Tuesday, August 31, 2010

Maksud Tersirat Di Sebalik Lagu Lady Gaga “Alejandro” Konon.

Maka berduyun-duyunlah umat manusia duk sharing-sharing sana sini siap buzz aku lagi tentang artikel yang konon menggemparkan sekalian alam. Tentang isu apa yang menggemparkan sangat Itu? And i was like… WHAT?!!! “KETAHUI MAKSUD DESEBALIK LAGU ALEJANDRO WHORED BY LADY GAGA” katanya!

OMG pingsan!!!

Pingsan haku lepas sekali imbas artikel yang HANGAT tu. Dah la claim “kawan” yang buat research sendiri sehingga terhasil artikel sedemikian rupa. Apa yang ade kat dalam kepala otak dia ketika buat (baca: translate) artikel itu?

First of all, artikel tu adalah hasil COPY PASTE dan TRANSLATE dari vigilantcitizen.com tapi motip berangan macam buat research sendiri? APA SEMUA NI? For the sake of blog rating ke? Kemaruk trafik katanya ni uols.

Secondly, kot ye ko copy paste and translate pun, MOTIF KAU CROP ARTIKEL TU? Motif sangat “penulis” or translator to be exact tuh buang semua ayat asli yang mengatakan tujuan video tu adalah untuk menyesatkan umat Kristian yang tatang Jesus Christ? Kau yang feeling diri kau tu kafir harbi nasrani nak terasa pelbagai, lepas tu nak kelirukan orang lain yang tak paham kebenda?

Maka manusia dari Felda Lurah Bilut yang tak paham kebenda teruslah berduyun-duyun share video tu DENGAN MENGATAKAN PENGKAJI ISLAM TELAH MENJUMPAI SESUATU!  Sedih! Siap sound aku supaya berhenti dengar SEMUA LAGU LADY GAGA dek kerna segala mala occult simbol ittiew. OMG LADY GAGA SAHAJA KE? SEDIHNYA!

What about Jay-Z? Beyonce? Christina Aguilera? Rihanna? Dulu zaman Rihanna keluar lagu Umbrella yang LAGI BANYAK MAKSUD TERSIRAT tu meletop kat tanah Malaya ni, nan hado pulak isu ni naik? Sebab apa? Sebab masa tu kau takde Facebook ke?

Maka sila lah masuk SINI dan baca semuanya. Khatamkan semuanya. Segala mala senarai artis dari class atasan sampailah artis flop, dari US sampai lah K-Pop, semuanya ada. BACA! BANNED! Maka sorga lah tempatmu!

KAU FEELING SANGAT DENGAN BENDA TU KAN? Kau takut sangat IBLIS take over the world kan? IBLIS control mind segala kan? Kau dah kenapa?

Mana pergi Rukun Islam pertama kau? Mana pergi Rukun Iman pertama kau? Kau tak percaya pada tuhan kau ke? Yang kau percaya sangat dengan kebangkitan Iblis menentang kuasa Allah Azzawajalla tu dah kenapa? Nauzubillahiminzaliq!

Hamik ni sedas! SEDAR NOK! WAKE UP!

Sudah! Tak payah nak feeling macam murtad terus ala kene rasuk bila nyanyi lagu Alejandro! BUKANNYE HAKU AGUNGKAN LAGU TU SIAP BUAT RITUAL SEGALA KETIKA MELAYANNYA! CHOY!

Setakat dengar buat hati girang jah! Bukannya aku tatang sampai menyanyi mengikut SEGALA SO CALLED MAKSUD TERSIRAT LAGU TU! Maksud tersirat katanya. Haha. Setiap perkataan adalah doa uols! Maka STOP LISTENING TO ALL SONGS! Even lagu Melayu juga menyesatkan! Believe me.

Tak setuju dengan haku? Fine. Aku dah kena rasuk Lucifer ni! Matilah!!!!

“Mencari segala illuminati thingy dalam setiap perkara boleh disamakan dengan mencari bayang di dalam gelap. Kalau tu yang kau cari, itu lah yang kau jumpa.”

So? Do you still love me? I’m a free bitch, BABY!

P/S = Kesahnya, entry ini adalah kesinambungan daripada entry Azfarul.com ini hoccayh!

P/P/S = Oh ya, wahai paranoid sekalian, jangan nyanyi lagu Gaga lagi tau! Sebab boleh masuk kategori worshipping satan.

P/P/P/S = Jangan guna huruf “t” jugak! Mengangungkan salib tu kaedahnya. Ampun.

Monday, August 30, 2010

Realiti Dunia Blog Masa Kini Yang Menjengkelkan

It is so fucking rare to find a blog that is actually worth reading! Boo! Especially if the author is a girl. No offence. So fucking rare to find one with humor.

 

Truth selalunya sangat hodoh kan? Haruslah. Most of blogs (kalau ianya boleh dipanggil blog lah) these days are JUST POSTING RANTS. OMG booooring hoccayh!

 

OK fine, aku pun ada post rants, even entry kali ni pun tak terkecuali. TAPI tak payah lah every single entry yang kau publish semuanya nak begitu. Too much of something can really make you fucking sick, bitches!

 

YOU BETTER STOP THOSE FUCKING RANTS, BITCH!

 

Thank you.

Saturday, August 21, 2010

Panduan Bersahur: Makanan Yang Melambatkan Kelaparan

Katanya! Mampoo? Siap berpandu segala ni! Dah kenapa? Hiks. Berangan sangat! Ok terus!

 

Ye, haku tau. Baru pukul 9 pagi, perut masing-masing dah berapi-api membara serakah kebuluran. Belum masuk tengahari lagi. Karang dah tegak sang suria atas kepala dongga, bertambah-tambah haus katanya. Seluas Lautan Hindi pun mampoo dihirup sekelip mata.

 

Jadi, mari kita mulakan pemanduan sahur edisi berangan iols. Makanan yang iols senaraikan ni memang dah terbukti secara peribadi bahawa ianya amat berkesan untuk melambatkan proses kebuluran di bulan mulia bulan istimewa ini. Katanya. Walaupon. Ok terus!

 

oatmeal QUAKER OAT / NESTUM. Eh hello, aku tak dibayar oleh mereka untuk mengesyorkan ini. Hiks. Tapi memang betul. Kaya dengan serat hokay! Hadaplah dalam semangkuk hayun oat dengan susu tepung di waktu sahur. Niscaya akan ala2 bertahan at least sampai pukul 2 petang. Ok lah tu daripada seawal 8 pagi dah meraung kelaparan khens?

 

 buah kurma KURMA. Currlast. Very the sunnah nabi kan? Harusslah. Makan dalam 7 biji time sahur. Kemanisan buah kurma ni lah yang akan memberi tenaga untuk anda kekal bertenaga sehingga fajar menyinsing. BTW aku benci nak mampos kat iklan kurma Yusop Taiyop. Geleman telinga tegak bulu kaki saat si birah tu bisik “YUSOPPP TAIYOPPP…”. MOTIP BISIK?!!

 

vegetable SAYUR MAYUR. Sayur yang ala-ala lembab nak dihadam neh akan menyebabkan anda lambat berasa lapar. So, sila gigih masak sayur untuk dilantak sewaktu sahur. Sayur tu haruslah rebus. Kalau goreng nanti dia kecut sangat noks! Motip belum masuk perut lagi dah kecut kering separa tercerna?

 

soya beans SOYA BEANS. Gittiew. Bulan remdan ni la tib tib jah soya bean, tau foo fah, tauhu sumbat dan sebagainya laris di pasaran. Tengok jah kat bazaar. Bape banyak kedai jual soya? Khen? Ianya terbukti secara klinikal noks. Memang kekacang ni zat protein mereka lambat diguna pakai oleh badan. So, mari bersoya! Katanya.

