasa keseluruhan bulan Ramadhan kerana Allah Ta’ala

 

Sahaja aku berpuasa esok hari menunaikan Fardhu Ramadhan tahun ini kerana Alalh Ta’ala

 

Amin ya rabbal al Amin.

 

Ustazah sgt uols

Friday, August 14, 2009

H1N1 On The Rise Y’alls !!!

Beware uols! Pakaila mask kemana pun uols pergi hocay~!

Mamam banyak banyak Vitamin C. Bukan suntik Vitamin C hoccay sundels!

Minum banyak banyak air jua. Jangan nak berair jahhh hoccay!

Semoga kite dihindar dari sebarang penyakit yang tidak diingini. Amen.