Wednesday, April 28, 2010

IT’S A WRAP Y’ALLS!

Yes uols. Aiols tau. Aiols pon jijiks kay setiap kali masok sini asik tengok Ricky Martin bogel jah. Koserh!

 

Seriously, memang selalu ade jah masa nak update. Tapi koser kay. Macam berat jah tangan neh persis bersalut batu katanya. *motif?*

 

So berbalik kepada tajuk entry kali neh, IT’S A WRAP Y’ALLS!!! Akhirnya. Setelah 20 minggu mengharungi ranjau onak duri panca roba, now AKU TELAH HABIS MENJALANI LATIHAN INDUSTRI OR INDUSTRIAL TRAINING dengan penuh gaya!

 

Ahhh. Lega sangat hokay! Kau mampu feeling chantek gineh?

 

Oh no more susah bangun pagi rase macam mata kene solder noks!

Mata ala2 susah nak bukak okayy kene bangun pagi.

 

And oh no more bersesak2 nak berebot tren dengan makhluk wangi semerbak kasturi pepagi buta and setiap kali pulang kerja!

Tepi la! iols nak naik dulu! mohtep? iols sampai dulu kay! kau diam!! diam semua!! tepi!!!

 

And no more termenung jauh ke hujung donia macam orang bodoh sementara nak tunggu waktu pulang.

Penatnya seharian membanting tulang. Bila la waktu pulang. *katanya WALAUPON khen? larikkkk*

 

And of course, no more FAST FOOD sebagai makanan ruji. Harussla, dah McD, KFC, Burger King jah yang paling murah!! *nangis*

nyedap nyi nyok… nyom mamam… nyanyti madan nyadik mesha masham weolsh… nyam nyam… *kaoo mampoo?*

 

So jangan tanya la kan nape berat badan iols dah mencecah berat baby paus sekarang neh! Hazab amets kay!

 

Mari tadah tangan syukur ke hadrat Illahi okay akhirnya abis jugak internship iols kat Maxis Communication Berhad. Macam2 sangat yang iols belajar sepanjang kat sana.

 

Kalau nak tulis kat sini, memang iols koser. Cukupla dah anta repot kat Maxis ngan fakulti. Perlu ke nak ulang tayang dalam neh khens? LARIKKKKKKKKKKKK.

 

So hadek-hadek, mari menjamu mata dengan beberapa keping gambar environment yang iols bergelumang selama DUA PULUH MINGGU. OMG lama nak mampos okay!

 

Blok 1A dimana terletaknya opis iols. Tingkat 8. Sila kira sendiri.

 

Lobby. Kelihatan pakcik guard sedang gigih nak halau sesapa yang dinch pakai name card.

 

Keluar dari lif, terus menuju ke pintu masuk department haku kekdahnya.

 

Ya, di sinilah tempat haku duduk seharian ber-faceboobs, YM menyiapkan segala tasks yang diberi katanya! Oh kelihatan botol Ribena disitew. Hiks.

 

Dan ini pantry katanya. Beli makan bungkus2 pastu melantak sambil soseh2 di sini okay!

 

Ini adalah Sooka Sentral. Lokasi melantak kalau dah bosan dengan fast food dan makanan kat food court yang nan hado!

 

Sooka padangan sisi dengan Putra LRT enterframe.

 

Port smoking kekdahnya. Kelihatan berduyun2 umat sedang memakan asap.

 

Port smoking jua. Waktu puncak adalah sekitar 9am-10am, 12pm-2pm dan 5pm-6pm.

 

DSC00747 Okay dah jom balik. Hazab neraka sangat menunggu train yang tak kunjung tiba. Asik nak delayed. BODOH!

 

Okay cukup tu jah. Kalo nak tengok banyak gambo yang lebih personal luar dalam kain segala, sila kunjungi facebook aku. Tu pon lepas aku upload la. Hiks.

 

KESIMPULANNYA: Ok la. Tak la menakutkan macam yang aku bayangkan memula dulu. Semuanya berjalan dengan lancau lancar, semua orang memang nice, environment pon ok. MOTIP DULU AKU KEMAIN MENGGIGIL LAGI SEBELUM START INTERN???

4 charutan:

Syafi'ie Spuan said...

Welcome back isst ku sayam!
asek2 gmbo bangunan jah, gmbo ko beserta baju kemeja name card nye manerh?

.:iss:. said...

haha! kan dah cakap. untuk gamba yang lebih berunsur personal, sila tunggu iols upload kat fb!

wink2!!

JloNash said...

chantek!

.:iss:. said...

apa yang chantek nyer?