Saturday, July 24, 2010

Pengumuman Penting

DENGAR SINI SEMUA SUNDELS!

 

Adalah dengan ini diumumkan bahawa saya seperti nama di atas kad pengenalan saya, telah kehilangan telefon bimbit kesayangan saya beberapa hari yang lalu. Hari Khamis to be exact.

 

Jadi, tak payah la nak maki hamun haku tak angkat call la, calling masuk voice mail la, messages pending la, MMS lucah not delivered la, atau apa sahaja yang membangkitkan amarah uols. KAU DAH KENAPA?

 

Khen? Ala2 berdekad tak update blog. Hujung-hujung? Pengumuman nan hado ni yang kau dapat kan? Merasa la! Tu yang kau hadap kan? Tu yang kau tatang selama ni kan? Rasakan!

 

So, sila berhubung dengan iols hanya mlalui laman sesawang Facebook, Twitter atau Yahoo Messenger sahaja buat masa ini sehingga ke satu tempoh yang akan diumumkan kelak. Nampaknya terpaksa la haku pakai balik handphone zaman batu yang murah-murah jah! Hansuang sangat neh!

 

 

 

P/S = Sila buat-buat tak nampak jah kalau ade penyebaran benda-benda terlarang yang mengandungi muka haku lepas ni.

 

P/P/S = My new so-called nick name will be “Iss Tari” as in Cut Tari or “Iss Maya” as in Luna Maya IF and ONLY IF the penjenayah yang curi handphone aku tu menyebarkan rakaman video seks iols dengan Ariel Peterpan. MATILA.

Friday, July 2, 2010

7 Perkara Yang Aku Tak Sempat Buat Sepanjang Cuti Semester

ARGH. Shitty. Berakhir sudah cuti panjang semester break segala. Berapa bulan aku kat rumah? 8 bulan. 8 BULAN HOKAY! Of course, termasuk practical period yang nan hado ittiew.

 

Dulu sebelum start practical dan melepak di rumah, konon berangan la buat list apa perkara yang nak dicapai dengan gemilang katanya sepanjang berada di rumah. Hujung-hujung? Ado? NAN HADO! Jadik apakah perkara-perkara ittiew sund?

 

KURUS 

Cliche/klise nak mampos khen? Balik-balik asal cuti je, berangan nak kurus kering slim shady please stand up pelbagai. Hujung-hujung ado? TETAP GAJAH! Hansuang sangat.

Mari menyalahkan practical period yang memaksa aku melantak fast food every single meal. OMG.

 

CANTIK Feeling EASY, BREEZY, BEAUTIFUL COVERGIRL.

Tiba-tiba. Boleh? Hello, bukan cantik as in feeling nak masuk beauty pageant ke model Victoria Secret ke hapa noks! Aiols kata at least kekalkan lah texture kulit muka supaya kekal menawan katanya. KAU ADO?

 

Hujung-hujung, TETAP BERKERAK! Baby jerawat tumbuh melata akibat makan tidur jah! Dahla asyik melantak makanan ringan yang berminyak segala. Lepas tu jadual tidur tunggang langgang, MACAM MANA KULIT TAK BERKEDUT SERIBU?!

 

KERJA Part time waiter katanya. Mampoo? WOMANIZER YO.

Nak kerja katanya! Orang lain kerja, kau pun nak kerja kan? Feeling sangat nak ikut trend konon. Trend lah sangat. Hujung-hujung kene sound. “Kau dah miskin sangat ke sampai nak kerja-kerja segala?”

 

Sentap tak nyoi? SENTAP HOKAY! Ko ingat aku ni anak raja sultan dato datin tan sri puan sri pelbagai ker? Duit dah melimpah-ruah sana sini segala? Tidak yer! Tetap kais pagi makan pagi, kais malam, currlast sangat kais apa malam-malam tu nyoi?

 

KUMPUL DUIT Maintain MONEY HONEY by Mama Monster kan?

Kelihatan sama macam KERJA, tapi tak yer. Goyang pantat kaki pun duit boleh masuk berkepuk hokay. No no no no no no, bukan dengan berblogging pastu taruk iklan nuffnang sana-sini lepas tu join geng klik-klik nuffnang pastu kene sound ngan blogger otai lepas tu terasa lepas tu geram lepas tu nak rage segala. BUKAN.

 

Maksud aku kumpul la duit belanja yang mama papa nenek atok kasi, so bolehlah buat shopping barang-barang drag nak naik sem nanti. Ujung-ujung? Duit lesap. Beli apa? Rokok. Hanjeng.

 

REUNION 

Feeling nak reunion dengan geng Pussycat Dolls masa kat matric dulu. Hado? Keji sangat! Sekor sibuk practical kat syarikat pembuatan makanan terkemuka Asia, dua ekor practical dekat Hospital Universiti Sains Malaysia (betul ke nok? aku main tembak jah), sekor kat kampung halaman Kedah Darul Aman.

Yang lain? hilang tanpa kesan! CHOY SANGAT KORANG! KOWSERH KAY!

 

MENEROKA

 

Curlast kan meneroka? Feeling peneroka FELDA? Tidak yer. Maksud aku meneroka dengan lebih mendalam bidang kerja yang akan aku alami lepas grad nanti. Walaupun dah practical, tapi aku rase penerokaan aku terhadap bidang aku masih belum meluas. Semuanya masih samar.

 

Okay, the truth is, aku tak bersedia nak kerja lagi. Mungkinkah aku akan sambung Master plak lepas grad ni? InshaAllah. Kenang daku dalam doamu katanya.

 

FINAL YEAR PROJECT PROPOSAL

 

Hohoho berangan sangat nak siapkan proposal sepanjang cuti, so that bila naik sem nanti aku relax jah. Hujung-hujung? Literature Review pun ala2 hidup segan mati tak mahu terajang mampus jah.

 

And the best part is? Aku pun  tak sure lagi adakah tajuk yang aku pilih ni aku nak bawak ke tak untuk projek. Bahaha! Mungkin akan tukar. Tapi sikit-sikit. Tak drastik sangat. Matila kalau completely different, kene study balik!

 

Okay bye. Aku nak menikmati saki-baki cuti ni dengan penuh tawadhuk dan sebagainya. WALAUPON. Kan?