Saturday, August 14, 2010

Review ke? Whatever.“MINE” by Taylor Swift.

Baru berangan nak feeling jadi country bitch ala-ala Taylor Swift dengan melayan lagu “Today Was A Fairytales”.

 

Country bitch sangat. Dengan kuda segala.

 

OMG ketinggalan cruise sangat ni! In fact, iols baru jah download lagu tu minggu lepas and layan banyak kali beberapa hari kebelakangan ni. And of course, video dia pun tak pernah tengok lagi. Wujud ke?

 

OK terus. Tengah sibuk surfing mencari lagu “Today Was A Fairytales” untuk di download secara haram, tiba-tiba jah iols nampak pengumuman bahawa Taytay akan mempercepatkan release her first single, “Mine” from her coming album entitled “Speak Now”. Sebab apa? Haruslah sebab lagu tu dah bocor sana sini all over the net!

 

Sekelip mata je kene delete link download lagu tu kat internet sama ada kat Mediafire, 4Shared, Megaupload and all other free files sharing site. Tak ketinggalan, YouTube. Pantas betol recording company dia buat kerja. So selepas gigih jugak carik sana sini, AKHIRNYA AKU DAPAT JUGAK DOWNLOAD LAGU “MINE” TERSEBUT.

 

taylor-swift-mine Cover untuk single lagu Mine by Taylor Swift. Muka berangan suci seperti selalunya.

 

So after few spins, aku merasakan bahawa lagu “Mine” ni seperti berikut:

1. Arrangement: kedengaran tipikal seperti lagu dia yang lain.

2. Lagu “Today Was A Fairytales” jauh lebih best.

3. Genre: Of course, 99% pop, 1% country. Tapi mesti masuk kategori country. Kowserh! Kesian Artis pure country yang lain. Susah nak carik makan!

4. Lirik: Choy sangat! Taylor cuba nak feeling matured la buat lagu nan hado macam neh! Corny as hell! And as usual la. Typical Taylor, mesti happy ending.

 

No wonder la lagu ni sekarang on #3 spot kat Billboard Hot 100. Haruslah delusional bitch yang feeling gadis suci seputih sejernih kristal segala tu yang bagai nak gila download legally dan request bagai nak rak kat all radio stations for the sake of Taytay’s shit katanya.

 

Takde la sucks sangat lagu ni. Layan so-so jah la. Kalau 10 bintang tu, iols kasik errr… dalam 6.25. Vleyh? So Taylor Swift will release her “Speak Now” on October 25th. Sila dapatkan di gerai muzik yang berdekatan kalau nak. Kalu tak nak, ade haku kesah ke?

0 charutan: