Monday, June 7, 2010

2010 MTV MOVIE AWARDS Winners

 

Yes uols. Tak perlu aku nak bagitahu lagi. Tapi nak bagitahu jugeks. Walaupun satu dunia dah tau bahawa New Moon merangkul paling banyak Golden Popcorn ittiew semalam.

 

Komen aku? Erm. So predictable. Even kejadian Sandra Bullock kissing dengan Scarlet Johansson pun aku tengok macam “mehhhh, kowserh”. Scripted. Ala-ala MTV perlu berbuat sesuatu yang extraordinaire untuk menaikkan rating. Sorry. Kissing lesbo ni so 2000 and late sundels. Jaw-dropping? Nah.

 

Muahh mari lip-lock nok. Boleh buat rating naik ni. Katanya.

 

Berikut adalah list pemenang untuk semua kategori yang dipertandingkan. Beserta dengan pencalonan. Pemenang di-bold-italic-underline-kan. Harap maklum.

 

 

BEST MOVIE

Alice In Wonderland
Avatar
Harry Potter and the Half-Blood Prince
The Hangover
The Twilight Saga: New Moon

# Agak sengit saingan untuk kategori ini. Semuanya blockbuster. Tapi haruslah boleh agak siapa yang menang khen?

 

 

BEST FEMALE PERFORMANCE

Amanda Seyfried – Dear John
Emma Watson – Harry Potter and the Half-Blood Prince
Kristen Stewart – The Twilight Saga: New Moon
Sandra Bullock – The Blind Side
Zoe Saldana – Avatar

# Ingatkan Emma menang sebab betina delusional semua taknak undi Bella since Bella merampas Cullen diorang. Hiks.

 

 

BEST MALE PERFORMANCE

Channing Tatum – Dear John
Daniel Radcliffe – Harry Potter and the Half-Blood Prince
Robert Pattinson – The Twilight Saga: New Moon
Taylor Lautner – The Twilight Saga: New Moon
Zac Efron – 17 Again

# Congratulation to all deluded bitches out there! Cullen uols menang sundels!

 

 

BEST BREAKOUT STAR

Anna Kendrick – Up in the Air
Chris Pine – Star Trek
Gabourey Sidibe – Precious: Based on the Novel Push by Sapphire
Logan Lerman – Percy Jackson and the Olympians: The Lightning Thief
Quinton Aaron – The Blind Side
Zach Galifianakis – The Hangover

# Ramai predict Logan Lerman menang. Up in the Air? Cerita apa tu? Sorry uols. Tak pernah dengar. Next.

 

 

BEST COMEDIC PERFORMANCE

Ben Stiller – Night at the Museum: Battle of the Smithsonian
Bradley Cooper – The Hangover
Ryan Reynolds – The Proposal
Sandra Bullock – The Proposal
Zach Galifianakis – The Hangover

# Motif Ben Stiller tak menang? Tapi okay la kot since The Hangover tu pun kalau takde si Zach tu ala2 dead gituh ceritanya.

 

 

BEST VILLAIN

Christoph Waltz – Inglourious Basterds
Helena Bonham Carter – Alice In Wonderland
Ken Jeong – The Hangover
Stephen Lang – Avatar
Tom Felton – Harry Potter and the Half-Blood Prince

# MELERTS!!! Vleyh? Lalala~

 

 

BEST FIGHT

Beyoncé Knowles vs. Ali Larter РObsessed
Hugh Jackman and Liev Schreiber vs. Ryan Reynolds – X-Men Origins: Wolverine
Logan Lerman vs. Jake Abel – Percy Jackson and the Olympians: The Lightning Thief
Robert Downey Jr. vs. Mark Strong – Sherlock Holmes
Sam Worthington vs. Stephen Lang – Avatar

# Muahaha tahniah Honey Bee dengan Jessica! Memang scary to death fight korang dalam Obsessed. Sampai aku tutup-tutup muka dalam panggung. Hoho. Ingat lagi tak Adiq? Hiks. Gigih kita nonton cerita ni nok!

 

 

BEST KISS

Kristen Stewart and Robert Pattinson – The Twilight Saga: New Moon
Kristen Stewart and Dakota Fanning – The Runaways
Sandra Bullock and Ryan Reynolds – The Proposal
Taylor Swift and Taylor Lautner – Valentine’s Day
Zoe Saldana and Sam Worthington – Avatar

# OK whatever. Scene yang paling aku tak suka dalam New Moon. Hohoho.

 

 

BEST WTF MOMENT

Betty White – The Proposal, Cops a Feel
Bill Murray – Zombieland , Bill Murray?! A Zombie?!
Isabel Lucas – Transformers: Revenge of the Fallen, Unexpected Transformation
Ken Jeong – The Hangover , Naked Trunk Surprise
Megan Fox – Jennifer’s Body, Vomits a Mysterious Black Ooze

# Hahaha memang semua nominees ni membuatkan weols macam, wtf bitch? Tapi iols ingat Megan Fox menang. Ew.

 

 

GLOBAL SUPERSTAR

Robert Pattinson
Kristen Stewart
Taylor Lautner
Johnny Depp
Daniel Radcliffe

# Haruslah. Sampai semua orang nak taruk Last Name Cullen. Berangan. Termasuk aku. LARIK.

 

 

BEST SCARED-AS-SH**T PERFORMANCE

Alison Lohman – Drag Me To Hell
Amanda Seyfried – Jennifer’s Body
Jesse Eisenberg – Zombieland
Katie Featherston – Paranormal Activity
Sharlto Copley – District 9

# Haruslah. Betina ni yang terjerit-jerit macam sundal masa tengok kengkawan dia kene ratah tu kan? Hahaha.

 

 

BIGGEST BADASS STAR 

Rain
Angelina Jolie
Channing Tatum
Sam Worthington
Chris Pine

# Watak dalam Ninja Assassin katanya. Tapi sorry Rain. Aiols tetap melihat uols sebagai seorang pondan. Hoho tapi bersuara harimau. Curlast kau noks!

 

 

MTV GENERATION AWARD

Sandra Bullock

# Masa amik award ni la dia kissing ngan Scarlet khen? Kowserh.

 

 

Moment yang menarik perhatian aku?

 

Christina Aguilera dengan vokal mantap mempersembahkan Bionic, Not Myself Tonight, WooHoo. Lerthops sangat hoccayh! If you don’t like it? Fuck you.

 

Kemunculan Katy Perry yang menggamatkan alam. OMG I love this bitch. Dah la lawa macam anak patung. Pastu otak mereng.

 

Okayh sekian sahaja berita melaporkan. Kembali ke Seri Pentat. LARIK

 

P/S = Tak sabar nak tunggu Alejandro release esok. Ahhh. And photos credits to MTV and AccessHollywood.

0 charutan: