Wednesday, May 19, 2010

Wajahku Pucat Lesi Di Kala Gering

 

Terimalah buat julung-julung kalinya. Wajahku sewaktu pucat lesi di kala gering kaedahnya.

 

Aku sakit pon sempat posing hokay. Kau mampu?

 

Dah masuk hari ketiga iols tak sedap badan. Tapi kemuncaknya semalam apabila sakit-sakit badan dan pening kepala mula menguasai diri.

 

Malam tadi iols rase macam dah hilang pertimbangan diri okay. Merengek-rengek kat Mama. “Kepala nak pecah ma… Kepala nak pecah…” Katanya. “Ade haku kesah?” Tetiba mama iols jawab khen? Ok, gurau sajork. Ingat mak aku mulot busuk macam korang? *matila.

 

Ma… Pening ni ma… Tolong ma… Aiyyo amma…*Gambar Hiasan.

 

Siyes uols… Pening sangat malam tadi. Sampai tak boleh bangun waima duduk sekalipun. Bijik mata pun macam nak jatuh dari soket mata noks. So terpakse iols katup mata rapat-rapat kekdahnya! Kalau tersembul keluar kau mau ganti???

 

Kau mau ganti ke tidak?? Cepatan!!! Jawap donk!!! *seru Kak Bedah sambil menjegilkan bijiknya. OMG BIJIK KATANYA!!! larikkkkkkkkkkkkkkk

 

Makin hari makin terukla migrain iols neh. Sucks sangat. Sikit-sikit pening. Sikit-sikit muntah. Tekak pula amat loya. Bau pelik sikit, iols pengsan. Dengar lagu pelik-pelik sikit, iols pening kepala. Tengok warna-warna cerah meghelik sikit, terus muntah jelanak.

 

Symptom haram kejadah apa semua ini ha? Choy sangat!

 

APA??? Simptom mengandung kau kata??? AWAS!!! Kau hengat aku sundels macam kau??? HARUSSLA! *larikk

Setelah puas pening kepala muntah jelanak pelbagai, start la badan ni ala-ala lemah shahwat. MATILA STATEMENT. Lemah sangat okay. Tak bermaya karin mahupun maya bunga-bunga matahari. Suhu badan mula naik dan terus ala pucat gituh.

 

Sampai saat ini masih lagi menggigil2 macam orang diserang penyakit parkinson noks. Dari siang tadi tidur jah.

 

So sila lah mendoakan segalanya hanya yang terbaik untuk iols. Semoga sihat sejahtera Malaysia kekdahnya. Mari sambung tidur.

 

Jom tidur. Chantek kan iols feeling beraksi di atas ranjang. Kaoo mampoo? Tak mampu DIAM!!!

6 charutan:

amoi said...

get well soon my dear ♥♥

.:iss:. said...

tq ;)

miloais said...

get well soon ye iss
tak ceria fb tak de iss
tetiba khennnn????? masuk fb katanya

MTM said...

get well soon...even though MTM baru je terjah blog ni..hasil daripada dorongan kawan u..(rojakstory)...huhu..selamat berkenalan!

.:iss:. said...

kaka melo: hehe. thanks kaka. tak ceria katanya. walauponnnn.. kan? hahahaha.

MTM: hohoho. thanks jugak. dah sehat walafiat ni. nice to meet (?) u! haha

░♥si lampu neon♥░ said...

hahahah lawak ahh