Wednesday, June 23, 2010

Asia Untuk Asia, Illuminati?

 

Aku tulis jah dulu entry ni. Nanti dah ready nak publish baru aku taruk tajuk. Perlu  ke nak bagitahu tu? PERLU. Sebab otak aku kosong tak tau nak tulis apa.

 

Okayh memula berangan nak tulis pasal music (again) but ala2 feeling kelainan, iols nak tulis pasal K-Pop. Pasal apa-apa jah, mungkin review latest album by Lee HyoRi katanya. Tak kenal HyoRi? Hanj.

 

Lee HyoRi’s latest album, H-Logic.

 

But then aku usha balik playlist aku, terus aku ala-ala sentap manja. OMG apa dah jadik kat aku kebelakangan neh? iTunes aku penuh dengan lagu Korea. Yeah aku tau korang benci K-Pop, J-Pop, C-Pap OMG MOTIP CIPAP? dan sebagainya kan. Terutamanya Lucifer sekor neh. Siap buat entry istimewa lagik. Muahahaha.

 

Tapi ade haku kesah? Hiks. Ai loike K-Pop sajork kay. Nan hado maknanya J-Pop dan lain-lain. Satu lagu Jepun pon aku tak tau. Exception untuk lagu-lagu dan soundtrack anime dari tanah matahari terbit ittew kay. Terutamanya One Piece. Peberet iols sundels!

 

Fan-Fic kegemaran kau katanya kan? MATILA. Larikkkkkkkkkks.

 

Eh jap, One Piece Jepun kan? Matila tiba-tiba ragu-ragu. So berbalik pada playlist haku. Mana datang lagu-lagu neh? Katanya. Walaupon diri sendiri yang gigih download siang malam even line DiGi Internet macam buntut (bontot) syaitan.

 

FYI K-Pop hari ini bukan lagi macam zaman batu dulu. Dulu-dulu asal lagu K-Pop jah, mesti cute katanya. Stereotype. Tapi sekarang tidak ya. Harap maklum. And yeah iols boleh kata lagu-lagu pop korea neh much more variety atau bervariasi berbanding dunia pop antarabangsa (US, UK, Latinas’ world etc.) yang makin lama makin tak banyak pilihan. Generic nak mampus lagu-lagu sekarang kecuali mama monster iblis dajjal anti-Christian si Lady GaGa. Hiks.

 

playlist Playlist lagu Korea aku katanya. Tak nampak? 2 kali Jumaat lagi uols boleh jalan.

 

Tu baru sebahagian jah. Banyak lagi kat folder lain di luar iTunes. Susunan kat atas tu mengikut urutan lagu mana yang paling banyak kene play katanya. Dari group gedik, pop princess charismatic, hinggalah boy band dan diva HyoRi. Semuanya ada. Kenapa aku boleh suka lagu-lagu K-Pop ni?

 

Catchy. Mesti K-Pop lover akan jawab macam tu. Khen? Memang catchy nak mampus pun. Walaupun sebijik butir apa diorang mencarut aku tak paham, yang penting? Mulut maintain terkumat-kamit mengikut alunan lagu. Kan? Pastu lirik dia kalau tengok English meaning, lerthops sangat kesusasteraan pemilihan wacana vleyh? Tak macam English / American / so-called African American pop nowadays yang lirik yang nan hado sangat! Entah hapa makna pun tak tau. (Contoh: Lagu-lagu Gaysteen Bieber)

 

Dan yang paling penting? Dunia K-Pop ni tak sangat terjerumus ke lembah dikepalai oleh Illuminati, New World Order dan segala son of a bitch. Walaupun ada, contohnya TomTom, tapi sorry, iols tak minat TomTom walaupun dia can actually sings.

 

Tapi aku rasa KALAU lah K-Pop act ni ala2 ade unsur-unsur Illuminati pun, tu semua bukan under control so-called “organisasi” tersebut kot. Semua occult symbols tu sekadar terikut trend international music scene KOT. Contohnya SNSD bawak dark image daripada asal-asal innocent dulu, G-Dragon of Big Bang terikut-ikut image funky Lady GaGa, dan lain-lain.

 

Familiar dengan bintang terbalik belakang Hyuna tuh? Ni memang terang-terang. Tapi lagu Change ni best uols!

 

Yang SNSD, G-Dragon, Kara dan lain-lain tu I don’t think they understand Illuminati. Just nak follow “cool” trend katanya. And yeah people need to shut the fuck up about Illuminati being everywhere katanya. It’s getting so fucking retarded hoccayh. "OH THIS GUYS ILLUMINATI OH THAT BITCH TOO OH AND THEM TOO OH OHMAK-KAU OHTIDAK OHARTIS!" katanya. Stupid.

 

Ah aku dah tak tau apa aku royan ni. Semakin menyimpang nampaknya. I NEED TO STOP sebelum segala berbagai yang  bermain kat fikiran aku ni keluar. Otak kosong tak tau nak tulis apa konon. Mati la kau. Konklusinya? Marilah menyokong industri muzik tanah Asia. Slogan Asia untuk Asia katanya. Subjek Sejarah, silibus Tingkatan Dua. Mampoo?

0 charutan: