Thursday, December 23, 2010

Perbezaan Unta dan Birthday Bitch. Kau Mampoo?

Amboi. Dah lama tak wish birthday kat orang dengan cara membuat entry khas kan? Hiks. Sebenarnya kau tak ada duit nak beli hadiah mahal kan kan kan so shut up. Dengan entry pun cukuplah katanya. Kan? Ohkay, here we go.

She is my besties since kitorang kat matrik dulu. She is salah sorang antara an ultimate greatest bestest bestfriends yang aku pernah dapat seumur hidup aku. I do love her very much. I rather risk my life katanya segalanya hanya untuk dia. She is gorgeous. No, bukan “gorgeous sikit je dari unta” kinda gorgeous. She is super duper gorgeous, bitches.

 

This is her. Her name is Rien.

And this is unta. Lain kan? (Maybe i should try keyword “gajah” kat google tadi. Barulah sama. okbai)

 

Tapi sayang. Tyra Banks terlepas pandang. Tyra lebih pandang pada Isis King. So Rien udah terlepas title the first transvestite ever yang masuk America’s Next Top Model. Screw you Isis!

 

Isis King as a man. Sebelum zaman ANTM.

Selepas memondan. Okbai.

 

Okay stop melalut boleh tak? Kanina sangat membebel entah apa-apa.

Okay, last year malam birthday dia aku buat prank call. Konon nak maki dia sebab kononnya (berapa banyak konon ni?) dia nak punahkan friendship aku dengan sorang kawan yang lain which is Fifi. Fifi ni kitorang gelar Kuda. Jangan tanya kenapa. But prank itiew kurang menjadi since taktik tu dah basi. Dia pernah gunakan dulu untuk kenakan aku. Shit.

So kali ni aku buat entry jah.

To Rien.

Mek tak mahu buat cliche wish di sini. Tapi ucapan apa lagi yang kau layak dapat kan? Selain "SELAMAT MENYAMBUT HARI JADI YANG KE 22 YA NOK YA SEMOGA PANJANG UMUR DAN DIMURAHKAN REZEKI DAN MENJADI GAY YANG TABAH DAN PERBANYAKKAN AMAL IBADOH DI MASA HADAPAN SEBAB UOL DAH KERTU TU OKAY RUMAH KATA NYAH KAU DARI SINI KUBUR KATA MEH SINI MEH SINI" kan? Eh?! Bye.

Eh lupa. Nah kek uols. Habiskan! You don’t need a plate. Just your face, HAH!

Breast Wishes on your birthday, BIRTHDAY BITCH!

Sunday, December 12, 2010

Elvis Kong Suicide Note (Alviss Kong Parody)

Tonight 12.00 am. You will knew whether it's true or prank.

Hope everyone will take care of their beloved one. Do not let them slip (nipple slip) away from you before it’s too late, sundels!

Count Down For 45 mins. What should i do in this 45 mins? It’s a Final Countdown (Europe, 1986).

Okay maybe i should write a suicide note or something. Okay Here we go.

“Dear dust bin. This is the way how I love, perhaps people will think it was crazy. I've never tried to put down my Pride and Prejudice and Zombies (coming soon to cinemas, 2011) my Dignity (Hilary Duff, 2007) my ego-ness (wait, does this word even exist?) on my first ex. But you were totally diff (refer to diff), I put down my pride my dignity my every shit (ok this is disgusting. go watch 2 Girls 1 Cup or something) just to beg you.

But i failed (boo). As always I’m just a failure in a relation (major loser, i know right?) but that's just me. This is me… Then (Jennifer Lopez, 2001) I'll only do the things which i think its worth. Will i became your memory Forever (Mariah Carey, 1996)? Who knows since you were already special when the first sight i saw you. Love at First Sight uols. (Kylie Minogue, 2002). Perhaps, you'll just fucking laugh at me... I bet there's plenty of people will laugh too =) but who cares? I CARE, BITCHES! WHO ARE YOU WANT TO LAUGH AT ME? YOU SONOFABITCH. Okay. I digress. That's just me... That's the way i are. (this is grammatically wrong right? right wrong? wrong right?)

The last thing. I do appreciate everything about us. You were the light in my life (Louise, 1995). You given me determination of x and y value for my future. But everything is gone (‘N Sync, 2001)... I don't blame you actually. Well you can put the Blame On Me (Akon, 2007) because 爱情是自由的 ~ So just wish you'll have a happy life in the future.

ILY & IMY ~ Sorry that I couldn't brings you to walk (but sure you can handle those wheelchair on your own kan?) until the end of the day.
希望你会记得在你的生命中...曾几何时有个一个那么爱你的人出现过 <3

P/S : Please do not blame her. Akon told ya to blame it on me. I’m the one who decided this. She's just the one given me the motivation and courage to die. To my FAMILY, puhease.. I beg of you all, don't ever blame on her. Listen to those Akon’s song. I’m begging you. To her future BF(bitch friends) : IF YOU DID ANYTHINGS THAT WOULD HURT HER.. I WILL FUCK YOU  FUCKIING SWEAR I'LL FUCK YOU FUCKING HAUNT YOU DOWN EVEN I’M JUST SMELLS LIKE TEEN SPIRIT (Nirvana, 1992)!

 

First time i take a pic when i were crying.. Looks sucks... I know my face is very similar to Lady Gaga. Shut the fuck up. Anyway that’s the last pic of mine b4 i gg =)

 

The pic when you were sleeping today. That's fucking ugly but I really loved you.”

 

Sorry To My Beloved Family ♥ Take Care

 

P/S: I feel sorry for his family. And Bin Luii. And the Proton Wira owner. CLICK THIS. I LOLed a LOT. So TRUE.

Okbai. Sorry, wa tak kesian langsung kat empty-headed Alviss. Mesti lepas terjun bangunan tu kepala dia pecah tapi kosong je dalam tengkorak kepala dia kan?

