Saturday, June 26, 2010

7 Lagu Waktu Aku Sekolah Rendah Yang Membentuk Diri Aku Sekarang. KATANYA.

Merasa. Panjang gila tajuk entry. Hiks. Hoccayh, hari ni iols nak berangan jadi VJ MTV. Matila kau.

 

Sebenarnya nak cerita yang banyak lagu yang mengingatkan kita kepada sesuatu di masa lampau dan terlampau. Banyak juga lagu yang merubah atau membentuk diri kita as we are sekarang ni, sama ada kita sedar atau tidak.

 

So suka di sini untuk iols kongsi dengan uols semua sundels! Sharing is? Loving. Katanya. Okay, TERUS!

 

The Cranberries - Zombie

Lagu masa aku kat tadika, umur 5 tahun. Ingat lagi kami ramai-ramai nyanyi “zohombey… zohombey… zohombey ey ey…” gitoh. Sekali kene terjah dengan ustaz. Ustaz ittiew berkata, “Uols semua ni nyanyi zombie zombie segala neh, paham ker apa maksud zombie ittiew???”.

Kami pun geleng kepala tanda tak tahu. Then dia sambung “ZOMBIE tu hantu noks! Cuba nyanyi… Hantu… Hantu… Hantu… Nak sangat hantu tu datang?” katanya. Sentap noks! Terus weols dinch nyanyi sampailah dah mumayiz. Nanges!

 

Aqua – Turn Back Time

Tahun 1998, darjah 3. Selalu dengar lagu ni kat radio masa tu. Gigih memahami lagu ni masa tu hoccayh. Masa tu aku tak tau Aqua yang nyanyi lagu ni. Nasib baik aku tak tau. Sebab?

Aku benci gila ada satu group ni yang nyanyi lagu annoying nak mampus dan overrated gila babi kat semua media massa masa tu, yakni Aqua dengan lagu annoying dia yang berjudul Barbie Girl. Choy sangat lagu tu! Tapi sekarang macam guilty pleasure plak kalau dengar balik. Hiks.

 

Shania Twain – You’ve Got A Way

Masa ni aku darjah 5. Tahun 1999. Siang malam dengar lagu ni kat radio yang papa iols selalu pasang masa tu. Stesen Light and Easy kot. So sekarang ni setiap kali dengar lagu ni mesti aku akan teringat balik segala perasaan dan life aku masa darjah 5 tuh.

Baru lepas lompat kelas dari darjah 3 naik darjah 5 masa tuh. So perasaan “cuak” sebab kena bergaul dengan seniors pun akan aku terasa setiap kali dengar lagu ni (cuak konon. ptuih. bahahaha). Best lagu ni noks stok layan buat nak tidur.

 

Britney Spears - (You Drive Me) Crazy

Boleh dikatakan step pertama metamorphosis aku menuju kearah kejalangan. Matilah statement. Juga tahun 1999, darjah 5. Ada lah sorang betina jalang ni bawak CD Max datang sekolah pastu sama-sama kami menonton music video Britney ni dalam kelas komputer.

Almaklumlah, iols ngan pompuan tu dah advance masa tu. Ingat tak nok? Siap ponteng kelas mengaji sekolah agama segala semata-mata nak pergi Cyber Cafe main mIRC. How’s that? Bahahahaha! So takde makna nak dengar cikgu kat depan ajar Microsoft Office. WTF. Vleyh?

 

Christina Aguilera – Genie In The Bottle

Masih di tahun yang sama, 1999. Bahaha. Masa ni rumah baru masuk Astro. Dan secara tak sengaja iols tune in MTV, kelihatan muzik video lagu ni tengah bersiaran. Terpana iols melihat Xtina dengan outfit jalang segala bagai.

Tetiba mama iols muncul. Terus dia kata jangan tengok benda-benda macam ni. Vleyh? Aku yang masih terpana dengan Xtina masih meneruskan renungan kat TV sampaila siaran diubah ke CNN or something boring macam tu. Choy!

 

Anggun – Snow On The Sahara

OMG Lagu ni memang segar gila dalam fikiran aku. Selalu dengar on the way nak pergi sekolah dengan perasaan cuak gila. Haruslah cuak. Dahlah takpakai lencana, lepas tu datang lewat noks! FYI, 70% daripada kedatangan aku ke sekolah rendah dulu adalah melebihi pukul 7.50 am. Ala2 mengikut office hour bapak aku.

Hahaha kecik-kecik dah berangan buat macam sekolah bapak sendiri. Tak senonoh! So sepanjang perjalanan ke kelas, aku humming lagu ni. Menarik sangat sound effect “Afrika” kat lagu ni. Melekat segar sampai skarang kat otak aku.

 

Destiny’s Child – Say My Name

Nostalgic gila lagu ni. Masa ni aku darjah 6. Mereka adalah the first ever artists yang aku minat gila-gila. Lagu ni bersejarah uols. Sampai sekarang aku fanatik Beyonce sebab lagu ni punya penangan. Masa tu Destiny’s Child 4 orang.

Start dari lagu ni jugalah aku menonong 24-7 depan MTV nak tunggu video klip dia keluar. Bahaha! Makin menjalang lah kan sebab otak dah rosak menonton boobs and ass sepanjang waktu kat depan tv di usia sementah begitu. Hiks.

 

Bahaha sekian sahaja 7 lagu yang membuatkan aku teringat masa lampau dan membentuk peribadi sahsiah aku sekarang neh. Vleyh? Semua lagu ni masa aku zaman sekolah rendah noks!

 

Nantikan kemunculan senarai lagu sekolah menengah pula ya. Matila kene korek juta-juta koleksi CD yang aku beli sepanjang berada di bangku dan meja sekolah menengah.

 

Ok bye. Nak pegi breakfast. Lapa nok. :nanges:

Wednesday, June 23, 2010

Asia Untuk Asia, Illuminati?

 

Aku tulis jah dulu entry ni. Nanti dah ready nak publish baru aku taruk tajuk. Perlu  ke nak bagitahu tu? PERLU. Sebab otak aku kosong tak tau nak tulis apa.

 

Okayh memula berangan nak tulis pasal music (again) but ala2 feeling kelainan, iols nak tulis pasal K-Pop. Pasal apa-apa jah, mungkin review latest album by Lee HyoRi katanya. Tak kenal HyoRi? Hanj.

 

Lee HyoRi’s latest album, H-Logic.

 

But then aku usha balik playlist aku, terus aku ala-ala sentap manja. OMG apa dah jadik kat aku kebelakangan neh? iTunes aku penuh dengan lagu Korea. Yeah aku tau korang benci K-Pop, J-Pop, C-Pap OMG MOTIP CIPAP? dan sebagainya kan. Terutamanya Lucifer sekor neh. Siap buat entry istimewa lagik. Muahahaha.

 

Tapi ade haku kesah? Hiks. Ai loike K-Pop sajork kay. Nan hado maknanya J-Pop dan lain-lain. Satu lagu Jepun pon aku tak tau. Exception untuk lagu-lagu dan soundtrack anime dari tanah matahari terbit ittew kay. Terutamanya One Piece. Peberet iols sundels!

 

Fan-Fic kegemaran kau katanya kan? MATILA. Larikkkkkkkkkks.

 

Eh jap, One Piece Jepun kan? Matila tiba-tiba ragu-ragu. So berbalik pada playlist haku. Mana datang lagu-lagu neh? Katanya. Walaupon diri sendiri yang gigih download siang malam even line DiGi Internet macam buntut (bontot) syaitan.

 

FYI K-Pop hari ini bukan lagi macam zaman batu dulu. Dulu-dulu asal lagu K-Pop jah, mesti cute katanya. Stereotype. Tapi sekarang tidak ya. Harap maklum. And yeah iols boleh kata lagu-lagu pop korea neh much more variety atau bervariasi berbanding dunia pop antarabangsa (US, UK, Latinas’ world etc.) yang makin lama makin tak banyak pilihan. Generic nak mampus lagu-lagu sekarang kecuali mama monster iblis dajjal anti-Christian si Lady GaGa. Hiks.

 

playlist Playlist lagu Korea aku katanya. Tak nampak? 2 kali Jumaat lagi uols boleh jalan.

 

Tu baru sebahagian jah. Banyak lagi kat folder lain di luar iTunes. Susunan kat atas tu mengikut urutan lagu mana yang paling banyak kene play katanya. Dari group gedik, pop princess charismatic, hinggalah boy band dan diva HyoRi. Semuanya ada. Kenapa aku boleh suka lagu-lagu K-Pop ni?

 

Catchy. Mesti K-Pop lover akan jawab macam tu. Khen? Memang catchy nak mampus pun. Walaupun sebijik butir apa diorang mencarut aku tak paham, yang penting? Mulut maintain terkumat-kamit mengikut alunan lagu. Kan? Pastu lirik dia kalau tengok English meaning, lerthops sangat kesusasteraan pemilihan wacana vleyh? Tak macam English / American / so-called African American pop nowadays yang lirik yang nan hado sangat! Entah hapa makna pun tak tau. (Contoh: Lagu-lagu Gaysteen Bieber)

 

Dan yang paling penting? Dunia K-Pop ni tak sangat terjerumus ke lembah dikepalai oleh Illuminati, New World Order dan segala son of a bitch. Walaupun ada, contohnya TomTom, tapi sorry, iols tak minat TomTom walaupun dia can actually sings.

 

Tapi aku rasa KALAU lah K-Pop act ni ala2 ade unsur-unsur Illuminati pun, tu semua bukan under control so-called “organisasi” tersebut kot. Semua occult symbols tu sekadar terikut trend international music scene KOT. Contohnya SNSD bawak dark image daripada asal-asal innocent dulu, G-Dragon of Big Bang terikut-ikut image funky Lady GaGa, dan lain-lain.

 

Familiar dengan bintang terbalik belakang Hyuna tuh? Ni memang terang-terang. Tapi lagu Change ni best uols!

 

Yang SNSD, G-Dragon, Kara dan lain-lain tu I don’t think they understand Illuminati. Just nak follow “cool” trend katanya. And yeah people need to shut the fuck up about Illuminati being everywhere katanya. It’s getting so fucking retarded hoccayh. "OH THIS GUYS ILLUMINATI OH THAT BITCH TOO OH AND THEM TOO OH OHMAK-KAU OHTIDAK OHARTIS!" katanya. Stupid.

 

Ah aku dah tak tau apa aku royan ni. Semakin menyimpang nampaknya. I NEED TO STOP sebelum segala berbagai yang  bermain kat fikiran aku ni keluar. Otak kosong tak tau nak tulis apa konon. Mati la kau. Konklusinya? Marilah menyokong industri muzik tanah Asia. Slogan Asia untuk Asia katanya. Subjek Sejarah, silibus Tingkatan Dua. Mampoo?

Saturday, June 19, 2010

I Hate People

 

Yang seorang ni sebok nak provoke orang lain sana sini. Konon buat ayat sarkastik segala. Berangan macam dia lah manusia paling bijak pandai yang pernah wujud atas muka bumi tuhan ini. All these peeps yang berangan rude sarcastic chicken shits faggot ni harus di-banned.

 

Yang seorang tu pulak dah lah tak faham sarkastik, lepas tu nak terguris sini terguris sana. Ya aku benci kalau kita terpaksa terangkan satu-satu ayat sarkastik tu kat orang supaya mereka boleh faham maksud sebenar kita. What the fork? Ah, fuck you. Ko juga harus di-banned as well.

 

Come on peeps. Tak boleh jadi lagi pandai dari tu ke? Yes, both of two types manusia kat atas ni. Kalau dah sempit sangat otak tu (tapi berangan bijak lagi), at least please GROW. Ko tu bukan budak kecik lagi. Otak ada. Tapi bangang.

 

P/S = Yes, i’m being sarcastic. But I'm NOT going to explain my sarcasm. Yeah banned me. I’m not going to begging you to unbanned me, fags.

Tuesday, June 15, 2010

Apa Motif Blog Award Pelbagai Neh?


Mek dapat award ke nyoi? Grammy? Oscars? AIM? ke Hotlink award nan hado ittiew jah?

Top Blogger Award katanya. WALAUPUN.

Khen? Actually ni first time iols dapat benda alah ni. Haruslah terus ala-ala blur gitoh. Award ini adalah hasil pemberian ikhlas hati jiwa raga jantung segala dari Mak Cik CheQpPJoY. Terima kasih uols! Tapi iols kompius sangat occayh.

Apa bende ni nyoi? Aiols tak faham hoccayh. Ianya sekadar tagged entry biasa. Motif taruk nama AWARD bagai?

Apa-apa pun bagi menghormati kehendak keperluan dan pesanan penaja, iols luangkan jugeks masa untuk buat tagged ni. Walaupon kan? Tapi ok apa. Boleh jugak mengisi masa lapang dan bagi udara sikit kat blog iols yang dah ala-ala sunyi. KATANYA. Hiks.
Occayh, terus kepada so-called award ni.

1 . Apakah nama blog anda dan kenapa anda memilih name itu ?
MONSTER. Aku pilih nama ni sebab aku menganggap aku monster. *tetiba* Vleyh? Di samping untuk meniru aksi antarabangsa Lady Gaga. Kan ni tajuk album dia nok! Motif tak tau? Hanj.

2 . Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu ?
Motif soalan? Takleh baca sendiri kat adress bar tu ke? Choy! http://isst89.blogspot.com/ “isst” tu nama aku. “89” tu tahun kelahiran aku. Hoho kertu kan?

3 . Apakah method dalam penulisan anda ?
Writing method? Soalan apa ni? Kau dah kenapa? I just speak my mind katanya. Tak ada makna method-method segala neh. Kadang-kadang ade la jugeks buat research. Eh bukan kadang-kadang. Selalu jah. Ingat aku bimbo ka?

4 . Pernah terasa nak hapuskan blog anda ? Sebabnya ?
Pernah. Sebab aku rasa macam nak hapuskan blog aku la aku rasa macam aku nak hapuskan blog aku. Merasa kau.

5 . Pernah tak ahli keluarga anda membaca blog anda dan ape kata mereka ?
Papa aku pernah kot. Ada la jugak benda yang dia kata. Tapi aku tak nak state kat sini. Kowaserh.

6 . Apa perasaan anda apabile orang lain mengatakan bahawa anda punya blog ini buruk sedangkan masih ada yang mengatakan blog anda chantek ?
Setakat ni belum ade orang yang cakap cantik. Dan setiap kali orang kata blog aku creepy, hodoh, buruk dan jijik, aku akan tukar header. Haha.

7 . Bilakah anda mempunyai blog ?
March 2008.

8 . Siapakah orang pertama yang mengetahui anda mempunyai blog ?
Entah. Either bebudak forum ataupun bestfriend aku ni.

9 . Apa perasaan anda apabila orang asyik mengatakan tentang blog anda di sekolah ?
CHOY! Budak sekolah rupanya yang buat benda lagho ni! Kowserh!

10 . 10 orang seterusnya untuk di-tag .
Ni random machine yang pilih. So takyah gedik nak complain atau apa-apa. Surat menyurat iols bo layan.

Sekian sahaja AWARD TOP BLOGGER ini.

Friday, June 11, 2010

Family Outing Season 1 Episode 50

 

Shitty. The worst episode of Family Outing. Ever. Bosan nak mampus. Guest artist adalah peninju sundal mana entah. Chu Sung Hoon ke apa nama entah.

 

Dengan tetamu yang bosan nak mampos, macam badi pulak kat semua family members. Semua terus jadi bosan. Lawak sangat kelihatan seperti dibuat-buat. Unnatural. Baru 15 minit menonton aku dah rasa macam menonton full complete 81909854334567 seasons.

 

Saat aku tulis benda ni, media player aku still tengah pause video tu pada minit ke 15-16. Sungguh tahi. Bosan dan memualkan. Macam rasa dah sangat kenyang sampai dah hilang selera nak sambung tengok tahi itu.

 

Tolonglah faham. Buat apa jemput peninju bangang tu? Dahlah family members pun dia tak kenal. Haram jadah sungguh. Not fun lah watching mamat tu. Yucks. Semoga aku bertahan nak tonton episod ini dengan episod 51 sampai habis.

 

Let’s pray. Sekian.

 

P/S = Aku menaip guna satu tangan jah noks since lagi 1 tangan pegang cornetto. Yummy.

