Friday, April 30, 2010

LADY GAGA Covers TIME Magazine: 100 Most Influential People In the World

OMG. SHE DID IT, MONSTERS!!!

LADY GAGA is in the cover of this year TIME Magazine's TOP 100 MOST INFLUENCIAL PEOPLE IN THE WORLD!!! She placed at No. 1 on the list of artists who most affect our world. At least untuk sesi 2009/2010. Hiks.

Hooray hooray to us, GAGA MONSTERS!!! Currlast!

 

YEAYYYY LERTHOPS SANGAT GAGA UOLS!

 

LOL. Xde la surprising sangat. She is the world's number one female artist sekarang ni kan. Undoubtedly. Tapi sangat excited sebab i think this is a pretty big accomplishment for a relatively new artist with only two studio albums.

Khen? Siapa mampoo? Living legends yang lain pun makan tahun jugak nak sampai ke tahap macam Gaga sekarang ni. Katanya.

6 Grammy Award nominations, won 2. Sold over 10,000,000 albums and over 35,000,000,000 singles worldwide. 6 number one singles. She cranks out hit after hit. Costume after costume. LOL. Kau mampoo?

mak tak mampu occayh. nangis sangat!!!

 

Di awal kemunculan Gaga, adelah mulot longkang yang berkata OH SHE IS JUST ANOTHER AGUILERA, OH SHE’S GWEN’S COPYCAT etc.

Tapi skarang? Semua yes i mean SEMUA pop act telah terjerumus ke lembah Gaga. Hiks. Lihat sajok muzik hari ini. Termasuk kat Malaysia neh. SO GAGA.

BTW fierce sangat posing beliau di cover TIME ittiew. Tetap maintain dengan senjata tetek berapi dia tuh! Haha choy!

Bruzzzzztttt. Berapi katanya. Berani uli usik la!

OH She is very impressive. HAIL TO THE QUEEN GAGA!

Wednesday, April 28, 2010

IT’S A WRAP Y’ALLS!

Yes uols. Aiols tau. Aiols pon jijiks kay setiap kali masok sini asik tengok Ricky Martin bogel jah. Koserh!

 

Seriously, memang selalu ade jah masa nak update. Tapi koser kay. Macam berat jah tangan neh persis bersalut batu katanya. *motif?*

 

So berbalik kepada tajuk entry kali neh, IT’S A WRAP Y’ALLS!!! Akhirnya. Setelah 20 minggu mengharungi ranjau onak duri panca roba, now AKU TELAH HABIS MENJALANI LATIHAN INDUSTRI OR INDUSTRIAL TRAINING dengan penuh gaya!

 

Ahhh. Lega sangat hokay! Kau mampu feeling chantek gineh?

 

Oh no more susah bangun pagi rase macam mata kene solder noks!

Mata ala2 susah nak bukak okayy kene bangun pagi.

 

And oh no more bersesak2 nak berebot tren dengan makhluk wangi semerbak kasturi pepagi buta and setiap kali pulang kerja!

Tepi la! iols nak naik dulu! mohtep? iols sampai dulu kay! kau diam!! diam semua!! tepi!!!

 

And no more termenung jauh ke hujung donia macam orang bodoh sementara nak tunggu waktu pulang.

Penatnya seharian membanting tulang. Bila la waktu pulang. *katanya WALAUPON khen? larikkkk*

 

And of course, no more FAST FOOD sebagai makanan ruji. Harussla, dah McD, KFC, Burger King jah yang paling murah!! *nangis*

nyedap nyi nyok… nyom mamam… nyanyti madan nyadik mesha masham weolsh… nyam nyam… *kaoo mampoo?*

 

So jangan tanya la kan nape berat badan iols dah mencecah berat baby paus sekarang neh! Hazab amets kay!

 

Mari tadah tangan syukur ke hadrat Illahi okay akhirnya abis jugak internship iols kat Maxis Communication Berhad. Macam2 sangat yang iols belajar sepanjang kat sana.

 

Kalau nak tulis kat sini, memang iols koser. Cukupla dah anta repot kat Maxis ngan fakulti. Perlu ke nak ulang tayang dalam neh khens? LARIKKKKKKKKKKKK.

 

So hadek-hadek, mari menjamu mata dengan beberapa keping gambar environment yang iols bergelumang selama DUA PULUH MINGGU. OMG lama nak mampos okay!

 

Blok 1A dimana terletaknya opis iols. Tingkat 8. Sila kira sendiri.

 

Lobby. Kelihatan pakcik guard sedang gigih nak halau sesapa yang dinch pakai name card.

 

Keluar dari lif, terus menuju ke pintu masuk department haku kekdahnya.

 

Ya, di sinilah tempat haku duduk seharian ber-faceboobs, YM menyiapkan segala tasks yang diberi katanya! Oh kelihatan botol Ribena disitew. Hiks.

 

Dan ini pantry katanya. Beli makan bungkus2 pastu melantak sambil soseh2 di sini okay!

 

Ini adalah Sooka Sentral. Lokasi melantak kalau dah bosan dengan fast food dan makanan kat food court yang nan hado!

 

Sooka padangan sisi dengan Putra LRT enterframe.

 

Port smoking kekdahnya. Kelihatan berduyun2 umat sedang memakan asap.

 

Port smoking jua. Waktu puncak adalah sekitar 9am-10am, 12pm-2pm dan 5pm-6pm.

 

DSC00747 Okay dah jom balik. Hazab neraka sangat menunggu train yang tak kunjung tiba. Asik nak delayed. BODOH!

 

Okay cukup tu jah. Kalo nak tengok banyak gambo yang lebih personal luar dalam kain segala, sila kunjungi facebook aku. Tu pon lepas aku upload la. Hiks.

 

KESIMPULANNYA: Ok la. Tak la menakutkan macam yang aku bayangkan memula dulu. Semuanya berjalan dengan lancau lancar, semua orang memang nice, environment pon ok. MOTIP DULU AKU KEMAIN MENGGIGIL LAGI SEBELUM START INTERN???