Thursday, December 9, 2010

Review: “LOUD” by Rihanna

Setelah berkurun lamanya aku tidak membuat sebarang review album since Bionic by Christina Aguilera dulu, kini segmen Review kembali menemui anda. Album yang terpilih kali ini? Semestinya album LOUD Illuminati Bitch nan seekor ini. Rihanna!

This is her fifth studio album after Music of the Sun, A Girl Like Me, Good Girl Gone Bad and Rated R.

Tema album beliau kali ini berbeza dengan dua album kebelakangan ini. Kali ini genre beliau adalah heavy dance pop and club oriented. LADY GAGA FTW. So okay. Here we go. Track by track mengikut susunan lagu dalam album accordingly. Berserta dengan rating aku untuk setiap lagu. Semestinya.

 

1. S&M (8/10)

Katanya bakal menjadi 3rd single untuk album ni after Only Girl dan What’s My Name. Berentak uptempo, ada club banger potential. Haruslah uols tau S&M tu apa kan? Sadomasochism or Slave and Master sundels! Yes this whole song is about sex. Tak Illuminati la kalau tak BAD. “Feels so good being bad. There's no way I'm turning back. Sex in the air, I don't care, I love the smell of it. Sticks and stones may break my bones. But chains and whips excite me” Sundal? Checked.

family_guy_griffins02Contoh: Ibu dan bapa Stewie in their S&M relationship.

2. What’s My Name featuring Drake (9/10)

Second single. Score #1 on Billboard Hot 100 liao. Rihanna back to her root, bitch! Ska plus electronica. So damn addictive. Producer this shit is Stargate yang bertanggungjawab mencipta gemilang kepada lagu-lagu Rihanna, Chris Brown, Ne-Yo, Beyonce, Katy Perry etc sampai tak cukup page. Again, this song pun about sex and love. Serulah namaku ketika di ranjang. Jalang? Checked. Oh ya dekat cover single lagu ini lah yang ada tattoo epic AKHIRAT PERGI MALAYSIA itu.

TEE HEE.

3. Cheers (Drink To That) (7/10)

Dia curik suara Avril Lavigne dalam lagu I’m With You and keep on repeating the sample this whole song. Nice one though. Agak merengit.

Melalak out loud. Sakit tau tak telinga aku dengar lagu Alice kau.

Baru aku sedar betapa sakitnya telinga dengar Avril menjerit macam hanj gil. But I like it. Lagu ni tak laju sangat. Sedap dilayan jika anda mahukan Rihanna macam dalam lagu Good Girl Gone Bad. Letop but not that LETOP.

4. Fading (9999999996473746536849789453/10)

OK THIS IS MY JAM! I FUCKING LOVE THIS SHIT. Sekali lagi mencurik suara dan rentak lagu lain. Mangsa kali ini? Enya punya lagu, One By One. Sedap nak mati okay. Lagu ni berentak etnik kreatif wtf haha. Bravo Polow Da Don yang produce lagu ini. FYI Polow juga produce lagu sejak zaman London Bridge and Glamorous by Fergie, Buttons by Pussycat Dolls, Not Myself Tonight and WooHoo by Christina Aguilera, lagu-lagu letop Usher, Ciara, Keri Hilson, just to name a few. And this song is BEYOND EPIC. Okay melampau. Tapi memang betul.

5. Only Girl (In The World) (9/10)

First single of the album yang letop terus ke #1 kat Billboard. Lagu ni uptempo berentak dance-pop dengan pengaruh Europop yang amat heavy. This is her sexier version of Please Don’t Stop The Music. Baru je release tapi dah nominated kategori Best Dance Recording untuk upcoming Grammy Award. Bravo Cristyle and Stargate! Ok sundalism checked since this song is about her want to having sex with gay guy. Oh stop! THIS IS BEYOND SUNDAL!

6. California King Bed (9/10)

Anda minat lagu Big Girls Don’t Cry, Irreplaceable, What Hurts The Most, Need You Now segala? Then you must fucking love this song. Resipi lagu ini sebijik macam lagu-lagu yang disenaraikan itu. TAPI ONE THING FOR SURE FOR SURE. SUARA RIHANNA SEBIJIK MACAM SUARA PRISCILLA RENEA OK! And hell jyeah lagu ni such a turn on for me. Romantic okay. Terus rasa nak kena? Apom? Kau memang lah jalang abadi noks okbai.

7. Man Down (6/10)

Antara lagu yang so-so dalam LOUD. Producer dia Shontelle the Impossible bitch. Lagu ini sangatlah Reggae so kalau nak dengar sila buat braids kat rambut sampai masam lepas tu pakai baju seluar ala-ala gypsy lepas tu pakai semua colour tiga line iaitu colour hijau daun, hitam legam dan merah mu bara semangat waja wira perdana v6 like a g6 like a g6. Okay. I digress.

8. Raining Men featuring Nicki Minaj (8/10)

“Eenie meenie miney mo.  Catch a bitch by her toe.” Lagu ni juga menarik tapi not that WOW kinda menarik. Ala-ala lagu rakyat tapi dengan sedikit flava of gangsta katanya. Chorus dia catchy lebih-lebih lagi bila mulut petah pantat ayam Nicki Minaj rapping. Oh so geram rasa nak cili jah mulut Nicki! Ada juga feeling reggae sekali lagi ya dalam lagu ini. Yes Rihanna nyanyi dengan slang Jamaican bitch.

9. Complicated (8/10)

Produced by Tricky Stewart. So kalau nak brief idea what’s this song like, dengar lagu Umbrella and Hard by Rihanna, Single Ladies by Beyonce, Me Against the Music by Britney and Madonna, One Time and Baby by Justin Bieber, Obsessed and Touch My Body by Mariah Carey. Tapi lagu ni midtempo jah. Ya lagu ni adik beradik lagu Russian Roulette dia dulu. “YOU CAN SEE MY HEAAAAAAARRRRTTTTTTT BEATIIIIIIIIIING”. Kali ini “WHY IS EVERYDAAAAAAY WITH YOU IS SO COMPLICAAAAAAAAAAATED”.

10. Skin (7/10)

Produced by Soundz yang juga adik beradik Tricky Stewart in term of song produced. Juga lagu midtempo. So lagu ini juga kedengaran seperti lagu Russian Roulette tapi dengan sedikit gangsta flava diiringi bunyik guitar kena goreng. Bukan goreng dalam kuali or something. You know what I mean lah kan. Koser lah buat-buat tak paham.

11. Love The Way You Lie Part2 featuring Eminem (10/10)

Sequel kepada lagu Love The Way You Lie ni dah pun keluar kat corong-corong radio seantero Malaya. Ini adalah lagu balasan (FEMAL PERSPECTIVE KATANYA) kepada lagu Eminem tersebut dengan Rihanna sebagai lead vocal. Rentak dia masih kekal cuma vocal Rihanna lagi mendayu dari part 1. And walaupun keliru sama ada ia adalah Rihanna atau Bieber, I EFFIN LOVE THIS SHIT, BITCHES! Mula-mula rasa choy tapi lama-lama rasa lazat.

 

So i guess that’s all folks! Am I done? Eurgh whatever. Rejoice! Tsssssst.

Saturday, December 4, 2010

Hari Ulangtahun Kelahiran Yang Paling Menyedihkan

Hari ini genaplah 21 satu tahun aku hidup menyedut menghela nafas di atas muka bumi Tuhan ini. Ulangtahun hari kelahiran aku hari ini sangat hambar. Kerana?

1. Tiada siapa call and wish tengah malam tadi. Ok fine pukul 9pm aku dah masuk tidur sebenarnya.
2. Tiada siapa yang buat surprise party or whatever.
3. Tiada siapa yang ajak aku keluar dan belanja makan. Huh? Sedih!
4. Tiada siapa yang belikan kek.
5. Tiada siapa yang belikan cupcake. Eh ni sama je dengan point nombor 3.
6. Tiada siapa yang memberikan hadiah.

Pathetic tak? Harus. Alah tak hadap pun sebenarnya. Dah biasa.

And oh thanks to you guys yang wish dekat kedua-dua akaun Facebook aku dan juga Twitter aku. Appreciate it very muchos. Love ya. XOXO.

Nak hadiah ni. Boleh? Tak boleh sudah! Hanjeng!

Monday, November 22, 2010

Open Letter. To: All the Bitches and Sonofabitches Out There.

Dear Twitter,
Kembalikan bilangan tweets aku woi. Dari ribu-ribu juta terus jadi belas-belas sahaja itu hari. Tiada logik sungguh bilangan yang kau paparkan. Kot-kot kalau kau nak tunjukkan pada doniya yang aku bukan #TahiTwitter sekalipun, agak-agaklah.

Dear Edward Maya & Vika Jigulina,
Hoi semua lagu engkau orang sangat sedap okay. Tak pernah pula aku minat lagu-lagu genre sebegini tetapi anda sangat lain. Bunyi accordion dalam setiap lagu kamu orang sangatlah membuatkan punggung aku bergoyang.

Dear RTM,
Pengulas sukan kau macam tahi. Tak kiralah Hasbullah Bawang ke, Hasbullah Kentang ke, sama sahaja. Tahi. Sebut nama atlit tunggang langgang. Pasukan berbasikal triplet kau ulang-ulang sebut quartet. Wtf bitch? Kau faham tak quartet itu apa? Pergi sekolah please. Lepas itu mengulas sukan macam manusia mamai mabuk todi.

Dear kedai makan di bawah pangsapuri aku,
Orang lain berniaga kau pun mahu berniaga. Orang lain masak sedap, kau masak rasa kimak. Your stall location is shit. Tepian longkang maha besar. All your tukang masak are shit. Gemuk hitam busuk. And all your masakan are shit. Go fuck yourselves.

Dear you all yang suka pasang loudspeaker lagu dari handphone cap ayam korang,
Tiada siapa mahu dengar lagu tahi kau itu tahu. What’s the point kau pasang lagu kuat nak mati sampai sepuluh batu nautika boleh dengar? Fuck you belia remaja perangai sebegini. And fuck you too para Nepal dan Bangla yang suka juga buat perangai ini.

Dear samseng jalan raya,
Mementang kereta aku kecik jah, sukahati mak nenek kaulah nak potong line? Hansuang! Macam lah bagus sangat Satria Neo kau itu. Patutlah jika kemalangan berlaku, badan kepala putus dua segala. Tak berkat kaedahnya. Aku bawak Alphard bapak aku lanyak kau, kau mahu?

Dear you all yang selalu typo sana typo sini,
Can’t you see those red lines under all those words that you just typed? They are not there for fucking decoration, bitch.

Dear bastards who don't understand sarcasm pada semua previous entry aku,
Fuck you.

Dear Lady Gaga,
Fuck me.

Friday, November 19, 2010

ISU TERGEMPAR MASA KINI: Tattoo Tulisan Jawi Di Badan Rihanna.

Ketika saya sedang menuju satu arah satu tujuan satu destinasi mencapai klimaks dengan menyanyikan lagu terbaharu daripada bintang muda Illuminati berkulit hitam, Rihanna yang berjudul What’s My Name featuring Drake, saya terperasankan sesuatu.

rihanna arabic tattoo

Can you see that? OMG! Tattoo tulisan Jawi uols! Nampak tak? Bukak mata luas-luas! Ianya terletak elok dibawah tepi tetek kiri Rihanna. Bukan, ini bukan superimposed. Terus saya mengucap sambil hentak bumi tiga kali.

Apa yang tattoo itu perkatakan sebenarnya uols?

tatoo Ha tengok dekat lagi. Nampak tak? Ke ko memang buta Jawi? Nama je umat Melayu. Balik-balik terasa ke hulu tersinggung ke hilir bila tiwi tiga suku tayang iklan raya tulisan jawi terbalik. Ptuiiih.