 

P/P/S = Ko tak kesah? ADE AKU KESAH? GO TO HELL, PLEASE.

Wednesday, June 9, 2010

Lady Gaga “Alejandro” Video Premiere! IT’S SUCKS.

 

 

The wait is ova. It’s sucks though. The first part of the video was like eurgh. The marching and funeral thingy are so unnecessary. 8 minit tu rasanya terlalu panjang.

 

Tapi aku tak nampak pun theme “Gay Love” yang Gaga kata akan diangkat menjadi theme dalam video ni? Gay in term of what my dior Gaga? Yang aku nampak hanyalah “Hetero Love” kecuali masa jantan kaberet tu menari sesama sendiri.

 

Then bila Gaga start BDSM atas katil dengan jantan kaberet and few seconds after that, dia start shaking off her body menari like crazy, baru aku macam WOW, THIS IS WHAT I WANT TO SEE! But then again banyak sangat pulak scene Gaga yang konon feeling Virgin Mary pakai baju Nun tapi kene rogol beramai-ramai.

 

Paling aku benci adalah? Since seorang yang berkerjaya sebagai seorang Photographer (STEVEN KLEIN) yang directed music video ni, korang akan nampak macam lagu unsynchronized dengan video. Nampak sangat Gaga tengah miming. OH MY GAGA. Disturbing gila. Feel lagu ni hilang okayh!!!

 

MUNGKIN AKU YANG EXPECT TINGGI SANGAT KOT. BUT WHATEVER. Still disappointing. Oh ye. The darkness sepanjang video ni membuatkan kita boleh feel the MONSTER vibe. Tahniah Gaga. And Klein.

 

Dan HEY! Azfarul! Perasan tak ade part ala-ala music dia slow masa second part of the video and the music was like so damn familiar! It’s Ace of Base’s Don't Turn Around, bitch!   Then bila start rancak balik Gaga menari-nari dekat last part dengan wearing bra ber-senapang. LMFAO. EPIC! She is genius. LOL.

 

Overall, Bad Romance and Telephone are slightly better than this shit. Tapi okay la jugak video ni. Tak sucks sangat. Since it is Gaga, OF COURSE AKU AKAN BIASED, SUNDELS! WHAT DO YA EXPECT???

 

And about the illuminati thingy, just shut the fuck up guys.

 

Shut up. Sana sini orang dah tau Gaga tu Illuminati Doll.

 

And here. Watch it. Did you get the plot of the video? Jangan tengok kosong jah! Think!

 

Tuesday, June 8, 2010

Review: Apple iPhone 4 – Panggilan Video, HD, Multitasking, etc.

 

iphone4

 

Bertempat di Apple WWDC (Worldwide Developers Conference), iPhone 4 telah berjaya dilancarkan dengan gilang-gemilang sebentar tadi.

 

OK, aku mengalah. Aku terpaksa mengakui bahawa ianya telah berjaya membuatkan aku yang nak memiliki Nexus One mula berpaling tadah terhadap iPhone semula.

 

Apa beza iPhone ni dari iPhone 3G dan iPhone 3GS?

 

1. Video Calls.

  • Dengan hanya satu sentuhan, anda boleh buat panggilan video dengan friends and family, iPhone 4 to iPhone 4 over Wi-Fi.

2. Kamera Hadapan dan Belakang.

  • Kamera belakang 5 megapixels. Dilengkapi dengan LED Flash. Then time tengah buat video call, anda boleh switch dari kamera depan ke kamera belakang bila-bila masa yang anda mahu.

3. Retina Display.

  • Paparan yang super-duper tajam. Apple claim iPhone 4 sebagai telefon bimbit yang mempunya resolusi tertinggi di dunia setakat ini. Pixelnya yang sungguh tinggi langsung tak dapat diamati dengan mata kasar.

4. Multitasking.

  • Boleh main segala mala apps dalam iPhone 4 ni dan switch one to another bila-bila masa tanpa perlu risau soal kelajuan, performance, etc. Katanya la kan?

