Monday, September 27, 2010

Berjaga Sepanjang Malam Dan Tersentuh. OMG.

1. Tersentuh pulak aku dengar lagu Lighthouse Family, “High ni. Nostalgic sangat lagu ni. And I start to reminisce something about my past. :(

 

 

2. Class pukul 9 am tapi aku belum melelapkan mata lagi. Matilah membuta dalam class Siva lagi jap lagi. Tadah jah lah telinga kalau kena maki macam last week.

*mari tidur dalam lecture*

 

 

3. Yeay baru teringat bahawasanya class Siva esok ada presentation budak-budak ni. Mari tidur dalam class dengan nyenyak. Hopefully.

*siaran ulangan gambar ini adalah disengajakan dengan niat*

 

 

4. Eh tetiba lagu Lighthouse Family ni ulang balik. Aku dah set repeat one rupanya kat iTunes haku. Ish kenapa lagu ni meruntun jiwa sangat ni tiba-tiba? Relaxing tapi membebankan. Kowserh!

Lady Gaga Crying*nangis* “Mek terbeban dengar lagu ni sundel! This is bad (romance)! Let’s fuck!” *tetiba*

 

 

5. Jangan tanya apa motif entry ini. Saje aku bukak benda alah ni  terus tari-menari jemari haku taip segalanya.

typing *Gitoh ha jari menaip pada kelajuan cahaya suria. Mampoo? Tidak kan? Diam!*

 

 

6. Eh tetiba rasa nak tidur. Bye.

sleeping

Wednesday, September 22, 2010

Lady Gaga’s Meat Bikini Makes Me Hungry

Lady Gaga Meat Bikini 

Paws up, MONSTERS! Aiols not a meat or beef eater, (nah nah, I’m not Hindus!) but this bitch really makes me hunger. Hunger for her wildness, bitchiness and sluttish-ness. Come on GAGA, release your fucking “BORN THIS WAY” sooner or i will die of hunger!

 

“I'm beautiful in my way
Because God makes no mistakes
I'm on the right track
Baby I was born this way.”

 

Ahhhhh I can’t fucking wait any more longer! Melerts, sundels!!!! Orgasmic! I’m squirting so hard I could die!

Wednesday, September 15, 2010

MONSTER: Kini Berwajah Baru. Katanya.

Dah berzaman tak tukar template khens? Aku pun dah naik mual tengok template lama yang nan hado itu. Muntah jelanak, sunds! Dahlah semak nak mati. Hitam kelam jah. Dengan gambar raksaksa yang tak comel langsung. Disturbing hoccayh!

Jadi dengan bantuan momoiya yang sudi menolong haku mengedit sana sini sampai dia merungut. Nak kerja jadi editor blogger theme uols! Tib-tib jah haku kene carut! Pingsan! Beribu juta lemons penghargaan buat momoiya yang sudi menolong haku edit sana sini. Walaupun alignment header agak cacat tetapi tidak boleh dilihat dengan mata kasar. Oh ya.

Ini adalah rupa asal template ini sebelum aku dan momoiya berkolaborasi mengeditnya dengan gigih.

Pening kepala haku. Dahlah kene edit balik entry-entry lama yang ada menggunakan font berwarna putih. Ahhh. Malas aku. Biaq pi kat depa. Sapa nak baca, sila select text putih itu sendiri! *matila*

IntenseDebate dengan Nuffnang pun kene masukkan balik satu-satu. Choy sangat ni! Berpinar-pinar mata haku. Sudah! Aku nak berehat. Giyts! Mengalahkan baru balik bersawah bertani segala ni khens? Kowserh!

So apa kata survey? Chanteq tak? Chanteq tak?!!!! Chanteq ke tidak?!!!!!! Cepat jawab!

Tuesday, September 14, 2010

Resdung, Lumpuh dan Piramid Makanan Illuminati di Aidilfitri.

Selamat Hari Raya Ke-5. Hari ini aku belajar sesuatu yang amat berharga. Ianya membuatkan aku tersentak dan berfikir sejenak.

 

“You don’t appreciate what you have until it’s gone.”

 

Ini bukan kisah menghargai orang yang tersayang ke apa. Itu sungguh cliche. Ini tentang sesuatu yang lebih besar. Yakni? NIKMAT KESIHATAN TUBUH BADAN. When it’s gone, IT’S GONE, bitches!

 

Kisah 1. Pergi beraya rumah Mama angkat kepada papa aku. Dua tahun lepas dia menderita sakit resdung. Ada ulat tapi sikit jah kat muka. Hidung dia gatal-gatal so dia tak boleh makan segala-mala makanan yang menggatalkan. Tapi hari ini, guess what?

Dia seperti mayat hidup. Hanya menunggu waktu untuk pergi menemui yang Illahi. Badan hanya tinggal kulit dan tulang walhal sebelum ni sangat gemuk. Mukanya dipakaikan topeng macam topeng Power Rangers dan Ultraman. Sebab? Kepalanya / mukanya HANYA TINGGAL TENGKORAK. Pipi, dahi, hidung, bibir, and even biji mata sekalipun sudah dimakan ulat.

Habis dah nan hado bibir, mcam mana dia nak makan? No, dia dah setahun tak makan apa-apa. Minum pula? Hanya tuangkan ke mulut beliau yang hanya tinggal rahang. Sedih. Keadaan beliau sangat menyedihkan. And yep, aku sendiri seram nak tengok dia. Bukan jijik. Err,  kind of la. Tapi seram dan sangat kasihan. Mari menginsafi diri.

 

Kisah 2. Dua pupu or second cousin aku yang accident awal Ramadan tempoh hari. Accident menimpa satu family, kereta terperosok bawah bas. Bomba terpaksa potong kereta untuk keluarkan mereka yang tersepit. Semua ahli keluarga dia dah sedar dalam masa seminggu. Dia je yang sedar after 3 minggu. Tapi 80% badan tak berfungsi.

Tulang belakang dia lari. Tengkuknya patah. Sedih tengok keadaan dia. Dia sangat pandai. Genius. But now, kematangan beliau lesap akibat kecederaan teruk pada otak. Now, he behave just like a child. Sedih sangat.

Saat aku usap kepala dia, dia genggam tangan aku kuat-kuat. Mata dia sayu. Masa tu aku rasa macam OH GOD PLEASE AKU TAK BOLEH TENGOK DIA. Aku rasa nak nangis sangat tapi kami dilarang oleh doktor untuk menangis depan dia. Kena happy-kan dia sajorks katanya. Kesian dia.

 

Sedih. Kisah satu, Tuhan tarik nikmat sedikit demi sedikit. Penyakit resdung tu boleh dirawati kalau ambil tindakan awal. Tapi dia terhegeh-hegeh. Hujung-hujung?

 

Sentap. Kisah dua, Tuhan tarik nikmat sekelip mata. Daripada sihat, terus tak boleh bergerak. Lumpuh. Walhal masih muda remaja kekar segala.

 

Mari buat ayat cliche. Yeah cliche but it’s true. Alangkah beruntungnya kita masih mempunyai tubuh badan yang sihat. Lincah bergerak ke sana ke mari, petah bertutur itu dan ini, boleh memakan ayam dan nasi, boleh minum air Pepsi dan Sarsi.

 

Tapi hado uols hargai semua ittiew?

 

Food Pyramid Hado mengamalkan pemakanan seimbang?

 

Biarpun bentuk piramid makanan ittiew berbentuk piramid Illuminati. Kau ingat apa? Kalau kau ikut cara pemakanan piramid makanan Illuminati tu, mulut kau dah tak boleh mengucap dua kalimah syahadat ke? Giyts.

 

Ini adalah peringatan keras kepada diri aku. Dahlah family ada penyakit keturunan. Kencing manis dan darah tinggi. Tapi aku sangat kuat manis. Suka melantak manis-manis dan lemak. Once kena migrain dan orang sekeliling kena maki, MERASA! Hiks. Kurangkan gula! Kau nak Kaki kau kena potong?

 

Sekian sahaja pesanan khidmat masyarakat dari iols.

Sunday, September 12, 2010

4 Mayat Rentung Dijumpai di Tanjung Sepat, Morib: Sosilawati dan 3 yang lain DIBUNUH.

sosilawati dibunuh

UPDATE: Muka depan Mingguan Malaysia esok adalah seperti di atas. Berita di Kosmo KLIK SINI.

 

RTM1, TV3 dan Bernama melaporkan. Nak bukak RTM 1 masa Warta Berita pukul 12am tadi tak sempat. Kalau yang itu tak sempat, sah-sah la Nightline TV3 pun tak sempat.

 

Dekat Twitter pulak sebok sana sini duk RT “Datuk Sosilawati and 3 others found burnt at oil palm plantation in Morib. 6 suspects arrested. Innalillah.”, KATANYA.

 

Untuk mendapatkan penerangan lanjut, aku, Chearmster dan lain-lain pun gigih la tuned in to Bernama TV and Awani. Tunggu punya tunggu, footnote kat dua-dua channel tu mengatakan bahawa “PENEMUAN 4 MAYAT DI TANJUNG SEPAT, MORIB ITU MUNGKIN MAYAT DATUK SOSILAWATI DAN 3 RAKAN etc…” and stay tuned kalau nak tahu perkembangan terkini. Tak confirm lagi lah tu.

 

Tapi berita dari rakanku yakni Phizz88 yang rumahnya di Banting berkata, kat sana ada dua version cerita.

1. Mereka berempat telah dibunuh di pagi raya.

2. Mereka berempat telah dibunuh petang tadi.

Tapi apa yang pasti, keadaan mayat-mayat itu sangat menakutkan sehingga tak kelihatan rupa asal mereka. OMG.

 

SO? Tunggulah 6am esok untuk berita TERKINI. OK BYE.

 

P/S = Dewa Trafik ke aku? OMG 1st time aku beriya buat entry macam gini. Sebab apa? Sebab aku tengok banyak masuk sini datangnya dari blog Chearmster. Taknak kecewakan pengunjung hokkayh! LARIK.

Tuesday, September 7, 2010

All I Want For Eid Is BlackBerry Torch

Mariah Eid

Sila nyanyi mengikut melodi asal Mariah Carey’s “All I Want For Christmas Is You”.

I don't want a lot for this Eid
There is just one thing I need
I don't care about Ang Pow
Inside the sarung Ang Pow
I just want BB for my own
More than you could ever know
Make my wish come true
All I want for Eid
Is BlackBerry Torch.

 

BB Torch

OMG BlackBerry know how to make me ORGASM! This is so cool. I WANT THIS SO BAD I COULD DIE. Mama please! *babycry*

 

P/S = Iklan hari raya ini berlatar belakangkan lagu Christmas. Lihat Sajork cover Album Mariah tu. Merry Eid katanya. Nak buat kajian terperinci tak? Buatla. Buatla. Please.  :(

Sunday, September 5, 2010

Iklan TV3 Atau Engkau Yang Mempersendakan Agama?

A: OMG OMG OMG Iklan hari raya tiwi tiga suku ittiew sungguh memesongkan aqidah! Astaghfirullahalazim!

 

Me: OMG Memesongkan aqidah?! Diorang ada buat aksi menyembah berhala ke katdalam iklan itu?

 

A: Adoyai ko… Meh aku bagi link ko baca yer… http://www.penjelasantersiratiklanmemesongaqidah.com/

 

Me: Tersirat ke? Tak tersirat pon noks… Nan hado pun terpesong aqidah sampai murtad segala nih!! Vleyyy?

 

A: Kalau ko x kisah iklan raya kita dicampuradukkan dengan krismas + amithaba, ko duduk diam2 hokkay…

 

Me: …

 

A: Sedih bila ada orang tak kisah pun pasal iklan tu… Mannn… U suck!! Tak kisah orang mempersendakan agama sendiri… Duh!!

 

AND I WAS LIKE…

 

Iklan tersebut mempersendakan agama ye? So uols terhina dengan iklan sebegitu rupa waima terus terpesong aqidah kita selaku penonton? OH AM GEE.

 

Kau kenal TUDUNG tu apa? Kalau tak pakai tudung tu kira MEMPERSENDAKAN AGAMA tak? Sebab dah terang-terang menutup aurat itu hukumnya wajib. Iklan mempersendakan agama konon. Rambut sendiri berkibar-kibar megah sana dan sini. Not to mention jubah raya uols yang amat menyerupai jubah para paderi.

 

 

 

Howzat? ROTFLMFAO.

Saturday, September 4, 2010

Nak Buat Entry Hari Raya Konon.

Mood raya sangat kan? Merata-rata haku blog-bitching, semuanya buat entry bertemakan Hari Lebaran yang bakal menjalang menjelang tiba kurang 7 hari dari sekarang.

 

Jadi, sebagai seorang YANG GILAKAN PENGUNJUNG, MAHA GILA TRAFIK DAN MAHU MENGIKUT ARUS PERDANA, iols pun nak buat entry feeling-feeling Hari Mulia Hari Bahagia Hari Raya. Boleh? Haruslah. Sukahati aku lah! AKU ADE MAKAN DUIT MAK APAK KO KER? Gits.

 

Bila lagi aku nak mulakan langkah untuk menjadi blogger nombor satu tanah air khen? Tu yang kau hadap kan? LARIKKKK (Ok, fine. Kau tak hadap semua tu. Kau hanya hadap duit Nuffnang, Google Adsense, Mangga Ads, Anggur Ads, etc.). Kau dah kenapa? Apa masalah kau? Kecelaruan identiti? SILA UJI PERSONALITI ANDA DI SINI. NOW!

 

OMG please stop. Nak buat entry raya konon. End up, carut manusia sana sini keliling pinggang. OK TERUS! No random bitching. Straight to the point, puhlease.

 

Last time aku buat entry hari raya adalah? OMG KLIK SINI. The only entry hari raya ever yang aku post. Haha! Geli nak mati. Dengan gif lip lap lip lap warna warni di aidilfitri, dengan font besar gajah mammoth, dengan segalanya serba tak kena! Sangat melambangkan bahawa ianya di-post sewaktu zaman dinosaur rule the world.

 

OK SUDAH! Di sini aku nak buat ayat cliche entry hari raya. Di sini aku ingin menyusun jari memohon ampun dan maaf kepada semua orang. Ya, aku tahu memang hidup aku bergelumang dengan menyakitkan hati orang 24-7 (OMG I HATE THIS “24-7” PHRASE!) jadi maafkanlah aku.

 

selamat hari raya aidilfitri Kini Tiba Masanya. Selamat Hari Raya Aidilfitri 1431H. Maaf Lahir dan Batin. Dengan Ingatan Tulus Ikhlas. XOXO.

 

Semoga lebaran kali ini membawa 87654789153245345678987654 makna dalam kamus hidup kalian. Nikmatilah aidilfitri kali ini dengan penuh girang. Thanks to raya tahun lepas sebab berat haku naik 12kg dalam masa sebulan dan tak turun-turun lagi.

 

That's all folks! Enjoy your holiday!

 

P/S = Improve sikit kan berbanding entry dulu yang jijik tuh? Bahaha!