Ha nampak? Ish jika dilihat dan diamati sedalam-dalamnya, didapati bahawa TULISAN JAWI ini mengatakan Aheret Fi Mesiah ataupun jika dibaca tanpa pelat accent dan sebagainya sebagai Akhirat Pergi Malaysia.

 

OMG APA SEMUA NI RIRI?

 

Ya memang dah agak dah. Mesti tattoo beliau berbunyi kebencian terhadap umat Melayu. Almaklumlah Illuminati Freemason segala ni kan memang dengki dengan kaum Melayu. Lihat sahaja cara mereka memesongkan aqidah kita uols. Kali ni siap mencoretkan doa Pergi Mati Sama Itu Malaya di atas badan mungil Riri.

 

Habis cemana ni nok? Cemana?

 

Rihanna ni memang teruk. Balik-balik lagu pasal sex. First single Only Girl pasal dia nak mengongkek atau bermukah atau menginzal atau beromen dengan jantan gay wtf. Second single What’s My Name ini pula beliau menyuruh jantan itu merengit menjerit melalak nama beliau disepanjang aktiviti ranjang berlangsung. Sick Illuminati bitch!

 

LAUGHING MY FUCKING ASS OFF

You mad?

Wednesday, November 10, 2010

ISU TERGEMPAR MASA KINI: Justin Bieber Pemimpin Muda Illuminati

 

Kepada sesiapa yang amat meminati penyanyi Justin Bieber (JB) yang popular dengan lagu yang berjudul “Baby” atau “Bayi” di dalam bahasa ibunda kita sehingga selalu terpekik melolong macam dirasuk hantu raya apabila mendendangkan bait-bait lagu JB dinasihatkan agar segera bertaubat. Sesungguhnya pintu taubat masih terbuka uols.

 

MARI CEPAT LARIIIIKKKK BERTAUBAT!

 

Ini kerana, apabila anda menyebut setiap perkataan dalam lagu JB yang bertajuk “Bayi” “Baby”, anda secara tidak sengaja telah menyebut perkataan yang menyembah dajjal. Ini boleh dikesan dengan cara menterbalikkan lagu tersebut atau dalam bahasa orang putihnya let’s play those shit backward, bitches.

Anda tidak percaya akan saya? Tonton video berikut.

 

Kedengaran seperti berikut:

1. Hell yeah my niggas. We’re going to bomb these banks. Satanic new world order. Soon, bro! (Neraka yeah orang hitam aku. Kita akan pergi bom bank-bank ini. Syaithon dunia baru the movie. Akan datang di pawagam berdekatan anda, bro!)

2. The sea of bodies dead. The stinking shit. Hey I’m still fresh. (Lautan badan-badan mati. Tahi yang berbau harum sundal malam. Hey aku masih segar-bugar.)

3. Oh I’m the evil one. New Shirts. War. Let me in. Let me in. Let me in. War. Let me in. Let me in. Let me in. (Oh akulah 1Syaithon. Kemeja-kemeja baharu. Perang. Masukkan aku. Masukkan aku. Masukkan aku. Perang. Masukkan aku. Masukkan aku. Masukkan aku.)

Secara automatisnya anda akan tergolong di dalam golongan orang yang menyembah dajjal apabila anda mendendangkan lagu Justin Bieber ini ya sahabat.

 

Pengsan tersungkur mak dengar statement uols ni noks.

 

Jadi janganlah anda terpedaya. Ini bukan suatu kebetulan. Untuk rekod, Justin  Bieber adalah pemimpin muda Illuminati-New World Order iaitu sebuah organisasi antarabangsa Yahudi yang memperjuangkan konsep One World-One Religion-One Israel-One Malaysia.

 LOL

Saturday, October 30, 2010

Katy Perry’s Fiery Breast (Tetek Berapi Katy Perry)

Sudahkah anda menonton video terpaling-sangat-baru dari Katy Perry? Ya, video single terbaru beliau yang berjudul Firework.

Video ini menampilkan Katy Perry menyanyi dengan menatang nasi lemak yang sedang meletup mengeluarkan bunga api BOOM BOOM BOOM.

Ah video boleh ditonton di bawah. Lagu ini sedap macam nasik lemak panas dimakan bersama sambal kurang pedas, telur rebus sebijik penuh dan ikan bilis rangup. Nyam nyam nyam.

 

 

Scene tetek berapi? No no bukan berapi macam Lady Gaga. Ni berapi light light jah kay. Oh semua peminat beliau yang turut menjayakan video ni pun berapi-api teteknya. Lihat gambar berikut.

 

Pabila sang gunung mula berapi.

Berapi dan terus berapi!

Boom boom boom!

Pembakaran terbuka diteruskan lagi.

Dan akhirnya meletus ke udara bersama yang lainnya.

 

Ok itu sahajork. Bukan tetek sebenarnya yang berapi. Tapi dada mereka yang dug dag dug dag boom boom boom. Macam lagu dia kata lah. Tapi apa-apa pun (Azizi AF1, 2003) tetek Katy sekarang makin gigantic compared to zaman I Kissed A Girl. Khen?

Lihat gambar rajah di bawah. Bincangkan. (75 markah)

 

katy perry small breast Before

katy perry big boobs After. Hello boobies.

Monday, September 27, 2010

Berjaga Sepanjang Malam Dan Tersentuh. OMG.

1. Tersentuh pulak aku dengar lagu Lighthouse Family, “High ni. Nostalgic sangat lagu ni. And I start to reminisce something about my past. :(

 

 

2. Class pukul 9 am tapi aku belum melelapkan mata lagi. Matilah membuta dalam class Siva lagi jap lagi. Tadah jah lah telinga kalau kena maki macam last week.

*mari tidur dalam lecture*

 

 

3. Yeay baru teringat bahawasanya class Siva esok ada presentation budak-budak ni. Mari tidur dalam class dengan nyenyak. Hopefully.