5. HD Video Recording and Editing.

  • OMG THIS ONE REALLY WOWED ME!!! Lerthops sangat! Bayangkan, shooting video berangan sendiri dalam HD omg best gila. Even kat tempat kurang cahaya pun it really works katanya since ade built in sensor illumination.

6. Nipis.

  • 9.3mm membuatkan ianya smartphone paling nipis setakat ini.

7. Gyro + Accelerometer.

  • More motion gestures and greater precision for an even better gaming experience. Ni untuk gamers la.

8. Microphone + Speakers.

  • Mempunya dua biji microphone. Satu kat bawah, macam biasa untuk calling etc. Satu lagi kat atas tepi. Untuk kelancaran video calls, rakaman dan lain-lain. Juga digunakan untuk buang segala noise dan background sound, menjadikan call anda lebih sempurna dan lancar.

9. Network.

    • Quad band HSDPA dengan keupayaan kelajuan sehingga 7.2 Mbps.
    • 802.11b/g/n Wi-Fi untuk pengalaman Wi-Fi yang curlast.
    • Bluetooth 2.1 dan EDR Wireless Technology.

10. GPS + Compass.

  • Assisted GPS dan digital compass. Ok la tu kot. improvement daripada iPhone dan iPhone 3GS.

 

Yang lain-lain rasanya sama la macam previous iPhone. Oh dan ianya terdapat dua jenis. 16GB dan 32GB flash drive.

 

Harga? $199 untuk 16GB dan $299 untuk 32GB. Memang epic sangatciptaan Apple kali ini. Aku tersangatla ingin memilikinya.

 

Tapi harus diingat! Jangan taksub sangat. Sebab? Kita tak tau lagi apa iPhone 4S / iPhone 5 akan offer lepas ni. Hiks.

 

Almaklumlah, Apple kan amat terkenal dengan kekejamannya yang membuatkan orang dah beli produk dia berasa amat menyesal dan akan membeli produk terbaru. Hampeh jah. So sapa yang baru beli iPhone 3GS, sila menyesal.

 

So how’s that? iPhone 4. Yay or Nay?

 

P/S = Untuk maklumat berkaitan dimension, talk-time, standby time segala, bolehlah checkout kat Apple website ni.

Monday, June 7, 2010

2010 MTV MOVIE AWARDS Winners

 

Yes uols. Tak perlu aku nak bagitahu lagi. Tapi nak bagitahu jugeks. Walaupun satu dunia dah tau bahawa New Moon merangkul paling banyak Golden Popcorn ittiew semalam.

 

Komen aku? Erm. So predictable. Even kejadian Sandra Bullock kissing dengan Scarlet Johansson pun aku tengok macam “mehhhh, kowserh”. Scripted. Ala-ala MTV perlu berbuat sesuatu yang extraordinaire untuk menaikkan rating. Sorry. Kissing lesbo ni so 2000 and late sundels. Jaw-dropping? Nah.

 

Muahh mari lip-lock nok. Boleh buat rating naik ni. Katanya.

 

Berikut adalah list pemenang untuk semua kategori yang dipertandingkan. Beserta dengan pencalonan. Pemenang di-bold-italic-underline-kan. Harap maklum.

 

 

BEST MOVIE

Alice In Wonderland
Avatar
Harry Potter and the Half-Blood Prince
The Hangover
The Twilight Saga: New Moon

# Agak sengit saingan untuk kategori ini. Semuanya blockbuster. Tapi haruslah boleh agak siapa yang menang khen?

 

 

BEST FEMALE PERFORMANCE

Amanda Seyfried – Dear John
Emma Watson – Harry Potter and the Half-Blood Prince
Kristen Stewart – The Twilight Saga: New Moon
Sandra Bullock – The Blind Side
Zoe Saldana – Avatar

# Ingatkan Emma menang sebab betina delusional semua taknak undi Bella since Bella merampas Cullen diorang. Hiks.

 

 

BEST MALE PERFORMANCE

Channing Tatum – Dear John
Daniel Radcliffe – Harry Potter and the Half-Blood Prince
Robert Pattinson – The Twilight Saga: New Moon
Taylor Lautner – The Twilight Saga: New Moon
Zac Efron – 17 Again

# Congratulation to all deluded bitches out there! Cullen uols menang sundels!

 

 

BEST BREAKOUT STAR

Anna Kendrick – Up in the Air
Chris Pine – Star Trek
Gabourey Sidibe – Precious: Based on the Novel Push by Sapphire
Logan Lerman – Percy Jackson and the Olympians: The Lightning Thief
Quinton Aaron – The Blind Side
Zach Galifianakis – The Hangover

# Ramai predict Logan Lerman menang. Up in the Air? Cerita apa tu? Sorry uols. Tak pernah dengar. Next.

 

 

BEST COMEDIC PERFORMANCE

Ben Stiller – Night at the Museum: Battle of the Smithsonian
Bradley Cooper – The Hangover
Ryan Reynolds – The Proposal
Sandra Bullock – The Proposal
Zach Galifianakis – The Hangover

# Motif Ben Stiller tak menang? Tapi okay la kot since The Hangover tu pun kalau takde si Zach tu ala2 dead gituh ceritanya.

 

 

BEST VILLAIN

Christoph Waltz – Inglourious Basterds
Helena Bonham Carter – Alice In Wonderland
Ken Jeong – The Hangover
Stephen Lang – Avatar
Tom Felton – Harry Potter and the Half-Blood Prince

# MELERTS!!! Vleyh? Lalala~

 

 

BEST FIGHT

BeyoncĂ© Knowles vs. Ali Larter – Obsessed
Hugh Jackman and Liev Schreiber vs. Ryan Reynolds – X-Men Origins: Wolverine
Logan Lerman vs. Jake Abel – Percy Jackson and the Olympians: The Lightning Thief
Robert Downey Jr. vs. Mark Strong – Sherlock Holmes
Sam Worthington vs. Stephen Lang – Avatar

# Muahaha tahniah Honey Bee dengan Jessica! Memang scary to death fight korang dalam Obsessed. Sampai aku tutup-tutup muka dalam panggung. Hoho. Ingat lagi tak Adiq? Hiks. Gigih kita nonton cerita ni nok!

 

 

BEST KISS

Kristen Stewart and Robert Pattinson – The Twilight Saga: New Moon
Kristen Stewart and Dakota Fanning – The Runaways
Sandra Bullock and Ryan Reynolds – The Proposal
Taylor Swift and Taylor Lautner – Valentine’s Day
Zoe Saldana and Sam Worthington – Avatar

# OK whatever. Scene yang paling aku tak suka dalam New Moon. Hohoho.

 

 

BEST WTF MOMENT

Betty White – The Proposal, Cops a Feel
Bill Murray – Zombieland , Bill Murray?! A Zombie?!
Isabel Lucas – Transformers: Revenge of the Fallen, Unexpected Transformation
Ken Jeong – The Hangover , Naked Trunk Surprise
Megan Fox – Jennifer’s Body, Vomits a Mysterious Black Ooze

# Hahaha memang semua nominees ni membuatkan weols macam, wtf bitch? Tapi iols ingat Megan Fox menang. Ew.

 

 

GLOBAL SUPERSTAR

Robert Pattinson
Kristen Stewart
Taylor Lautner
Johnny Depp
Daniel Radcliffe

# Haruslah. Sampai semua orang nak taruk Last Name Cullen. Berangan. Termasuk aku. LARIK.

 

 

BEST SCARED-AS-SH**T PERFORMANCE

Alison Lohman – Drag Me To Hell
Amanda Seyfried – Jennifer’s Body
Jesse Eisenberg – Zombieland
Katie Featherston – Paranormal Activity
Sharlto Copley – District 9

# Haruslah. Betina ni yang terjerit-jerit macam sundal masa tengok kengkawan dia kene ratah tu kan? Hahaha.

 

 

BIGGEST BADASS STAR 

Rain
Angelina Jolie
Channing Tatum
Sam Worthington
Chris Pine

# Watak dalam Ninja Assassin katanya. Tapi sorry Rain. Aiols tetap melihat uols sebagai seorang pondan. Hoho tapi bersuara harimau. Curlast kau noks!

 

 

MTV GENERATION AWARD

Sandra Bullock

# Masa amik award ni la dia kissing ngan Scarlet khen? Kowserh.

 

 

Moment yang menarik perhatian aku?

