Saturday, August 22, 2009

Ramadhan Datang Lagi

 

 

Esok, yakni 1 Ramadhan 1430H, bermulalah hari di mana seluruh umat Islam seantero donia menunaikan the fourth of the Five Pillars of Islam iaitu fasting during the Ramadhan.

 

Seiring dengan kedatangan bulan mulia kekdahnya, marilah kita bersama-sama bermuhasabah diri uols. Merenung ke dalam diri hendaknya. Mengambil peluang ini. Untuk bersama-sama memajukan diri. Lebih amal dari biasa katanya.

 

Yang penting. *bukan KERJASAMA! MUAK HOKAY!* Jagalah pertuturan uols. Kurangkan lahar melahar sesama umat. Jaga tingkah laku. Mata kurangkan berkeranjang uols. Sesungguhnya segala nenek tok setan diikat sudah. Hanya hawa nefsu serakah sajok mengawal akal.

 

 

Jadi dengan ini, *curlast feeling penyimpan mohor besar raja raja hiks~* iols ingin la mengambil kesempatan untuk mengucapkhen selamat menyambut Ramadhan Mubarak and selamat menjalankan ibadat powser kepada uols sumer yang ade tercongok kat sini.

 

Iols pun nak menyusun 10 jari tangan & 10 jari kaki ingin memohon ampun dan maaf kalo iols ade tersilap kata, perbuatan iols mengguris emosi uols, or tulisan iols membuatkan uols hilang sabar. Iols hanya manusia biasa katanya. X larikkkkkkkk dari melakukan kehazaban.

 

Hiks. Currlast belum raya dah ampun2 bagai neh~

 

Okay uols. Niat sekarang. Tadah tangan.

 

Sahaja aku berpuasa keseluruhan bulan Ramadhan kerana Allah Ta’ala

 

Sahaja aku berpuasa esok hari menunaikan Fardhu Ramadhan tahun ini kerana Alalh Ta’ala

 

Amin ya rabbal al Amin.

 

Ustazah sgt uols

2 charutan:

Azah said...

doa bkak puasa anerw???

.:iss:. said...

bukak je tiwi. mesti ade doa bukak powser time nak bukak powser tu. haha