*siaran ulangan gambar ini adalah disengajakan dengan niat*

 

 

4. Eh tetiba lagu Lighthouse Family ni ulang balik. Aku dah set repeat one rupanya kat iTunes haku. Ish kenapa lagu ni meruntun jiwa sangat ni tiba-tiba? Relaxing tapi membebankan. Kowserh!

Lady Gaga Crying*nangis* “Mek terbeban dengar lagu ni sundel! This is bad (romance)! Let’s fuck!” *tetiba*

 

 

5. Jangan tanya apa motif entry ini. Saje aku bukak benda alah ni  terus tari-menari jemari haku taip segalanya.

typing *Gitoh ha jari menaip pada kelajuan cahaya suria. Mampoo? Tidak kan? Diam!*

 

 

6. Eh tetiba rasa nak tidur. Bye.

sleeping

Wednesday, September 22, 2010

Lady Gaga’s Meat Bikini Makes Me Hungry

Lady Gaga Meat Bikini 

Paws up, MONSTERS! Aiols not a meat or beef eater, (nah nah, I’m not Hindus!) but this bitch really makes me hunger. Hunger for her wildness, bitchiness and sluttish-ness. Come on GAGA, release your fucking “BORN THIS WAY” sooner or i will die of hunger!

 

“I'm beautiful in my way
Because God makes no mistakes
I'm on the right track
Baby I was born this way.”

 

Ahhhhh I can’t fucking wait any more longer! Melerts, sundels!!!! Orgasmic! I’m squirting so hard I could die!

Wednesday, September 15, 2010

MONSTER: Kini Berwajah Baru. Katanya.

Dah berzaman tak tukar template khens? Aku pun dah naik mual tengok template lama yang nan hado itu. Muntah jelanak, sunds! Dahlah semak nak mati. Hitam kelam jah. Dengan gambar raksaksa yang tak comel langsung. Disturbing hoccayh!

Jadi dengan bantuan momoiya yang sudi menolong haku mengedit sana sini sampai dia merungut. Nak kerja jadi editor blogger theme uols! Tib-tib jah haku kene carut! Pingsan! Beribu juta lemons penghargaan buat momoiya yang sudi menolong haku edit sana sini. Walaupun alignment header agak cacat tetapi tidak boleh dilihat dengan mata kasar. Oh ya.

Ini adalah rupa asal template ini sebelum aku dan momoiya berkolaborasi mengeditnya dengan gigih.

Pening kepala haku. Dahlah kene edit balik entry-entry lama yang ada menggunakan font berwarna putih. Ahhh. Malas aku. Biaq pi kat depa. Sapa nak baca, sila select text putih itu sendiri! *matila*

IntenseDebate dengan Nuffnang pun kene masukkan balik satu-satu. Choy sangat ni! Berpinar-pinar mata haku. Sudah! Aku nak berehat. Giyts! Mengalahkan baru balik bersawah bertani segala ni khens? Kowserh!

So apa kata survey? Chanteq tak? Chanteq tak?!!!! Chanteq ke tidak?!!!!!! Cepat jawab!

Tuesday, September 14, 2010

Resdung, Lumpuh dan Piramid Makanan Illuminati di Aidilfitri.

Selamat Hari Raya Ke-5. Hari ini aku belajar sesuatu yang amat berharga. Ianya membuatkan aku tersentak dan berfikir sejenak.

 

“You don’t appreciate what you have until it’s gone.”

 

Ini bukan kisah menghargai orang yang tersayang ke apa. Itu sungguh cliche. Ini tentang sesuatu yang lebih besar. Yakni? NIKMAT KESIHATAN TUBUH BADAN. When it’s gone, IT’S GONE, bitches!

 

Kisah 1. Pergi beraya rumah Mama angkat kepada papa aku. Dua tahun lepas dia menderita sakit resdung. Ada ulat tapi sikit jah kat muka. Hidung dia gatal-gatal so dia tak boleh makan segala-mala makanan yang menggatalkan. Tapi hari ini, guess what?

Dia seperti mayat hidup. Hanya menunggu waktu untuk pergi menemui yang Illahi. Badan hanya tinggal kulit dan tulang walhal sebelum ni sangat gemuk. Mukanya dipakaikan topeng macam topeng Power Rangers dan Ultraman. Sebab? Kepalanya / mukanya HANYA TINGGAL TENGKORAK. Pipi, dahi, hidung, bibir, and even biji mata sekalipun sudah dimakan ulat.

Habis dah nan hado bibir, mcam mana dia nak makan? No, dia dah setahun tak makan apa-apa. Minum pula? Hanya tuangkan ke mulut beliau yang hanya tinggal rahang. Sedih. Keadaan beliau sangat menyedihkan. And yep, aku sendiri seram nak tengok dia. Bukan jijik. Err,  kind of la. Tapi seram dan sangat kasihan. Mari menginsafi diri.

 

Kisah 2. Dua pupu or second cousin aku yang accident awal Ramadan tempoh hari. Accident menimpa satu family, kereta terperosok bawah bas. Bomba terpaksa potong kereta untuk keluarkan mereka yang tersepit. Semua ahli keluarga dia dah sedar dalam masa seminggu. Dia je yang sedar after 3 minggu. Tapi 80% badan tak berfungsi.

Tulang belakang dia lari. Tengkuknya patah. Sedih tengok keadaan dia. Dia sangat pandai. Genius. But now, kematangan beliau lesap akibat kecederaan teruk pada otak. Now, he behave just like a child. Sedih sangat.

Saat aku usap kepala dia, dia genggam tangan aku kuat-kuat. Mata dia sayu. Masa tu aku rasa macam OH GOD PLEASE AKU TAK BOLEH TENGOK DIA. Aku rasa nak nangis sangat tapi kami dilarang oleh doktor untuk menangis depan dia. Kena happy-kan dia sajorks katanya. Kesian dia.