 

Christina Aguilera dengan vokal mantap mempersembahkan Bionic, Not Myself Tonight, WooHoo. Lerthops sangat hoccayh! If you don’t like it? Fuck you.

 

Kemunculan Katy Perry yang menggamatkan alam. OMG I love this bitch. Dah la lawa macam anak patung. Pastu otak mereng.

 

Okayh sekian sahaja berita melaporkan. Kembali ke Seri Pentat. LARIK

 

P/S = Tak sabar nak tunggu Alejandro release esok. Ahhh. And photos credits to MTV and AccessHollywood.

Wednesday, June 2, 2010

Lady Gaga Alejandro Video: Nipple Slip

 

I know that we are young. And I know that my nipple may slip. Katanya. Hiks.

 

Akhirnya, penantian selama berbulan-bulan untuk video ni release masih belum berakhir. Hampeh. Bagai nak rak hoccayh aku menunggu.

 

Aleh-aleh? *Aleh-alehandro… Aleh-alehandro… *Vleyyy?

 

Aleh-aleh preview sajorks! Hanjeng sangat! And the official full-length video will be out next week, June 7 katanya kalau tak silap lah. Hopefully it will leak much more sooner than that.

 

 

Serba sedikit mengenai lagu. Ni merupakan 3rd single dia untuk album The Fame Monster selepas Bad Romance and Telephone. Sepatutnya turn Dance In The Dark dulu. Tapi Gaga degil nak kuar ni jugak katanya! Choy sangat! Currently lagu ni #6 kat Billboard Hot 100. BOW TO THE QUEEN!

 

Tapi apa pun, iols excited hoccayh! Sebab preview dia dah keluar. Kat Larry King, GagaDaily and VEVO. Hoho. So dah tengok? Sila cari sendiri. Koser aku nak salin-salin link dia masuk sini. Hiks.

 

Aku tau korang malas nak carik. Choy. Meh iols jamu mata uols dengan beberapa snapshot daripada video lagu Ajelandro ni yang ditayangkan tadi. Jalan cerita video ni masih lagi samar sebab preview dia sangat pendek. Dan yang paling aku TAK suka. Black and white jah. Choy!

 

 

Lady Gaga - Alejandro (Teaser) gagadaily.com.mp4_000007875  

 

   

 

So rembes tak anak-anak? HARUSLAH! Macamlah aku tak tau, uols reti nak menginzal jah khens! Kowserh!

 

Okay, apa yang menarik perhatian aku sebenarnya adalah? Bukan. Bukan Gaga berambut pendek atau apa. Bukan juga jantan-jantan kaberet dalam video tu. So apa yang aku excited sangat?

 

Perlu ke tanya lagi kan? Sah-sah dah jelas benderang kat tajuk entry. Lady Gaga’s wardrobe malfunction uols! Atau pun dalam bahasa senang, tetek Gaga menayangkan diri! YES, GAGA’S NIPPLE POPPED OUT! Vleyh? Bukan keseluruhan hemisphere, tapi separuh jah dan nipple dia. Hoho.

 

Nak tengok? AMARAN KERAS. NSFW! NSFW! NSFW! Tau tak NSFW tu hape? Not Safe For Work nok. Matila tagline web lucah katanya! Larikkkkk.

 

Dalam scene ni. Nampak? Haruslah tak.

 

Rapat sikit. Nampak?

 

   Uols ni buta ke apa? Nampak tak?

 

Haaa… Tengok puas-puas. Ni bukan edit ke apa ya. Nasib baik teaser yang aku download ni HD. Hiks.

 

Well, tayang-tayang puting ni bukan perkara asing bagi Gaga. Baik kat public ke, kat video ke, kat mana-mana majlis ke, TETAP KU TAYANG katanya.

 

OMG Nape editor tak edit buang scene puting tetek Gaga nak bernafas ittiew????

 

Ops, puting iols tersembul? *sentap* Ade aku kesah? *hahahaha*

 

So MONSTERS! WATCH OUT! JUNE 7! Alejandro Music Video World Premier!!! You know that i love you boy, HOT like Mexico!!! Nape tak HOT like Malaysia? Panas nak mampos hokkay cuaca sekarang neh!