 

Apple Orange BUAH-BUAHAN. Haruslah kan? Sama macam sayur tadik. Contohnya sila melantak epal dan oren. Bukan annoying oranges yang perangai macam babi tu. Mampu bertahan dari lapar jugak sebab mengikut buku sains tingkatan tiga iols dulu, buah yang tinggi karbohidrat kompleks ni amik masa 8 jam untuk dihadam hokay! Kalau buku tu menipu, iols pun menipu jugak la kekdahnya.

 

And last but NOT LEAST!

 

plain water PLAIN WATER! Amat amat amat amat amat penting noks! Sila minum secara berterusan dari berbuka puasa sehingga waktu imsak. Biarlah asik terkencing jah. Minum tetap minum. Ini bertujuan untuk membekalkan air yang amat cukup ke seluruh tubuh badan. So masa siang nanti takdelah badan terhidrat sangat!

 

Okay sudah! Itu sajork majlis ilmu kita pada subuh hening ini. Renung-renungkan. Dan selamat ber’amal. Anda buat, anda dapat. Bak kata Ustazah pendakwah bebas popular masa kini. Sekian, wassalamu.

Saturday, August 14, 2010

Review ke? Whatever.“MINE” by Taylor Swift.

Baru berangan nak feeling jadi country bitch ala-ala Taylor Swift dengan melayan lagu “Today Was A Fairytales”.

 

Country bitch sangat. Dengan kuda segala.

 

OMG ketinggalan cruise sangat ni! In fact, iols baru jah download lagu tu minggu lepas and layan banyak kali beberapa hari kebelakangan ni. And of course, video dia pun tak pernah tengok lagi. Wujud ke?

 

OK terus. Tengah sibuk surfing mencari lagu “Today Was A Fairytales” untuk di download secara haram, tiba-tiba jah iols nampak pengumuman bahawa Taytay akan mempercepatkan release her first single, “Mine” from her coming album entitled “Speak Now”. Sebab apa? Haruslah sebab lagu tu dah bocor sana sini all over the net!

 

Sekelip mata je kene delete link download lagu tu kat internet sama ada kat Mediafire, 4Shared, Megaupload and all other free files sharing site. Tak ketinggalan, YouTube. Pantas betol recording company dia buat kerja. So selepas gigih jugak carik sana sini, AKHIRNYA AKU DAPAT JUGAK DOWNLOAD LAGU “MINE” TERSEBUT.

 

taylor-swift-mine Cover untuk single lagu Mine by Taylor Swift. Muka berangan suci seperti selalunya.

 

So after few spins, aku merasakan bahawa lagu “Mine” ni seperti berikut:

1. Arrangement: kedengaran tipikal seperti lagu dia yang lain.

2. Lagu “Today Was A Fairytales” jauh lebih best.

3. Genre: Of course, 99% pop, 1% country. Tapi mesti masuk kategori country. Kowserh! Kesian Artis pure country yang lain. Susah nak carik makan!

4. Lirik: Choy sangat! Taylor cuba nak feeling matured la buat lagu nan hado macam neh! Corny as hell! And as usual la. Typical Taylor, mesti happy ending.

 

No wonder la lagu ni sekarang on #3 spot kat Billboard Hot 100. Haruslah delusional bitch yang feeling gadis suci seputih sejernih kristal segala tu yang bagai nak gila download legally dan request bagai nak rak kat all radio stations for the sake of Taytay’s shit katanya.

 

Takde la sucks sangat lagu ni. Layan so-so jah la. Kalau 10 bintang tu, iols kasik errr… dalam 6.25. Vleyh? So Taylor Swift will release her “Speak Now” on October 25th. Sila dapatkan di gerai muzik yang berdekatan kalau nak. Kalu tak nak, ade haku kesah ke?