 

Sedih. Kisah satu, Tuhan tarik nikmat sedikit demi sedikit. Penyakit resdung tu boleh dirawati kalau ambil tindakan awal. Tapi dia terhegeh-hegeh. Hujung-hujung?

 

Sentap. Kisah dua, Tuhan tarik nikmat sekelip mata. Daripada sihat, terus tak boleh bergerak. Lumpuh. Walhal masih muda remaja kekar segala.

 

Mari buat ayat cliche. Yeah cliche but it’s true. Alangkah beruntungnya kita masih mempunyai tubuh badan yang sihat. Lincah bergerak ke sana ke mari, petah bertutur itu dan ini, boleh memakan ayam dan nasi, boleh minum air Pepsi dan Sarsi.

 

Tapi hado uols hargai semua ittiew?

 

Food Pyramid Hado mengamalkan pemakanan seimbang?

 

Biarpun bentuk piramid makanan ittiew berbentuk piramid Illuminati. Kau ingat apa? Kalau kau ikut cara pemakanan piramid makanan Illuminati tu, mulut kau dah tak boleh mengucap dua kalimah syahadat ke? Giyts.

 

Ini adalah peringatan keras kepada diri aku. Dahlah family ada penyakit keturunan. Kencing manis dan darah tinggi. Tapi aku sangat kuat manis. Suka melantak manis-manis dan lemak. Once kena migrain dan orang sekeliling kena maki, MERASA! Hiks. Kurangkan gula! Kau nak Kaki kau kena potong?

 

Sekian sahaja pesanan khidmat masyarakat dari iols.

Sunday, September 12, 2010

4 Mayat Rentung Dijumpai di Tanjung Sepat, Morib: Sosilawati dan 3 yang lain DIBUNUH.

sosilawati dibunuh

UPDATE: Muka depan Mingguan Malaysia esok adalah seperti di atas. Berita di Kosmo KLIK SINI.

 

RTM1, TV3 dan Bernama melaporkan. Nak bukak RTM 1 masa Warta Berita pukul 12am tadi tak sempat. Kalau yang itu tak sempat, sah-sah la Nightline TV3 pun tak sempat.

 

Dekat Twitter pulak sebok sana sini duk RT “Datuk Sosilawati and 3 others found burnt at oil palm plantation in Morib. 6 suspects arrested. Innalillah.”, KATANYA.

 

Untuk mendapatkan penerangan lanjut, aku, Chearmster dan lain-lain pun gigih la tuned in to Bernama TV and Awani. Tunggu punya tunggu, footnote kat dua-dua channel tu mengatakan bahawa “PENEMUAN 4 MAYAT DI TANJUNG SEPAT, MORIB ITU MUNGKIN MAYAT DATUK SOSILAWATI DAN 3 RAKAN etc…” and stay tuned kalau nak tahu perkembangan terkini. Tak confirm lagi lah tu.

 

Tapi berita dari rakanku yakni Phizz88 yang rumahnya di Banting berkata, kat sana ada dua version cerita.

1. Mereka berempat telah dibunuh di pagi raya.

2. Mereka berempat telah dibunuh petang tadi.

Tapi apa yang pasti, keadaan mayat-mayat itu sangat menakutkan sehingga tak kelihatan rupa asal mereka. OMG.

 

SO? Tunggulah 6am esok untuk berita TERKINI. OK BYE.

 

P/S = Dewa Trafik ke aku? OMG 1st time aku beriya buat entry macam gini. Sebab apa? Sebab aku tengok banyak masuk sini datangnya dari blog Chearmster. Taknak kecewakan pengunjung hokkayh! LARIK.

Tuesday, September 7, 2010

All I Want For Eid Is BlackBerry Torch

Mariah Eid

Sila nyanyi mengikut melodi asal Mariah Carey’s “All I Want For Christmas Is You”.

I don't want a lot for this Eid
There is just one thing I need
I don't care about Ang Pow
Inside the sarung Ang Pow
I just want BB for my own
More than you could ever know
Make my wish come true
All I want for Eid
Is BlackBerry Torch.

 

BB Torch

OMG BlackBerry know how to make me ORGASM! This is so cool. I WANT THIS SO BAD I COULD DIE. Mama please! *babycry*

 

P/S = Iklan hari raya ini berlatar belakangkan lagu Christmas. Lihat Sajork cover Album Mariah tu. Merry Eid katanya. Nak buat kajian terperinci tak? Buatla. Buatla. Please.  :(

Sunday, September 5, 2010

Iklan TV3 Atau Engkau Yang Mempersendakan Agama?

A: OMG OMG OMG Iklan hari raya tiwi tiga suku ittiew sungguh memesongkan aqidah! Astaghfirullahalazim!

 

Me: OMG Memesongkan aqidah?! Diorang ada buat aksi menyembah berhala ke katdalam iklan itu?

 

A: Adoyai ko… Meh aku bagi link ko baca yer… http://www.penjelasantersiratiklanmemesongaqidah.com/

 

Me: Tersirat ke? Tak tersirat pon noks… Nan hado pun terpesong aqidah sampai murtad segala nih!! Vleyyy?

 

A: Kalau ko x kisah iklan raya kita dicampuradukkan dengan krismas + amithaba, ko duduk diam2 hokkay…

 

Me: …

 

A: Sedih bila ada orang tak kisah pun pasal iklan tu… Mannn… U suck!! Tak kisah orang mempersendakan agama sendiri… Duh!!

 

AND I WAS LIKE…

 

Iklan tersebut mempersendakan agama ye? So uols terhina dengan iklan sebegitu rupa waima terus terpesong aqidah kita selaku penonton? OH AM GEE.

 

Kau kenal TUDUNG tu apa? Kalau tak pakai tudung tu kira MEMPERSENDAKAN AGAMA tak? Sebab dah terang-terang menutup aurat itu hukumnya wajib. Iklan mempersendakan agama konon. Rambut sendiri berkibar-kibar megah sana dan sini. Not to mention jubah raya uols yang amat menyerupai jubah para paderi.

 

 

 

Howzat? ROTFLMFAO.

Saturday, September 4, 2010

Nak Buat Entry Hari Raya Konon.

Mood raya sangat kan? Merata-rata haku blog-bitching, semuanya buat entry bertemakan Hari Lebaran yang bakal menjalang menjelang tiba kurang 7 hari dari sekarang.

 

Jadi, sebagai seorang YANG GILAKAN PENGUNJUNG, MAHA GILA TRAFIK DAN MAHU MENGIKUT ARUS PERDANA, iols pun nak buat entry feeling-feeling Hari Mulia Hari Bahagia Hari Raya. Boleh? Haruslah. Sukahati aku lah! AKU ADE MAKAN DUIT MAK APAK KO KER? Gits.

 

Bila lagi aku nak mulakan langkah untuk menjadi blogger nombor satu tanah air khen? Tu yang kau hadap kan? LARIKKKK (Ok, fine. Kau tak hadap semua tu. Kau hanya hadap duit Nuffnang, Google Adsense, Mangga Ads, Anggur Ads, etc.). Kau dah kenapa? Apa masalah kau? Kecelaruan identiti? SILA UJI PERSONALITI ANDA DI SINI. NOW!

 

OMG please stop. Nak buat entry raya konon. End up, carut manusia sana sini keliling pinggang. OK TERUS! No random bitching. Straight to the point, puhlease.

 

Last time aku buat entry hari raya adalah? OMG KLIK SINI. The only entry hari raya ever yang aku post. Haha! Geli nak mati. Dengan gif lip lap lip lap warna warni di aidilfitri, dengan font besar gajah mammoth, dengan segalanya serba tak kena! Sangat melambangkan bahawa ianya di-post sewaktu zaman dinosaur rule the world.

 

OK SUDAH! Di sini aku nak buat ayat cliche entry hari raya. Di sini aku ingin menyusun jari memohon ampun dan maaf kepada semua orang. Ya, aku tahu memang hidup aku bergelumang dengan menyakitkan hati orang 24-7 (OMG I HATE THIS “24-7” PHRASE!) jadi maafkanlah aku.

 

selamat hari raya aidilfitri Kini Tiba Masanya. Selamat Hari Raya Aidilfitri 1431H. Maaf Lahir dan Batin. Dengan Ingatan Tulus Ikhlas. XOXO.

 

Semoga lebaran kali ini membawa 87654789153245345678987654 makna dalam kamus hidup kalian. Nikmatilah aidilfitri kali ini dengan penuh girang. Thanks to raya tahun lepas sebab berat haku naik 12kg dalam masa sebulan dan tak turun-turun lagi.

 

That's all folks! Enjoy your holiday!

 

P/S = Improve sikit kan berbanding entry dulu yang jijik tuh? Bahaha!

Tuesday, August 31, 2010

Maksud Tersirat Di Sebalik Lagu Lady Gaga “Alejandro” Konon.

Maka berduyun-duyunlah umat manusia duk sharing-sharing sana sini siap buzz aku lagi tentang artikel yang konon menggemparkan sekalian alam. Tentang isu apa yang menggemparkan sangat Itu? And i was like… WHAT?!!! “KETAHUI MAKSUD DESEBALIK LAGU ALEJANDRO WHORED BY LADY GAGA” katanya!

OMG pingsan!!!

Pingsan haku lepas sekali imbas artikel yang HANGAT tu. Dah la claim “kawan” yang buat research sendiri sehingga terhasil artikel sedemikian rupa. Apa yang ade kat dalam kepala otak dia ketika buat (baca: translate) artikel itu?

First of all, artikel tu adalah hasil COPY PASTE dan TRANSLATE dari vigilantcitizen.com tapi motip berangan macam buat research sendiri? APA SEMUA NI? For the sake of blog rating ke? Kemaruk trafik katanya ni uols.

Secondly, kot ye ko copy paste and translate pun, MOTIF KAU CROP ARTIKEL TU? Motif sangat “penulis” or translator to be exact tuh buang semua ayat asli yang mengatakan tujuan video tu adalah untuk menyesatkan umat Kristian yang tatang Jesus Christ? Kau yang feeling diri kau tu kafir harbi nasrani nak terasa pelbagai, lepas tu nak kelirukan orang lain yang tak paham kebenda?

Maka manusia dari Felda Lurah Bilut yang tak paham kebenda teruslah berduyun-duyun share video tu DENGAN MENGATAKAN PENGKAJI ISLAM TELAH MENJUMPAI SESUATU!  Sedih! Siap sound aku supaya berhenti dengar SEMUA LAGU LADY GAGA dek kerna segala mala occult simbol ittiew. OMG LADY GAGA SAHAJA KE? SEDIHNYA!

What about Jay-Z? Beyonce? Christina Aguilera? Rihanna? Dulu zaman Rihanna keluar lagu Umbrella yang LAGI BANYAK MAKSUD TERSIRAT tu meletop kat tanah Malaya ni, nan hado pulak isu ni naik? Sebab apa? Sebab masa tu kau takde Facebook ke?

Maka sila lah masuk SINI dan baca semuanya. Khatamkan semuanya. Segala mala senarai artis dari class atasan sampailah artis flop, dari US sampai lah K-Pop, semuanya ada. BACA! BANNED! Maka sorga lah tempatmu!

KAU FEELING SANGAT DENGAN BENDA TU KAN? Kau takut sangat IBLIS take over the world kan? IBLIS control mind segala kan? Kau dah kenapa?

Mana pergi Rukun Islam pertama kau? Mana pergi Rukun Iman pertama kau? Kau tak percaya pada tuhan kau ke? Yang kau percaya sangat dengan kebangkitan Iblis menentang kuasa Allah Azzawajalla tu dah kenapa? Nauzubillahiminzaliq!

Hamik ni sedas! SEDAR NOK! WAKE UP!

Sudah! Tak payah nak feeling macam murtad terus ala kene rasuk bila nyanyi lagu Alejandro! BUKANNYE HAKU AGUNGKAN LAGU TU SIAP BUAT RITUAL SEGALA KETIKA MELAYANNYA! CHOY!

Setakat dengar buat hati girang jah! Bukannya aku tatang sampai menyanyi mengikut SEGALA SO CALLED MAKSUD TERSIRAT LAGU TU! Maksud tersirat katanya. Haha. Setiap perkataan adalah doa uols! Maka STOP LISTENING TO ALL SONGS! Even lagu Melayu juga menyesatkan! Believe me.

Tak setuju dengan haku? Fine. Aku dah kena rasuk Lucifer ni! Matilah!!!!

“Mencari segala illuminati thingy dalam setiap perkara boleh disamakan dengan mencari bayang di dalam gelap. Kalau tu yang kau cari, itu lah yang kau jumpa.”

So? Do you still love me? I’m a free bitch, BABY!

P/S = Kesahnya, entry ini adalah kesinambungan daripada entry Azfarul.com ini hoccayh!

P/P/S = Oh ya, wahai paranoid sekalian, jangan nyanyi lagu Gaga lagi tau! Sebab boleh masuk kategori worshipping satan.

P/P/P/S = Jangan guna huruf “t” jugak! Mengangungkan salib tu kaedahnya. Ampun.

Monday, August 30, 2010

Realiti Dunia Blog Masa Kini Yang Menjengkelkan

It is so fucking rare to find a blog that is actually worth reading! Boo! Especially if the author is a girl. No offence. So fucking rare to find one with humor.

 

Truth selalunya sangat hodoh kan? Haruslah. Most of blogs (kalau ianya boleh dipanggil blog lah) these days are JUST POSTING RANTS. OMG booooring hoccayh!

 

OK fine, aku pun ada post rants, even entry kali ni pun tak terkecuali. TAPI tak payah lah every single entry yang kau publish semuanya nak begitu. Too much of something can really make you fucking sick, bitches!

 

YOU BETTER STOP THOSE FUCKING RANTS, BITCH!

 

Thank you.

Saturday, August 21, 2010

Panduan Bersahur: Makanan Yang Melambatkan Kelaparan

Katanya! Mampoo? Siap berpandu segala ni! Dah kenapa? Hiks. Berangan sangat! Ok terus!

 

Ye, haku tau. Baru pukul 9 pagi, perut masing-masing dah berapi-api membara serakah kebuluran. Belum masuk tengahari lagi. Karang dah tegak sang suria atas kepala dongga, bertambah-tambah haus katanya. Seluas Lautan Hindi pun mampoo dihirup sekelip mata.

 

Jadi, mari kita mulakan pemanduan sahur edisi berangan iols. Makanan yang iols senaraikan ni memang dah terbukti secara peribadi bahawa ianya amat berkesan untuk melambatkan proses kebuluran di bulan mulia bulan istimewa ini. Katanya. Walaupon. Ok terus!

 

oatmeal QUAKER OAT / NESTUM. Eh hello, aku tak dibayar oleh mereka untuk mengesyorkan ini. Hiks. Tapi memang betul. Kaya dengan serat hokay! Hadaplah dalam semangkuk hayun oat dengan susu tepung di waktu sahur. Niscaya akan ala2 bertahan at least sampai pukul 2 petang. Ok lah tu daripada seawal 8 pagi dah meraung kelaparan khens?

 

 buah kurma KURMA. Currlast. Very the sunnah nabi kan? Harusslah. Makan dalam 7 biji time sahur. Kemanisan buah kurma ni lah yang akan memberi tenaga untuk anda kekal bertenaga sehingga fajar menyinsing. BTW aku benci nak mampos kat iklan kurma Yusop Taiyop. Geleman telinga tegak bulu kaki saat si birah tu bisik “YUSOPPP TAIYOPPP…”. MOTIP BISIK?!!

 

vegetable SAYUR MAYUR. Sayur yang ala-ala lembab nak dihadam neh akan menyebabkan anda lambat berasa lapar. So, sila gigih masak sayur untuk dilantak sewaktu sahur. Sayur tu haruslah rebus. Kalau goreng nanti dia kecut sangat noks! Motip belum masuk perut lagi dah kecut kering separa tercerna?

 

soya beans SOYA BEANS. Gittiew. Bulan remdan ni la tib tib jah soya bean, tau foo fah, tauhu sumbat dan sebagainya laris di pasaran. Tengok jah kat bazaar. Bape banyak kedai jual soya? Khen? Ianya terbukti secara klinikal noks. Memang kekacang ni zat protein mereka lambat diguna pakai oleh badan. So, mari bersoya! Katanya.

 

Apple Orange BUAH-BUAHAN. Haruslah kan? Sama macam sayur tadik. Contohnya sila melantak epal dan oren. Bukan annoying oranges yang perangai macam babi tu. Mampu bertahan dari lapar jugak sebab mengikut buku sains tingkatan tiga iols dulu, buah yang tinggi karbohidrat kompleks ni amik masa 8 jam untuk dihadam hokay! Kalau buku tu menipu, iols pun menipu jugak la kekdahnya.

 

And last but NOT LEAST!

 

plain water PLAIN WATER! Amat amat amat amat amat penting noks! Sila minum secara berterusan dari berbuka puasa sehingga waktu imsak. Biarlah asik terkencing jah. Minum tetap minum. Ini bertujuan untuk membekalkan air yang amat cukup ke seluruh tubuh badan. So masa siang nanti takdelah badan terhidrat sangat!

 

Okay sudah! Itu sajork majlis ilmu kita pada subuh hening ini. Renung-renungkan. Dan selamat ber’amal. Anda buat, anda dapat. Bak kata Ustazah pendakwah bebas popular masa kini. Sekian, wassalamu.